Lista med filmer jag vill se i år

Tyckte att det vore en bra idé att samla de filmer jag vill se i år i ett inlägg som jag kan uppdatera efter hand när jag ser filmerna. Datumen är den dag då filmen har biopremiär i Sverige, det betyder inte att det är den dagen jag kommer att se filmen.
 
 Bildkälla: IMDB
Nya filmer i år som jag vill se:
 
Allegiant - 18 mars
Batman v Superman: Dawn of Justice - 23 mars
Deadpool - 12 februari 
Djungelboken (The Jungle Book) - 15 april
Everybody Wants Some - 15 april (USA)
Fantastic Beasts and Where to Find Them - 18 november
Finding Dory - 26 augusti
Ghostbusters III - 22 juli
Independence Day: Återkomsten - 29 juni
Legenden om Tarzan - 13 juli
Sisters - 11 mars
Snowden - 13 maj
Spotlight - 12 februari
Star Wars Anthology: Rogue One - 15 december (Italien)
Steve Jobs - 22 januari
Suicide Squad - 5 augusti
The Big Short - 22 januari
The Boss - 8 april
The Choice - 5 februari (USA)
The Hateful Eight - 13 januari
The Revenant - 29 januari
Zoolander 2 - 12 februari
Zootopia - 24 februari
 
Har ni någon speciell film eller flera filmer som ni vill se?

Glöm inte premiären av Arkiv X!

Bildkälla: GP-blogg
 
Den 25 januari hade den nya säsongen av Arkiv X premiär i USA. Jag har fullt medvetet inväntat den svenska premiären då TV3 visar de två första avsnitten endast 3 dagar efter den stora premiären. Så värt! Nu kan jag titta på Arkiv X på Viaplay, utan reklam och med svensk text. Missa inte att göra det, du också! Pssst! De tidigare säsongerna av Arkiv X finns också på Viaplay.

Veckans tema: En karaktär som jag är lik

Den här veckans tema är ett av de svåraste valet jag någonsin har stått inför i mitt bloggskrivande. Av alla karaktärer i alla serier, vem känner jag egentligen mig mest hemma i? 
 
Det här är veckans temainlägg i samarbete med följande bloggar:
Felicia som bloggar på frokentv.se
Elsa som bloggar på gillafilm.se
Julia som bloggar på juliasnerdrom.blogspot.se
Emelie som bloggar på gothamalley.blogg.se
 
En del karaktärer poppar upp i mitt huvud. Carrie Bradshaw skulle ju kunna vara ganska lik mig. Hon gillar att skriva och läsa, precis som jag. Hennes funderingar överensstämmer i vissa avseenden med de tankar som har ploppat upp i mitt eget huvud. Är det en perfect match då? Långt ifrån. Hon är mycket mer neurotisk och expressiv med sina känslor. Jag håller det mer inom mig.
 
Ted Mosby är en annan, komiskt nog manlig, karaktär som jag identifierar mig med till viss del. Hans tankar om universum och hur han filosoferar om allt stämmer väl in på hur jag uppfattar mig själv. Däremot klänger han sig fast vid temat kärlek avsevärt mer än vad jag själv gör. Han är ju äldre och därmed mer inställd på vad han vill få ut av livet.
 
I min karriär känner jag mig ibland som en Mike Ross utan fotografiskt minne. Hans rättvisepatos är dock långt mer övertygande än min egen och när det kommer till att spela smart med andra människor så sympatiserar jag mer med Harvey Specter.
 
Det går att resonera fram och tillbaka men slutsatsen blir nog ändå att en identisk karaktär är omöjlig att hitta. Varje människa är unik och en bra serieskapare ser till att en karaktär är så dynamisk att den omöjligt kan överensstämma med en verklig persons personlighet till fullo. Visst kan man som serietittare känna igen sig mycket i en karaktär med hett temperament eller förvirrande känsloliv men det finns garanterat andra attribut hos karaktären som gör att man finner vissa skillnader.
 
 
Med detta sagt ska jag ändå försöka peka ut en snarlik karaktär som uttrycker mycket av det jag själv har gått och tänkt på. Det kan uppfattas som en tråkig karaktär, men jag anser nog att Robin Scherbatsky till viss del representerar mig. Hon går sin egen väg, hon är målinriktad, hon är brunett, hon älskar att hänga med sina nära vänner, hon är förvirrad över sina känslor, hon är rationell, hon gillar öl och hon är ganska rolig. Det är väl sådana egenskaper som jag känner igen hos mig själv och som ändå representerar en realistisk kvinna. Hon är inte så överdrivet sminkad eller tillfixad som många andra skådespelerskor tvingas bli idag.
 
 
Bildkälla: IMDB
Välkommen till bloggen Seriereflektioner!
Här bloggar jag om allt det senaste i serievärlden och därtill även något om filmer. Letar du efter de bästa tipsen, det senaste skvallret och recensioner om just dina favoritserier har du hittat rätt! Här skapar vi tillsammans ett forum med utrymme för diskussion. Jag ser fram emot att få höra av dig i kommentarsfältet!
Vill du kontakta mig är du välkommen att höra av dig till den e-mail som står i menyn ovan.

HannaVic logotype