Jag betygsätter Netflixs originalserier

Det slog mig att jag faktiskt inte har sett så himla många av Netflixs egna serier (dvs original series). Hur kommer det sig? Tja, en anledning kan vara att jag ofta väljer serier med minutiös noggrannhet, då jag inte vill riskera att lägga onödig tid på något jag redan från början har en känsla av att jag ändå inte kommer tycka om. Känner ni igen er? 😂 Eller är ni lite mer härligt spontana när ni börjar titta på en ny serie? Jag tror de flesta av oss kanske är lite både och! Hur som helst så tänkte jag sammanställa de serier jag har tittat på här i ett inlägg och betygsätta de på en ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️-skala! 🌸😄
 
Serier jag vill se: 13 Reasons Why, Orange is the New Black. 
 
 
Grace & Frankie ⭐️⭐️⭐️⭐️
För att vara en komediserie är G&F härligt avslappnad och mycket behaglig att följa. De båda huvudkaraktärerna är så olika varandra som det bara går, och ändå bygger de upp en riktigt fin vänskap. 
 
 
Narcos ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Här friskriver jag mig rejält eftersom jag bara har sett en av två säsonger. Den första säsongen är dock verkligen fem stjärnor, mycket på grund av skådespelarinsatserna, men också på grund av de intressanta verkliga inslagen. Vill du få en lektion i vår närliggande historia och lära dig mer om knarkkungen Pablo Escobar? Se Narcos. Den andra säsongen lär väl ligga runt fyra stjärnor, tror jag. 
 
 
Master of None ⭐️⭐️⭐️⭐️
Netflixs mest verklighetsförankrade komedi som sänder många viktiga budskap. Gillar du typ Girls lär du gilla den här serien. Här har vi dock män lite mer i fokus.
 
The Ranch ⭐️⭐️⭐️
The Ranch är väl egentligen inget mästerverk men det är något som gör den så himla mysig att titta på. Mycket beror nog på att det finns en röd tråd som genomsyrar alla avsnitt, och såklart kemin mellan Ashton Kutcher och Danny Masterson; de har ju spelat tillsammans i många år i That '70s Show. Den här och G&F är de två serier jag sträckkollar på snabbast när de släpper nya säsonger.
 
Unbreakable Kimmy Schmidt ⭐️⭐️
Kimmy är egentligen en väldigt bra serie, men ibland är "humorn" lite för överdriven för min smak. Det är något med de färgglada kläderna och det upplyftande budskapet som får mig att gilla serien. 
 
Stranger Things ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Egentligen tyckte jag att Stranger Things var lite jobbig att titta på när den kom, dels på grund av att jag hade så stora förväntningar och dels att jag tyckte den var lite otäck (med allt stackars Eleven fick utstå). Föga förvånande slutar slutbetyget trots det på 5/5. Storyn är fängslande och settingen är perfekt 80-tal, men det som är mest häpnadsväckande är de skådespelande barnens insatser! Här snackar vi kvalitet på hög nivå.
 
 
The Crown ⭐️⭐️⭐️⭐️
The Crown är en ny serie som kom ut förra året och trots att vissa anser den vara lite seg ibland så satt jag hänfört och sög åt mig historielektionerna som kommer på köpet. Miljöerna är väldigt vackra och gillar du kostymdraman kan du bara inte missa denna! 
 
 
Santa Clarita Diet ⭐️⭐️⭐️
Årets mest bisarra serie? I februari släpptes den första säsongen av denna zombie-komediserie (det är lika knasigt som det låter) och reaktionerna har varit ungefär likadana. Många äcklas av blodet och allt annat men jag, som brukar vara otroligt kvackmagad, har faktiskt klarat av att titta utan större problem, vilket borde vara en god indikation för er alla. Det är inte fantastiskt, men det är underhållande! Egentligen kanske underhållning är den bästa egenskapen hos en serie! 
 
Bildkälla: gafgifs, narcopablo, gael-garcia, jorindellekaradanvsers.
Drew Barrymore - and frankie - ashton kutcher - clarita - danny masterson - diet - escobar - grace - john lithgow - kimmy - narcos - netflix - original series - pablo - santa - schmidt - serieblogg - stranger things - the crown - the ranch - timothy olyphant - unbreakable

Serietips: Good Behavior

Här kommer ett serietips från mig och det här är en serie jag har längtat efter att skriva om! Det här är en ganska speciell, väldigt mörk men också väldigt fängslade serie som jag vill tipsa om. 
 
 
Good Behavior är titeln, och huvudrollen innehas av Michelle Dockery, känd från Downton Abbey. Jag började titta på den första säsongen för ganska längesen, men jag har liksom velat dra ut på tittandet eftersom jag tycker att varje avsnitt har varit så kraftfullt och spännande att titta på. Det har varit perfekt att titta på ett avsnitt då och då. Främst vill jag berätta om den här serien eftersom jag inte har läst så mycket om den någon annanstans. Själv började jag titta utan att ha den blekaste aning om vad den handlar om, men jag tänker att det kan vara värt att berätta premissen. 
 
Vi får möta Letty, en kvinna som framstår som väldigt stark, vilket hon också är. Det blir snabbt uppenbart att hon dock lider av svåra drogproblem. Dessutom har hon en bakgrund med fängelsevistelser på grund av sin kleptomani. Hon kan sägas ha ett tvångsmässigt beteende att stjäla saker, men också att klä ut sig till och spela helt påhittade personer. Hon är alltså vad man i engelskan benämner en "con artist". Mitt uppe i allt råkar hon springa in i en mystisk man som visar sig vara en torped, d.v.s. en yrkesmördare. Hon inleder snart ett farligt äventyr med honom. Detta är alltså början av serien, och medan tiden går händer det helt sjuka saker. Vi får också reda på saker om Lettys personliga liv och bakgrund, och får följa hennes steg mot en annan framtid. Serien är supermörk, verkligen. Det är mord och droger inblandat i storyn. Det jag gillar är de operfekta relationerna i serien - de flesta mellan trasiga människor, på ett sätt som många av oss faktiskt är i verkligheten. Det jag gillar allra mest med serien är dels Lettys personliga utveckling, men ockå hennes relation till Javier. Utan att avslöja för mycket så är det en fascinerande histora. Dessutom gillar jag att det ofta är ganska oväntat modern och bra musik som spelas då och då. Inslagen med affirmationerna är också väldigt snyggt. Ni kommer haja grejen när ni tittar, för det ska ni verkligen göra. 8.2 i betyg på IMDB är ganska talande, eller hur? Hiitlls har endast en säsong kommit ut, så se till att vara beredd inför säsong två! 
 
Seriens bästa detaljer:
Genomtänkt
Komiska inslag
Michelles fantastiska insats
Dramat
Den råa verkligheten
 
 
Bildkälla/Image source: IMDBtntgoodbehavior
Juan Diego Botto - Letty - TV-serie - TV-series - Terry kinney - good behavior - michelle dockery - recension - review - serie - serieblogg - serier - tnt - tv-serier - tv-show

Clique: Säsongsrecension

 
Recension för dig som inte har sett serien
Till en början var jag ganska oimponerad av Clique. Faktum är att efter två avsnitt var jag övertygad om att serien inte skulle bli bättre, och i mitt tycke var den inte särskilt spännande. Därför var det roligt att jag blev överbevisad! Efter tredje avsnittet satt jag och gapade. Likaså efter fjärde, femte och det sista avsnittet. Clique är en serie som handlar om Holly och Georgia - två gröngölingar på universitet som dessutom är bästa vänner. De upptäcker en skara tjejer med stark karaktär som visar sig vara handplockade praktikanter till Women's Initiative som företaget Solasta står för. Bakom idén står syskonen Jude och Alistar McDermot. Jude är dessutom tjejernas professor i ekonomiklassen. Hon berättar att om man gör sitt yttersta i ekonomikursen, kan man bli erbjuden en praktikplats på Solasta. Hollys vän Georgia blir intresserad, mer på grund av den sociala lockelsen med att ingå i tjejgruppen, d.v.s. klicken. Holly blir snabbt orolig för sin vän, vars beteende förändras i takt med att hon dras allt djupare in i den mystiska värld som gruppen är en del av. Holly försöker komma underfund med vad det är som inte riktigt står rätt till. 🥂
 
Helt klart sevärd serie i hittills sex delar. Clique är mycket mycket mörkare än vad den först ger sken av. Det är verkligen ingen solskenshistoria. Av någon anledning får jag lite Morden i Midsomer-vibbar, men en sådan jämförelse ska man nog akta sig för att göra! Clique är mycket mer modern och ganska galen, faktiskt. BBC har inte förnyat serien än, men jag tror den kan klassas som en hit faktiskt. ⭐️
 
Ytterligare recension för dig som har sett serien
Clique blir snabbt väldigt mörk och i slutet vet vi att Rachel är den som dödade Fay och som var Hollys gamla barndomkompis. Jag antar att det inte bara är jag som känner lite WTF över det. Jag anade ända från början att Rachel hade en crush på Holly, med tanke på hur intim hon kändes i sitt kroppsspråk mot Holly. I sista avsnittet fick jag för mig att det skulle visa sig att Rachel var den lilla tjejen Lisa, som hade drunknat när de var små (men att hon alltså skulle ha överlevt och kommit tillbaka för att söka hämnd). Hon var ju i alla fall någon från Hollys förflutna, så jag var ju inte helt ute och cyklade.
 
Frågorna jag ställer mig nu är om Alistar är ute igen, eftersom Rachel nu satt inne i fängelse. Jag undrar också vad Hollys ärende hos Rachel var, och hur blir det med Florian Hemlinger (Lukas Steiner) - åker han fast? Vänskapen mellan Holly och Georgia, kommer den att repareras? 🤔 Alla dessa frågor gör att jag ivrigt påhejar en andra säsong! 🤗
 
Bildkälla/Image source: Radio Times
HBO - TV - TV-serie - TV-series - bbc - clique - nordic - review - season 1 - season one - serie - serieblogg - stream - säsong 1 - säsong ett - tv-serier - tv-show