Suits är i en förändringsfas

Hallå vänner i det virtuella! 
 
Fortfarande lider jag av influensans verkningar, så även om jag är feberfri är lungorna fulla av slem. Trevligt va? Nja. I samband med att jag skriver på min uppsats finns det inte mycket tid eller energi över till att blogga om de få serier jag hinner titta på. Idag vill jag dock uppmärksamma er på de senaste officiella förändringarna hos serien Suits! Det är ju en serie som har hållit på i sju säsonger och själv är jag fortfarande ett troget fan - är du? 
 
Seriens hela premiss var ju i de första säsongerna att Mike Ross inte var utbildad jurist, varför Harvey och han gjorde allt för att dölja hemligheten. Igår blev det officiellt att Suits är förnyad för en åttonde säsong men hör och häpna: Mike Ross och Rachel Zane lämnar serien! Jag visste sedan tidigare att Meghan Markle var på väg att lämna eftersom hon numera har kungliga åtaganden att delta i, med sin prince charming Harry. Att även Patrick J. Adams nu lämnar serien är en aning mer förvånande, men det är väl ett rimligt beslut om Rachel och Mike inte gör slut i serien. 
 
 
Jag känner att Suits kanske har sett sina bästa dagar. Även om jag är all in favor of Harvey Specter så tycker jag att serien har förlorat väldigt många av sina originalkaraktärer nu och frågan är om endast Harvey kan hålla uppe serien. Det blir nog mer av en ny serie i mina ögon, i så fall! Det hade nästan varit bättre att lägga ner Suits och göra en spinoff med Harvey på en helt ny firma. Eller ja, kanske inte. Bromancen mellan Harvey och Mike har ju varit det fina med serien, men samtidigt kanske den är väldigt uttjatad nu. Louis och Donna kommer ju fortsätta vara med i serien. Mike är ofta ganska jobbig dessutom. Tänk om serien faktiskt får ett lyft av detta! Vad tycker/tror ni?

Curb your enthusiasm

 
 
Hej alla! 
 
Jag blir så glad av att läsa era kommentarer och att ni håller er aktiva, trots det sega flödet av uppdateringar just nu. Det är faktiskt inte min mening att det ska vara tomt här utan det handlar om att jag i förrgår drabbades av influensan, så jag ligger för tillfället nerbäddad. Jag har inte varit så här pass sjuk på flera år, och tajmingen kunde inte ha varit sämre. Jag har tusen saker att fixa egentligen och tja, ni vet hur det blir!
 
Nåväl. Förutom att uppdatera er om min fysiska status vill jag faktiskt passa på att tipsa om en serie som jag har upptäckt nu när jag ligger sjuk. Serien heter Curb Your Enthusiasm, eller Simma lugnt, Larry! på svenska. Jag kan inte fatta att jag inte har gett den en chans innan, men till mitt försvar har jag knappt tänkt på att den existerar. Formatet är väldigt unikt. Serien handlar om Larry David, spelad av Larry David själv. För er som inte vet är Larry David en av skaparna av kultserien Seinfeld, som jag aldrig har gett eller kommer ge en chans. Trots att jag vet att Seinfeld nog inte är min typ av serie, visste jag ögonblickligen att Curb Your Enthusiasm är något för mig. Larry David har sagt att karaktären är han själv om han helt saknade social kompetens. För det är många pinsamma ögonblick i serien. Faktum är att serien nästan inte handlar om något annat än just de sociala missöden som kan uppstå, och oj oj, vad de är många! Enligt beskrivningarna saknar serien manus - karaktärerna är fiktiva men skådespelarna får bara reda på den stora handlingen, och sen är resten improvisation. Tämligen unikt! Det förekommer en hel del gästskådespelare. Jag har bara sett den första säsongen hittills men då har bland annat Ted Danson och Julia Louis-Dreyfus medverkat. Det är inte en haha-komedi, utan snarare är det så pinsamt att man vill stoppa huvudet under täcket. Sådana pinsamma situationer kan dock ge upphov till en del skratt! 
 
Serien sändes mellan 2000-2011, men har blivit aktuell igen under 2017 då säsong nio kom som en bonus, och nu är serien förnyad för en tionde säsong. Oroa er inte! Det är bara tio avsnitt i varje säsong, och avsnitten är 28 min långa, så jag skulle säga att det är ett typiskt HBO-format och det går snabbt att titta. Perfekt om man ligger hemma med influensa, som ni kanske också gör (hoppas inte)! Vill du titta så ser du den på HBO Nordic.
 
Bildkälla/Image source: © HBO

Tips: The Alienist kommer till Netflix

 
The Alienist är en helt ny serie från TNT som hade premiär igår och jag har tidigare bloggat en del om serien. Det har tidigare varit oklart hur vi i Sverige ska få tillgång till den. Nu har det blivit klart att Netflix har plockat upp serien, men premiären kommer att ske först 19 april. Det är ganska långt till dess, men för min del gör det inget. Jag känner faktiskt att jag kan vänta, då jag har så mycket annat att göra och se just nu. Det kommer förmodligen vara så att alla avsnitt släpps på en gång då. 
 
Kommer du att titta på The Alienist med bland annat Dakota Fanning och Luke Evans i rollerna? 
Välkommen till bloggen Seriereflektioner!
Här bloggar jag om allt det senaste i serievärlden och därtill även något om filmer. Letar du efter de bästa tipsen, det senaste skvallret och recensioner om just dina favoritserier har du hittat rätt! Här skapar vi tillsammans ett forum med utrymme för diskussion. Jag ser fram emot att få höra av dig i kommentarsfältet!
Vill du kontakta mig är du välkommen att höra av dig till den e-mail som står i menyn ovan.

HannaVic logotype