Årets filmlista - hur har det gått hittills?

Bildkälla/Image source: IMDB
 
Lista med filmer jag vill se år 2016 som jag skapade i början av året
Allegiant - 18 mars
Batman v Superman: Dawn of Justice - 23 mars
Captain America: Civil War - 27 april
Deadpool - 12 februari 
Despite the Falling Snow - 15 april 
Djungelboken (The Jungle Book)
Everybody Wants Some - 15 april (USA)
Fantastic Beasts and Where to Find Them - 18 november
Finding Dory - 26 augusti
Ghostbusters III - 22 juli
How to Be Single - 12 februari
Independence Day: Återkomsten - 29 juni
Inferno - 14 oktober
Legenden om Tarzan - 13 juli
Room - 18 mars
Sisters - 11 mars
Snowden - 13 maj
Spotlight - 12 februari
Star Wars Anthology: Rogue One - 15 december (har inte haft premiär än)
Steve Jobs - 22 januari
Suicide Squad - 5 augusti
The Big Short - 22 januari
The Boss - 8 april
The Brothers Grimsby - 24 februari 
The Choice - 5 februari (USA)
The Danish Girl - 15 februari
The Hateful Eight - 13 januari
The Light Between Oceans - 2 september
The Revenant - 29 januari
Trumbo - 12 februari
Zoolander 2 - 12 februari
Zootopia - 24 februari
 
Kommentar: I början av året var jag så taggad! Jag var helt inställd på att se varenda biofilm jag var intresserad av, utan undantag. Ambitiöst nog må vara, men det slutade i ett rent fiasko! Jag har sett en del filmer i år, problemet är bara att det är filmer som jag inte har haft med på listan. Det är delvis filmer som har annonserats efter att jag skapade listan och dels är det filmer som jag har upptäckt bara av en slump. Jag har försökt skriva recensioner av många av de filmer jag har sett i år, så är ni intresserade att läsa någon så är det bara till att klicka sig in i kategorin filmrecensioner. Hur har det gått för er i år med ert filmtittande? Har ni följt en plan eller bara tittat planlöst och spontant? 
 
Bildkälla/Image source: IMDB
 
Fler filmer från olika år som jag har sett i år (ej inräknat filmer jag sett förr och tittat på igen, typ Ghost, Mean Girls etc.)
Bad Moms
Bridget Jones's Baby
Bronson
Det ljuva livet
Dirty Grandpa
Entourage
High-Rise
Hot Pursuit
Jurassic World
Kingsman: The Secret Service
Mad Max: Fury Road
Mike and Dave Need Wedding Dates
Mission: Impossible - Rogue Nation
Mitt Stora Feta Grekiska Bröllop 2
Nine Lives
San Andreas
Sausage Party
Taken 3
Trainwreck
The Age of Adaline
The Rewrite
The Riot Club
The Fundamentals of Caring
 
 
 
Årets bästa film? Kanske trist nog var det faktiskt Deadpool. Tänk att jag inte visste att jag skulle ha min bästa bioupplevelse redan i början av året! 
 
Årets sämsta film?
Förmodligen High-Rise. Eller Bronson från år 2008, som jag såg häromdagen.
 
En film jag ångrar att jag inte såg:
Finding Dory kanske, men den lär jag snart se!
 
Några mål för nästa år?
I och med min höst i Italien med dålig tillgång till internet har jag verkligen dålig koll på vilka filmer som har premiär nästa år. Ett rimligt mål kan dock vara att faktiskt se ännu fler filmer än vad jag har gjort i år. Kanske att jag ska ha ett mål på runt 30-40 stycken? Det borde vara genomförbart.
 
Hur var utbudet av film år 2016?
Jag skulle säga att det har levererats en hel uppsjö av spektakulära och sevärda filmer under året. Det har definitivt inte varit någon brist på material att titta på, snarare beror min skrala lista på en brist på målmedvetenhet vad gäller filmtittande, eftersom mitt liv i övrigt har varit så fullt med händelser. 


Emelie Karlsson    •     •   http://fiktivaem.blogg.se/

Haha min lista ser ungefär likadan ut... Har inte sett något alls i år!

Svar: Du verkar dock ha sett många fler än vad jag har sett! Du uppdaterar så mycket om en massa filmer :D
seriereflektioner.blogg.se

Simon    •     •   http://www.filmnight.se

High-Rise, vilken jävla besvikelse till film det var alltså.

Svar: Gud, vad skönt att få höra det av någon annan som har sett filmen! Jag känner inte till någon i min bekantskapskrets som har sett den eller läst boken. Filmen var en sådan besvikelse, den hade kunnat göras så mycket bättre. Så himla platt!
seriereflektioner.blogg.se

Lena    •     •   http://livinginfictionalworlds.blogg.se

Önskar att jag hade råd att gå på bio tyvärr får jag bara väldigt petig när det gäller den saken så inte allt för många har jag sett i år utan jag har fått köpa hem dem på DVD.

Fantastic Beasts var väl egentligen den som jag såg mest fram emot på bio och den såg jag igår så, men några av de andra hann jag med att se en 2-3 stycken i alla fall

Svar: Ja, bio är verkligen svindyrt i Sverige! Här i Italien kostar ett biobesök ca 5.5 euro men jag har inte gått på bio än. Anledningen? Allt är dubbat till italienska och alla filmer saknar undertext. ;) Fantastic Beasts måste väl ha varit fantastisk?!
seriereflektioner.blogg.se

Lena    •     •   http://livinginfictionalworlds.blogg.se

Haha jo jag vet mamma berättade att när hon var i Italien så slog hon på tvn snabbt men den stängdes av lika fort då dem visade Rambo dubbat på italienska.

Ja Fantastic Beasts var grymt bra. Ärligt gillar jag den så mycket mer än Harry Potter! :)

Katrine Larsson    •     •   http://serieexecutioner.blogg.se/

Jag brukar ha några filmer som jag har tänkt se på bio, men sedan glömmer jag bort den filmen och ser den efteråt istället,haha.

Men annars är jag en person som är mer spontan när jag tittar på filmer, brukar alltid lyckas se på någon halv dålig film när jag bläddrar bland Netflix och inte orkar leta så jag tar någon dom rekommenderar.

Men skulle rekommendera att se Fantastic Beasts på bio och även Doctor Strange.

Svar: Det kanske blir så att när man inte skriver en specifik lista så är det lättare att glömma bort en del filmer man vill se! Sen kan det ju gå som det gjorde för mig, att man har en lista och ändå inte kan följa den, haha! Jag bor ju i ett land där allt är dubbat och saknar undertext. Det är lite segt. Så snart jag kommer tillbaka till Sverige ska jag försöka se Fantastic Beasts, om det fortfarande finns någon svensk kvar som inte har sett den och som vill gå på bio med mig ;)
Netflix brukar ge ganska konstiga rekommendationer, ja.
seriereflektioner.blogg.se

Flisan    •     •   http://nouw.com/lifeandtv

Kul att läsa :D

Svar: Kul att höra!
seriereflektioner.blogg.se

Elsa    •     •   http://www.gillafilm.se

Det är så svårt att hålla sådana här listor! Jag hade också stora planer på filmer att se men man upptäcker ju hela tiden annat som intresserar en istället. Hade dock en plan på hur många filmer jag skulle se, och har skrivit ner varje film jag sett under året (såvida jag inte glömt någon) så fram till nyår ska jag utforska hur nära målet jag kommit :)

Svar: Visst är det svårt? Speciellt då man har spenderat nästan halva året i ett land där alla biofilmer har italiensk dubbning och saknar undertext, haha! Jag må ha lärt mig en del italienska men inte så pass att jag kan förstå allt som sägs i en film... Vad roligt att du har skrivit ner alla filmer du har sett! Jag tror att jag har glömt en del, men jag har gått efter min betygsättning på IMDB, man ser ju ungefär vilka man har sett under året då. Jag hoppas att du kom aningen närmre ditt mål än vad jag gjorde :) Du är ju lite mer av en filmspecialist så jag ser fram emot att läsa din sammanfattning! ;)
seriereflektioner.blogg.se










Kom ihåg mig?
Välkommen till bloggen Seriereflektioner!
Här bloggar jag om allt det senaste i serievärlden och därtill även något om filmer. Letar du efter de bästa tipsen, det senaste skvallret och recensioner om just dina favoritserier har du hittat rätt! Här skapar vi tillsammans ett forum med utrymme för diskussion. Jag ser fram emot att få höra av dig i kommentarsfältet!
Vill du kontakta mig är du välkommen att höra av dig till den e-mail som står i menyn ovan.

HannaVic logotype