Just nu ser jag fram emot...

Vad ser du fram emot just nu? Jag ser fram emot höstens serier! Jag kommer nog inte titta på så många nya serier direkt, om ens någon. Jag avvaktar lite för att se vad som verkar bra först! Mitt serietittande blir mer och mer inriktat på kvalitet framför kvantitet, och jag vill även att den filosofin ska prägla mitt bloggande. Med det sagt: här kommer ett axplock av TV-fenomen jag ser fram emot i höst:
 
Säsong 2 av Atypical - 7 september
 
Jag kommer tyvärr inte vara i Sverige när den nya säsongen släpps men oj, vad mysigt det ska bli med lite feelgood på höstschemat, i form av Atypical. 
 
 
En ny säsong av Riverdale - 10 oktober
 
Det verkar som att Pollys kult kommer att vara i centrum under den kommande säsongen.
I övrigt säger jag bara: FP + Alice = Sant.
 
Who Is America?
 
Sacha Baron Cohen kan vara min absoluta favoritperson på TV. Who is America är hans nya show för Showtime. Den hade premiär i somras och alla avsnitt finns ute på HBO Nordic.

Better Call Saul - säsong 3

 
 
Tänkte ge några korta tankar om den tredje säsongen av Better Call Saul som jag såg klart för ett tag sedan. Just nu rullar säsong fyra med ett avsnitt som publiceras på Netflix varje vecka.
 
Är det någon av er som har sett de tre säsongerna? Om inte, kan ni ändå lugnt läsa vidare. Eftersom det var cirka hundra år sedan jag såg de första sju avsnitten av säsong tre, vet jag inte hur korrekt jag kan återge min uppfattning så här i efterhand. Jag vill minnas att den första halvan var seg, men samtidigt var den tredje säsongen den hittills mest underhållande. Det långsamma tempot är nästan seriens signum och på något konstigt sätt gör det inte så himla mycket skada. Plötsligt kan det nämligen hända väldigt avgörande saker inom loppet av en kort tid. Det hände till exempel i den tredje säsongens femte avsnitt, som får sägas vara seriens bästa till dags dato. Säsongens minus är hela storyn med Mike - tyvärr! Han hade kunnat vara så mycket mer intressant men jag bryr mig inte det minsta om vad som händer med honom. Han är dock oumbärlig eftersom det är genom honom vi återigen får bekanta oss med Breaking Bad-skurken Gus Fring. Kom ihåg att Better Call Saul utspelar sig före Breaking Bad! 
 
Seriens plus är definitivt Jimmy men den här säsongen har även Kim varit en karaktär att räkna med. Om jag kommer att fortsätta titta? Absolut! Det är förresten ännu bättre foto i Better Call Saul än vad det var i Breaking Bad - det säger ganska mycket. Serien har 8.7/10 i betyg på IMDB.
 
Bildkälla/Image source: Elite Daily

I'm back!

Hej hörrni! Det var inte igår...
 
Ibland blir saker och ting inte riktigt som man har tänkt sig. Det förutsätter förstås att man faktiskt har tänkt sig något från första början. Den här sommaren var det inte riktigt så - jag njöt av varenda minut och hade knappt en tanke på varken serier eller att blogga. Så många gånger har jag ändå plikttroget gått in här och försökt skriva något, för att lika snabbt stänga ner fliken. Tiden och energin har inte funnits där, helt enkelt. 
 
Nu har höstvindarna bokstavligt talat börjat dra in och jag finner mig själv trevande på tangentbordet igen. Med noll koll på allt som har varit och allt som komma skall blir det som att börja om från origo. 
 
Mitt famlande försök till nystart till trots har jag ändå nyheter att komma med! Med ett år kvar till den sista säsongen av Game of Thrones får vi äntligen ta del av några smygtittar från den nya säsongen! I klippet här nedanför gör HBO reklam för egna produktioner med bilder från både den senaste säsongen av GOT och helt nytt material. 
 
PS: Nu har jag äntligen kommit på plats i centrala Stockholm och nästa vecka börjar jag mitt nya spännande jobb! Jag tänker att det inte finns någon plats i Sverige där man kan finna en större serieinspiration än här! Häromdagen hamnade jag exempelvis mitt i en inspelning av TV-programmet Tunnelbanan, haha! 
 
Välkommen till bloggen Seriereflektioner!
Här bloggar jag om allt det senaste i serievärlden och därtill även något om filmer. Letar du efter de bästa tipsen, det senaste skvallret och recensioner om just dina favoritserier har du hittat rätt! Här skapar vi tillsammans ett forum med utrymme för diskussion. Jag ser fram emot att få höra av dig i kommentarsfältet!
Vill du kontakta mig är du välkommen att höra av dig till den e-mail som står i menyn ovan.

HannaVic logotype