Glad skär(m)torsdag!

Glad skärtorsdag alla, eller som vi serienördar kallar det: skärmtorsdag! 😉 Funderar du på vad du ska titta på i påskhelgen? Vilken tur att du tittade in här! Jag har nämligen satt ihop en megabra guide (om jag får säga det själv) utifrån genre samt om du kommer att titta med familjen eller spendera påsken själv (vilket ju kan vara hur mysigt som helst). 💛
 
💛💛💛 Film 💛💛💛
 
© GQ
 
För dig som är själv
Skräck
Get Out - Viaplay
Oscarsbelönad skräckrulle finns nu tillgänglig på streamingsiten.
 
Låt den rätte komma in - HBO Nordic
En klassiker.
 
Geralds lek - Netflix
En krypande och hårresande upplevelse baserad på romanen av Stephen King.
Carla Gugino och Bruce Greenwood syns i rullen.
 
 © Netflix
 
Komedi
Game Over, Man! - Netflix
Även om jag själv inte har hunnit se den, är det värt att tipsa om denna nya komedi om ett par vänner som ska skapa ett videospel, men tvingas ge sig in i en farlig lek när deras finansiär blir tillfångatagen av terrorister. I Game Over, Man! skådespelar samma tre personer som spelade i serien Workaholics.
 
My Best Friend's Wedding - HBO Nordic
Klassiskt supermys med Julia Roberts. Om någon av er ännu inte har sett denna så är det hög tid nu! Hög tid under högtid, med andra ord. 😉
 
Delivery Man - Viaplay
Ytterligare något jag inte har sett men för att vara en komedi har den ett hyfsat betyg på IMDB och Vince Vaughn är ofta ganska rolig.
 
© Netflix
 
Drama
The Outsider - Netflix
Nytt och säkerligen förvirrande drama med Jared Leto. Filmen utspelar sig efter andra världskriget i Japan och handlar om hur en före detta amerikansk soldat blir medlem i yakuza (japanska maffian).
 
The Normal Heart - HBO Nordic
En inblick i den första tiden under HIV/AIDS-krisen i New York och USA:s dåvarande politik avseende homosexuella. Mark Ruffalo, Matt Bomer och Julia Roberts spelar i denna rulle.
 
Brooklyn - Viaplay
Alla är vi fans av Saoirse Ronan och i Brooklyn får vi en saga om en irländsk immigrant som slits mellan sitt nya land och sitt hemland. Ett trefaldigt oscarsnominerat äventyr.
 
 © Disney
 
För dig som är med familjen
Familjeäventyr
Vaiana - Viaplay
Snackisen som bara måste ses.
 
Doctor Strange - Netflix
Vackert Marvel-äventyr med Benedict Cumberbatch.
 
Stardust - HBO Nordic
Mystisk fantasyrulle från 2007 med bland annat Michelle Pfeiffer och Robert DeNiro i rollistan.
 
💛💛💛 Serie 💛💛💛
 
 © FOX
 
För dig som är själv
Komedi
LA to Vegas - Viaplay
En ny hyllad komedi med 20 min avsnitt vars första säsong finns i sin helhet på siten.
 
A.P. Bio - HBO Nordic
Jag har ännu inte hunnit se säsongens nya serie A.P. Bio men den verkar ha fått goda omdömen och jag tycker att handlingen verkar rolig! Passa på att se de sju avsnitt som finns ute, om du vill vara först med det senaste. 
 
Santa Clarita Diet - Netflix
Den andra säsongen av zombiekomedin släpptes häromdagen och det passar väl ypperligt att spendera påskhelgen med en binge av något riktigt bisarrt?
 
© FOX
 
Drama
Star - Viaplay
Efter att inte ha haft ett lätt liv beslutar sig Star för att bilda en musikalisk grupp tillsammans med två vänner. Det här är en bra serie med bland annat Queen Latifah bland rollerna.
 
Trust - HBO Nordic
Än så länge finns bara ett avsnitt ute men historien om kidnappningen av Getty-arvtagaren har i år inte bara blivit film, utan även en serie - här med Donald Sutherland m.fl. Ett måste att se!
 
Ozark - Netflix
Det var nu ett bra tag sedan Ozark kom ut men har du glömt bort att titta (det har jag) så är det dags att ta tag i det under påskledigheten! Megahyllad serie om en familjefar som börjar tvätta knarkpengar.
 
 © Netflix
 
För dig som är med familjen
Mystik
Syskonen Baudelaires Olycksaliga Liv - Netflix
I morgon, fredag, har säsong två premiär av Lemony Snicket-filmatiseringen med Neil Patrick Harris som greve Olaf. Mörkt, men spektakulärt!
 
Counterpart - Viaplay
Okej, det är kanske en stretch att kalla detta mystik - Counterpart är snarare drama/thriller.
Du kanske inte bör titta tillsammans med de minsta barnen, men serien är spännande och passar bra att titta på tillsammans med andra, så att ni kan häpnas tillsammans.
 
© Netflix
 
Bonus
Den perfekta bakgrundsmusiken till påskhänget får du av Hans Zimmer: Live in Prague som nu finns ute på Netflix.
 
Bildkällor/Image sources: GQ, Nerdist, Netflix, Disney, FOX, Wherever I Look, Netflix, Forum Cinemas.

Underbara måndag!

Hej alla solstrålar!
 
Idag är det måndag och i mina ögon känns det som en riktig nystart! Jag åkte nämligen upp till Stockholm i helgen och hade the time of my life, och nu väntar en vecka full med jobbsök och annat smått och gott. Jag har varit lite osäker på vilken riktning jag vill att den här bloggen ska ta. Det känns som att bloggen bör få genomgå en liten vårstädning, men jag har inte riktigt klurat ut på vilket sätt än. Det vore toppen om ni ville komma med lite förslag på vad ni saknar eller något ni vill se mer av här! Är det recensioner, nyheter, listor, mina fredagsinlägg eller annat som ni uppskattar? Tell me! 💜 Jag har fått en förfrågan om ett roligt samarbete som ni nog kommer uppskatta, så förhoppningsvis kommer relaterade inlägg upp under den närmsta tiden. 
 
Idag vill jag mest kika in, säga hej och prata lite om saker jag ser fram emot just nu!
 
 
Idag hade serien Billions säsongspremiär, och den tycker jag verkligen att ni borde spana in! Vi kommer nu in på säsong tre, så kika på föregående säsonger på HBO Nordic. Det är både adrenalin- och testosteronfyllt. Jag är oerhört taggad på den nya säsongen för säsong två var bland det bästa jag såg på TV förra året. New York, baby!
 
 
Serien The Good Fight är såååå himla bra! Den här säsongen fullkomligt slayar hittills. Ni bara måste titta! Det är en spinoff till The Good Wife och handlar om advokaten Diane Lockharts liv på en ny byrå. En riktigt kvalitativ serie både till manus, skådespel, kläder och handling. Även denna serie finns på HBO Nordic.
 
Slutligen, en gammal härlig låt jag tycker ni ska måndagspeppa med är Jason Derulo - Want to Want Me. Den passar så himla bra till att fira in våren! 😋
 
PS: Det här inlägget skrevs under morgonen men jag har haft problem med internet HELA dagen, så det är  därför det publiceras först nu. Man kan ändå måndagspeppa, trots att vi närmar oss kvällen... 
 
Bildkällor/Image sources: billionsdaily, mslockhart.

Recension: Mindhunter

 
Titel: Mindhunter
År: 2017-nu
Genre: Kriminaldrama, thriller
Antal säsonger hittills: En
Förnyad?: Ja
Betyg på IMDB: 8.6/10
Mitt betyg: 9.5/10
 
Handling
Under det sena 70-talet börjar två FBI-agenter undersöka psykologin hos särskilt hänsynlösa mördare.
Det mynnar snart ut i en officiell studie och intervjuer med verklighetens monster...
 
Recension
Förväntningarna på serien Mindhunter var inför premiären höga bland de flesta som kallar sig seriekritiker. Föga förvånande har serien blivit väl mottagen och därmed infriades väl förhoppningarna om nästa stora succé. Trots att Mindhunter var på nästan allas läppar när den släpptes, tystnade buzzet snabbt. Så är det idag - när riktiga kvalitetsserier produceras på löpande band. Konsumenterna, d.v.s. serietittare, hinner knappast med att se alla serier som släpps och de flesta "watchlists" växer sig större och större. Därför så är valet att se en serie ofta resultatet av noggrann efterforskning, för att på förhand kunna bedöma huruvida serien faller i ens smak eller inte. Tyvärr riskerar en sådan efterforskning att ta bort charmen och chansen att bli överraskad av en ny serie. I sällsynta fall dyker det dock upp en serie som inte kräver speciellt mycket efterforskning för att ändå inge en känsla av att det handlar om något särdeles bra. För mig var Mindhunter en sådan serie. 
 
Mindhunter hade alltså premiär i höstas och jag började väl titta ganska snart därefter. Eftersom jag inte hade bråttom att titta föll det sig att jag bara tittade när jag besökte min familj, då jag kan titta på Netflix på en stor skärm, vilket såklart förhöjer upplevelsen. Cirka tre-fyra avsnitt in i serien valde jag den här veckan att bingewatcha resterande avsnitt.
 
 
 
Den här recensionen ska i största möjliga mån hållas spoilerfri. De första två avsnitten är något segstartade. Åtminstone vid en jämförelse mot resterande avsnitt. Mötena med mördarna bjuder på otroligt mycket spänning och läskiga vibbar. Specialagenten Holden Ford är den man som tittare klamrar sig fast vid i storyn. Mot den i början mer grovhuggne Bill Tench förhåller man sig som tittare en aning mer skeptisk. 
 
I början är Holden Ford den mer oskyldige FBI-agenten, men även den som är ivrig att lära sig mer. Under handlingens gång ifrågasätter omgivningen hur han kan hålla sig så likgiltig inför all information gruppen kommer över. Det som händer agenten i slutet kan tolkas som att han kanske i själva verket är den som har påverkats mest av de alla. Bill framstår mot slutet som den mer sympatiske av de båda. Wendy, den tredje parten som kommer utifrån för att tillsammans med Holden och Bill ansvara för studien, är den karaktär som förblir sympatisk genom hela säsongen.
 
 
Jag gillar samtliga huvudkaraktärer, d.v.s. Holden, Bill och Wendy. De har en fantastisk dynamik som skapar magi på skärmen. Mindhunter tar sig inte an ett nytt ämne (mord) - men ändå är handlingen nagelbitande. Det vi får följa är alltså studien av en specifik typ av mördare och deras psyken. Studien gav upphov till begreppet "seriemördare", som idag är en vida känd benämning på denna särskilda grupp av hänsynlösa personer. Serien har även en styrka i att David Fincher har regisserat och det märks i den mörka stämning som genomsyrar helheten. Däremot gör inte mörkret serien tung, utan i stället vill man gärna sträckkolla på alla avsnitt. Fotot är heeelt fantastiskt. Det är sååå snyggt. Ibland ackompanjeras de vackra miljöerna med svängig 70-talsmusik. Jag gillar särskilt den stora texten som avslöjar var varje scen utspelar sig. Manuset är briljant. Nej, det finns verkligen ingenting att klaga på. Det här är en serie som helt faller mig i smaken. Vanligtvis brukar jag störa mig på Jonathan Groffs karaktärer men det gör jag inte här, åtminstone inte förrän väldigt nära slutet och bara en aning. Serien kom ju 2017, så den tillhör väl egentligen förra årets bästa serier men eftersom jag såg merparten av den nu 2018 så utnämner jag den till en av det här årets bästa serier.
 
Bildkällor/Image sources: mashamorevna, audreyhepbuns
Välkommen till bloggen Seriereflektioner!
Här bloggar jag om allt det senaste i serievärlden och därtill även något om filmer. Letar du efter de bästa tipsen, det senaste skvallret och recensioner om just dina favoritserier har du hittat rätt! Här skapar vi tillsammans ett forum med utrymme för diskussion. Jag ser fram emot att få höra av dig i kommentarsfältet!
Vill du kontakta mig är du välkommen att höra av dig till den e-mail som står i menyn ovan.

HannaVic logotype