Gillar du Matt Bomer?

Förra sommaren skrev jag om ett kommande kostymdrama från Amazon med inga mindre än Matt Bomer och Lily Collins i huvudrollerna. Amazon tillämpar ett koncept där ett pilotavsnitt från ett antal olika serier visas, och sen är det upp till tittarna att bestämma vilken serie som ska få fortsätta produceras! Det låter ganska smart va? Kostymdramat The Last Tycoon med Matt Bomer är nämligen en sådan serie som valdes ut som en favorit bland tittarna, och jag vill uppmärksamma er på att samtliga avsnitt från säsong ett nu finns tillgängliga! 
 
 
Hur tittar man då på The Last Tycoon? Jo, för ett tag sedan lanserade Amazon ju sin streamingtjänst Amazon Prime även i Sverige. Det betyder att man kan skapa sig ett konto liksom på Netflix, HBO Nordic eller andra streamingtjänster. Nackdelen med Amazon Prime är att man inte kan se det tillgängliga utbudet före man skapar sitt konto, vilket innebär att du riskerar att köpa grisen i säcken. Ska vi vara logiska så kan det dock konstateras att Amazon borde visa sina egna serier först och främst, och serier som Goliath och Mozart in the Jungle - bara för att nämna två av Amazons alla egna serier - ligger ute på siten. Jag kan inte garantera att The Last Tycoon finns ute, men det är mer troligt att den finns på primevideo än någon annanstans.
 
 
En fördel med Amazon Prime är att det är otroligt billigt! De första sex månaderna betalar du 2.99 euro per månad, vilket är ungefär 29 kronor i månaden. Därefter kostar det bara 5.99 euro per månad, d.v.s. ca 59 kronor. Jag har hört att inte alla serier finns med svensk text, men en fördel med att skapa ett medlemsskap på en streamingsida är att du faktiskt stöttar de serier du gillar, så att det kan produceras mer av dem. Adressen är: https://www.primevideo.com/. Det här är på inget sätt ett reklaminlägg - jag har inga associationer med Amazon och jag har heller inget medlemskap hos dem. Jag ser det bara som min plikt att tipsa om spännande serier och hur man lättast kan tillgå dem! 
 
Bildkälla/Image source: IMDB
TV - TV-serie - TV-series - amazon - blogg - lily collins - matt bomer - prime - serieblogg - stream - the last tycoon - tips - tv-serier - tv-show

Veckans tema: 70-tal

Det här ett inlägg i samarbete med  FeliciaElsaEmelieKarin och Lovisa.
 
Det är nästan omöjligt att göra ett inlägg om TV-serier från 70-tal, såtillvida man inte nämnar klassikern Dallas. Därför riktar jag in mig på att nämna ett antal sevärda filmer från detta årtioende.
 
 
Stjärnornas krig
Gökboet
Grease
Taxi Driver
Kramer vs Kramer
Våra bästa år (The Way We Were)
Annie Hall
Monty Python
 
 
Bildkälla/Image source: IMDB, weheartit
Star Wars - blogg - bloggsamarbete - film - grease - gökboet - harrison ford - hubbell - movie - satc - serieblogg

EMMY-vinnarna!

I natt var det dags för den årliga Emmygalan! Trött och hängig som jag var, fanns det tyvärr inte på kartan att jag skulle stanna uppe och titta. Lyckligtvis kan man ta del av resultaten och godbitarna från galan ändå! 🤗 När nomineringarna släpptes i juli skrev jag ett inlägg med mina gissningar om de (för mig) mest intressanta kategorierna. Klicka gärna in och läs det här. Här har jag klippt ut mina gissningar för att se om de faktiska vinnarna överensstämmer med hur jag trodde utfallet skulle bli. På Variety hämtade jag listan med vinnare.
 
 
Best comedy
Min gissning: "Tror matchen står mellan Atlanta eller Veep"
Vinnare: Veep
 
 
Best drama
Min gissning: "Jag har inte sett The Handmaid's Tale men jag tror den har en bra chans. Något säger mig dock att Westworld vinner [...]". 
Vinnare: The Handmaid's Tale
 
 
Best Limited Series
Min gissning: "Av de nominerade serierna i den här kategorin har jag bara sett två: FEUD och Big Little Lies. Jag tror faktiskt att Big Little Lies kan snuva den annars framgångsrika Fargo på vinsten!"
Vinnare: Big Little Lies
 
 
Best Actress, Comedy
Min gissning: "Julia Louis-Dreyfus är alltid nominerad (redan år 2013 slog hon rekord i Emmy-nomineringar) och har vunnit sin kategori för sin roll i Veep de senaste fem åren. Oddsen är alltså ganska låga att hon kammar hem den här titeln."
Vinnare: Julia Louis-Dreyfus, Veep
 
 
Best Actor, Comedy
Min gissning: "Gissar Jeffrey Tambor men tycker att nomineringarna är lite tråkiga i år."
Vinnare: Donald Glover, Atlanta (nu i efterhand: ahaaa, såklart!)
 
 
Best Actress, Drama
Min gissning: "Jag hejar på Viola Davis för HTGAWM, som alltid. Hon leverar alltid i en klass för sig! Tror Elisabeth Moss kan ha en god chans för The Handmaid's Tale."
Vinnare: Elisabeth Moss, The Handmaid's Tale
 
 
Best Actor, Drama
Min gissning: Har inte sett så mycket av den här kategorin men tror nog det står mellan Liev Schreiber för Ray Donovan eller Kevin Spacey för House of Cards. Jag spikar den sistnämnda.
Vinnare: Sterling K. Brown, This Is Us
 
 
Best Actress, Limited Series or TV Movie
Min gissning: "Min röst går helhjärtat till Nicole Kidman, för även om alla dessa nämnda skådespelerskor har gjort mig stum av beundran, så gjorde Nicole Kidman den mest imponerande insatsen [...]".
Vinnare: Nicole Kidman, Big Little Lies
 
 
Best Actor, Limited Series or TV Movie
Min gissning: "Även om jag vill tro att ingen skulle våga att inte utnämna Robert De Niro till vinnare i en kategori han är nominerad i, gissar jag ändå hejvilt på att Riz Ahmed tar hem vinsten för sin insats i The Night Of."
Vinnare: Riz Ahmed, The Night Of
 
 
Best Supporting Actress, Drama
Min gissning: "Även om jag inte tror att hon vinner så tycker jag att det är grymt att Millie Bobby Brown har blivit nominerad, så jag hejar på henne!"
Vinnare: Ann Dowd, The Handmaid's Tale
 
 
Best Supporting Actor, Drama
Min gissning: "Här hejar jag på John Litgow som spelade Churchill i The Crown men den rätta vinnaren blir nog någon annan, kanske Michael Kelly i House of Cards."
Vinnare: John Litgow, The Crown
 
 
Best Supporting Actress, Comedy
Min gissning: "Tre av de nominerade är från SNL. Jag säger Kate McKinnon."
Vinnare: Kate McKinnon, SNL
 
 
Best Supporting Actor, Comedy
Min gissning: "Tycker att Ty Burrell har tappat stinget lite i Modern Family, men det beror helt klart på sämre manus. Slänger ändå iväg min röst till Tituss Burgess."
Vinnare: Alec Baldwin, SNL
 
 
Best Supporting Actress, Limited Series or TV Movie
Min gissning: "Här har vi BLL representerad igen - den här gången är det Shailene Woodley och fantastiska Laura Dern, som vi även ser i Twin Peaks just nu." (jag glömde skriva ut min faktiska gissning men jag minns mycket väl att jag hejade på Laura Dern)
Vinnare: Laura Dern, Big Little Lies
 
 
Best Supporting Actor, Limited Series or TV Movie
Min gissning: "ALEXANDER SKARSGÅRD. Han gjorde sin BLL-karaktär perfekt, d.v.s. otroligt kuslig."
Vinnare: Alexander Skarsgård, Big Little Lies
 
Kommentar: Jag är mycket nöjd med årets utfall på Emmygalan! Många talangfulla skådespelare blev belönade och jag är extra glad över att det gick så bra för den fantastiska miniserien Big Little Lies, som ni alla måste se! Det är dessutom väldigt glädjande att vårt svenska hopp Alexander Skarsgård blev belönad för att så kusligt bra ha porträtterat sin karaktär i Big Little Lies. Jag måste säga att jag är nöjd med mina gissningar också, då det inte var särskilt många fel jag hade. Det var extra spännande att se vem som skulle vinna bästa dramaserie, eftersom Game of Thrones sändes för sent det här året och därmed hamnade utanför nomineringarna. Föga förvånande vann The Handmaid's Tale och den vinsten är serien säkert väl värd. Jag bara måste titta på den serien! 
 
Vad tycker du om prisutdelningen? Är det någon vinst du är besviken över eller är du extra glad för någon vinst?
 
Bildkällor/Image sources: Cosmopolitan, Harper's Bazaar, The Guardian, Vox, People, Rolling Stone, EmmysVanity Fair.
2017 - Alexander Skarsgård - Drama - HBO - Julia Roberts - alec - ann dowd - atlanta - baldwin - best - best actor - best actress - best dressed - big little lies - bll - comedy - dior - donald glover - dress - dreyfus - elisabeth moss - emmy awards - full - john lithgow - kate mckinnon - laura dern - list - lista - louis - netflix - nicole kidman - nominated - nominations - nominees - nominerade - nomineringar - red carpet - reese witherspoon - riz ahmed - shailene woodley - stage - sterling k. brown - the handmaid's tale - this is us - veep - winner - winners - zoe cravitz