Filmrecension: My Big Fat Greek Wedding 2

Bildkälla: IMDB
 
Titel: My Big Fat Greek Wedding 2
År: 2016
Genre: Romantisk komedi
Skådespelare: Nia Vardalos, John Corbett, Michael Constantine, Lainie Kazan, Elena Kampouris, Andrea Martin, Joey Fatone, John Stamos.
Betyg på IMDB: 6.3/10
Mitt betyg: 6/10
 
Handling
Vi får återse familjen Portokalos för ännu ett stort grekiskt bröllop!
 
Recension
Den stora twisten är att vi den här gången får reda på att Toulas föräldrar aldrig blev gifta på riktigt, varpå de satsar på att göra om vigseln. Det här blir en något kort recension då det inte finns supermycket att säga. Trots att vissa skådespelarinsatser är riktigt stela så har filmen en mysfaktor som genomsyrar hela handlingen. Det känns bekant och det känns nästan på riktigt, som att vi faktiskt får följa en familj genom en dokumentär. Det är inte överdrivet konstlat och det går hem. Den som nästan gör den sämsta insatsen är förra filmens huvudperson, Toula. Hon känns väldigt stel och off. Det är som att hon inte klickar riktigt med sin man, Ian, som faktiskt gör en bättre insats.
 
Dottern är inte världens bästa skådespelerska heller och hon känns tyvärr lite anonym. Det enda hennes liv handlar om är att hon ska hitta en grekisk pojkvän, åtminstone om hennes morfar ska få som han vill. Det är liksom inte mycket annat man får reda på om henne. Eller jo, hon ska ju börja på ett college någonstans också men själva valet är inte så dramatiserat som det hade kunnat vara. Visst försöker manusskrivarna skapa drama kring det hela men när valet är gjort så lämnas man med en känsla av "jahopp".
 
Annars är filmen härligt förutsägbar och riktigt rolig, från början till slut. Väl värd att se en kväll när du verkligen vill låta hjärnan koppla av. Gillade du den förra filmen så gillar du nog denna också, även om den förra hade oerhört mycket mer hjärta. Så brukar det dessvärre vara med uppföljare.


Elsa    •     •   http://www.gillafilm.se

Den ser jag fram emot att se :) Gillade ettan.

Svar: Kul, hoppas du finner den underhållande!
seriereflektioner.blogg.se










Kom ihåg mig?
Välkommen till bloggen Seriereflektioner!
Här bloggar jag om allt det senaste i serievärlden och därtill även något om filmer. Letar du efter de bästa tipsen, det senaste skvallret och recensioner om just dina favoritserier har du hittat rätt! Här skapar vi tillsammans ett forum med utrymme för diskussion. Jag ser fram emot att få höra av dig i kommentarsfältet!
Vill du kontakta mig är du välkommen att höra av dig till den e-mail som står i menyn ovan.

HannaVic logotype