Min seriehöst

Idag åker jag till Prag! Det här inlägget är alltså tidsinställt. Den här veckan hade, av mina serier, bland annat Modern Family, How to Get Away with Murder och Brooklyn Nine-Nine premiär. Det betyder att mitt serieschema just nu ser ut så här:
 
 
Måndag: Outlander, Liar, Ghosted
Tisdag:
Onsdag: Brooklyn Nine-Nine
Torsdag: Modern Family
Fredag: How to Get Away with Murder
Lördag: 
Söndag:
 
 
Premiärer senare i höst (svensk tid):
Riverdale 12 oktober
Dynasty (ny!) 12 oktober
Good Behavior 16 oktober
Stranger Things 27 oktober
The Girlfriend Experience 6 november
The Crown 8 december
 
Ännu osäkra datum:
Divorce, Mozart in the Jungle, The X-files
 
Streamar för att komma ikapp:
The Ranch, Better Call Saul, Narcos, Teen Wolf, Twin Peaks, Younger, The Young Pope, Star
 
Det ser kanske ganska tomt ut, men jag har kommit underfund med att jag alltid följer fler serier under våren. Det är skönt att inte ha ett alldeles för späckat schema eftersom jag har en del serier att kolla ikapp. 🤗
 
Bildkälla/Image source: Vanity Fair, tvovermind, AVClub, releasedate.

5 miniserier att se i helgen (del 2)

🍁 En höstig fredagshälsning till er! 🍁
 
Inför förra helgen tipsade jag om fem stycken miniserier som passar bra att titta på under en helg. Varför inte passa på att fortsätta med ett vinnande koncept, tänker jag. I det föregående inlägget hittar du främst serier som ligger ute på HBO Nordic och Netflix. I dagens inlägg tipsar jag om ytterligare måste-se-miniserier som alla har fått bra betyg av kritiker och du hittar dem på lite andra plattformar, såsom CMORE.  Det är flera historiskt inriktade serier, men även ett par moderna. Vill du titta på samtliga serier i båda inläggen har du nu kanske 10 helger räddade framöver. 😉 Om du är en sann bingare¹ kanske du till och med hinner med två stycken per helg. Har du kanske redan sett någon/några av serierna jag har tipsat om nedan? Berätta vad du tyckte om den/dem!
 
 
The Night Manager - totalt ca 6 timmar (6 avsnitt), 8.2 i betyg på IMDB
Hugh Laurie OCH Tom Hiddleston i en och samma serie? Om inte det är inbjudande nog så vet jag inte vad. The Night Manager är en miniserie som har vunnit mängder av priser, däribland 3 Golden Globes till huvudrollsinnehavaren Tom Hiddleston samt birollerna spelade av Hugh Laurie och Olivia Colman. The Night Manager handlar om en "nattchef" på ett hotell i Kairo som rekryteras till att infiltrera en vapenhandlares innersta cirkel.
 
Var kan du se den?
CMORE.
 
 
Svärdet och spiran (The Pillars of the Earth) - totalt ca 9 timmar (9 avsnitt), 8.1 i betyg på IMDB
Om inte beskrivningen "Set against a backdrop of war, religious strife and power struggles which tears lives and families apart."² kan få dig intresserad, kanske rollistan - bestående av Ian MacShane, Matthew Macfadyen, pre-Hawkings/Danish Girl/Newt Eddie Redmayne och Hayley Atwell - kan få dig på kroken? Detta kostymdrama har kanke inte upptäckts av alltför många, men de som har sett serien hyllar den till skyarna! Tre Golden Globes-nomineringar talar väl sitt tydliga språk.
 
Var kan du se den?
Youtube (i ganska dålig kvalitet), tro det eller ej.
 
 
Liar - hittills totalt ca 2 timmar och 25 min men det ska släppas ytterligare 2 timmar och 25 min material till (3 avsnitt ligger ute, 6 avsnitt kommer totalt), 7.0 i betyg på IMDB
En pågående och rysligt spännande serie är årets brittiska tillskott Liar. Förbered dig på att ifrågasätta dina intuitioner och hur du egentligen läser av människors beteenden. Ögongodiset Ioan Gruffudd spelar den ryktbara kirurgen Andrew Earlham och fantastiska Joanne Froggatt spelar lärarinnan Laura Nielson. Jag vill tipsa om den här serien dels för att den är pågående (då är det ju extra roligt att hänga med) och dels för att den är himla bra i min mening. Alla serier har sina brister men för mig är det tillräckligt om en serie får mig att sitta på stolskanten, beredd att trycka play på nästa avsnitt så fort eftertexterna börjar rulla.
 
Var kan du se den?
HBO Nordic.
 
 
11.22.63 - totalt ca 8 timmar (8 avsnitt), 8.2 i betyg på IMDB
Håll i hatten, för här får du ett serietips som nog kan passa även den mest kräsna serietittaren. En högstadielärare reser tillbaka i tiden för att förhindra mordet på presidenten John F. Kennedy! Hur spännande som helst! I serien får vi bland annat se ansikten som Josh Duhamel (Transformers), Sarah Gadon (kommande serien Alias Grace), Chris Cooper (American Beauty) och givetvis allas favorit att hatälska: James Franco (127 timmar). 
 
Var kan du se den?
Viaplay.
 
 
Stolthet och fördom - totalt ca 6 timmar (6 avsnitt), 9.0 i betyg på IMDB
Vilket bättre sätt kan du tänka dig att tillbringa helgen, än att se en ung Colin Firth strosa runt i rysch och trikå? Jag tänkte väl det. Klassikern Stolthet och fördom har återkommit i många format genom åren men 1995 års version är en favorit hos många. Du behöver endast spendera ca 6 timmar och så har du plötsligt tagit dig igenom en hel serie. Det låter väl lovande va?
 
Var kan du se den?
Av en ren slump såg jag att alla avsnitt finns tillgängliga på CMORE men BARA FRAM TILL IDAG! Skynda dig att spendera fredagen på bästa sätt! Dessutom såg jag att man får två veckor gratis vid registrering. Passa på! Obs: ej sponsrat.
 
¹ bingare = binge-watcher se binge-watching = att se sin favoritserie i sträck med hjälp av streamingtjänster.
 
Bildkälla/Image source: IMDB, IMDB, IMDB, IMDBDiscover Mag.

Ghosted: Första intrycket

 
Jag måste säga att jag kanske hade lite för höga förväntningar på den här serien. Det brukar inte hända mig så ofta nuförtiden, utan snarare brukar jag vara lite skeptisk. Ghosted är en ny humorserie med paranormala inslag. Det lät som en serie helt i min smak, till stor del avhängigt huvudrollsinnehavarna Adam Scott och Craig Robinson, som brukar vara döroliga var för sig. Jag var redo att bli hänförd av deras kombinerade humorkapacitet, men hittills får jag säga att betyget blir ljummet. Premissen lät lovande men piloten känns som ett hastverk med alldeles för tvära kast utan någon stabil plan för handlingen. Humorn är ständigt närvarande men jag räds inte att önska ännu mer, så att det blir på gränsen till oanständigt! 👍 Pluspoäng för att Adam Scott känns träffsäkert tilldelad rollen som galen professor. Jag ger Ghosted 1-2 avsnitt till för ytterligare bedömning.
 
Bildkälla/Image source: IMDB
Välkommen till bloggen Seriereflektioner!
Här bloggar jag om allt det senaste i serievärlden och därtill även något om filmer. Letar du efter de bästa tipsen, det senaste skvallret och recensioner om just dina favoritserier har du hittat rätt! Här skapar vi tillsammans ett forum med utrymme för diskussion. Jag ser fram emot att få höra av dig i kommentarsfältet!
Vill du kontakta mig är du välkommen att höra av dig till den e-mail som står i menyn ovan.

HannaVic logotype