Glad midsommar!

Hej kära ni! Jag vill kika in och önska er en glad midsommar! Som ni märker har det stått tomt här ett litet tag. I ärlighetens namn beror det på att jag knappt hinner titta på serier just nu! De senaste veckorna har varit bland de mest omvälvande i mitt liv, då jag bland annat har hunnit få mitt absoluta drömjobb som jag börjar på i höst (det är bok- och filmrelaterat). I sommar arbetar jag heltid utan en enda semesterdag, och på kvällar och helger vill man ju, som ni vet, umgås med nära och kära. Även träningen har fått lida. Innan tränade jag 5 gånger i veckan. Nu är jag nere på cirka 2. Så, det är med andra ord inte bara serietittandet och bloggandet som har fått lida. Så är livet. Jag tycker det är bra att det blir en naturlig bloggpaus, för man ska ju inte pausa livet för att parkera sig framför serier, även om det är bland det mysigaste som finns under vintertid. Medan vi nu har en fantastisk sommar i Sverige tycker jag att vi alla ska njuta och ta dagarna som de kommer! Jag kommer säkerligen bli lite bättre på att uppdatera senare i sommar när jag har kommit in i mitt nya arbete lite mer. Till dess hoppas jag att ni njuter till fullo, både idag och övriga dagar: ströva runt, ät den där glassen, ha egentid, träffa kärleken, läs en bok i en park, åk till stranden, le mot någon på jobbet och ät jordgubbar tills magen står i fyra hörn!
 
PS: ett av de bästa Solsidan-avsnitten utspelar sig just på midsommar! Se säsong ett, avsnitt nio idag!
 

Veckans tema: sommar

Den här veckan är temat en favorit i repris, nämligen sommar. Förra året hade vi nämligen en hel temavecka under samma tema och då skrev jag bland annat om TV-serier som utspelar sig i ett soligt klimat och avsnitt där karaktärerna åker på solsemester. Inläggen är fortfarande högaktuella och innehåller en hel del serier som jag aldrig skriver om längre, eftersom det var så längesen jag såg dem.
 
Den här gången skulle jag vilja ägna temainlägget åt att tipsa er om serier ni kan ha som sommarmaraton! Själv ska jag ju som sagt se The Affair, men här kommer mina tips för serier som ni borde se nu när ni kanske har lite extra tid över! 
 
Beroende på vad för typ av serie du är ute efter har jag delat in serierna i fyra kategorier:
→ Många säsonger, långa avsnitt
→ Många säsonger, korta avsnitt
→ Ett relativt lagom antal säsonger, korta avsnitt
→ Få säsonger, långa avsnitt
 
Om ni uppskattar det här inlägget får ni gärna lämna en kommentar!
 
Lightbox
 
Många säsonger, långa avsnitt
Game of Thrones - 7 säsonger
Seriöst, om du fortfarande inte har sett GOT så är det här ditt tecken på att det nu är dags. Seså, kom igen!
 
Boston Legal - 5 säsonger
Ett numera bortglömt advokatdrama som gjorde stordåd på sin tid. Humor och drama i ett välfyllt paket.
 
Suits - 7 säsonger
Det känns som att Suits har haft en självklar plats i mångas seriescheman men om du inte har tittat än så är det ett ypperligt tillfälle att i sommar lära känna Harvey Specter. New York och advokatdrama - kan det bli bättre?
 
Breaking Bad - 5 säsonger
Nu har det gått så lång tid att även om man har sagt till sig själv att man ska se Breaking Bad, har man högst troligen hunnit glömma bort det. Därför påminner jag dig nu, i all välvilja. KULTSERIE.
 
HBO
 
Många säsonger, korta avsnitt
Curb Your Enthusiasm - 9 säsonger
Det här är en serie som är lätt att avfärda för att den ser himla trist ut om man bara tittar på bilder. Det är den inte. Tvärtom, så är Curb Your Enthusiasm numera en av mina favoritserier.
 
Girls - 6 säsonger
Girls är en kultserie som alla borde se. Trots en kanske skiftande kvalitet tycker jag att den är stark i sin helhet.
 
Sex and the City - 6 säsonger
Jag kommer alltid att älska SATC. Jag vet inte hur många gånger jag har tittat men den har varit med mig i många, många år.
 
The Verge
 
Ett relativt lagom antal säsonger, korta avsnitt
Silicon Valley - 5 säsonger
Jag är chockad över att så få av folk jag känner tittar på den här serien. Den är extremt rolig och "lättsedd". Bingeworthy. Definitivt en av mina favoriter.
 
The Last Man on Earth - 4 säsonger
Här har vi en annan humorserie som är perfekt att titta på innan läggdags eller till frukosten.
 
Unbreakable Kimmy Schmidt - (knappt) 4 säsonger
Jag gillade inte Tituss särskilt mycket i början, men nu räknar jag honom som ett spirit animal. Jag skulle säga att det här är en av få serie som blir märkbart bättre för varje säsong! Extremt lätt att bingewatcha.
 
TV.nu
 
Få säsonger, långa avsnitt
Good Behavior - 2 säsonger
Här har vi en annan serie som jag känner mig helt ensam om att titta på. Seriöst, Good Behavior är megabra. Michelle Dockery är wowsa.
 
Billions - 3 säsonger
Billions är svinbra i både produktionskvalitet och dramagenren.
 
Outlander - 3 säsonger
Ett givet val på en lista som denna. Det är faktiskt så, att alla jag har introducerat den här serien för, har älskat den. Så är det.
 
The Good Fight - 2 säsonger
För er som har missat The Good Wifes spinoff har ni nu chansen att titta på verklig kvalitetstv. Även om du, precis som jag, inte har sett föregångaren är det helt möjligt att hänga med.

En liten sommarlista

Den här listan är lånad från film&serier.
 
På ditt schema just nu?
Det är faktiskt ingen serie som sänds precis just nu, utan jag tittar på Unbreakable Kimmy Schmidt vars fjärde säsongs sex första avsnitt släpptes häromdagen. Av de serier jag följer kommer GLOW (29 juni), The Ranch (15 juni), Suits (19 juli) och Better Call Saul (6 augusti) ha premiär i sommar.
 
En serie som redan har haft premiär i Australien men som släpps i juni/juli i Storbritannien är Harrow. Den ser jag fram emot att kunna följa.
 
Durrell Wildlife Conservation Trust
 
Mest besatt av just nu?
The Durrells har verkligen fångat mitt hjärta, även om jag tittar på den ganska långsamt för att hinna komma ikapp med andra serier. Det är sannerligen världens mysigaste serie, så mitt tips till er är att titta på den första säsongen (bara sex avsnitt) NU, så att ni hinner se den andra säsongen som inom några dagar försvinner från SVT Play. Det bästa av allt är att den är baserad på en verklig händelse!
 
På din att-se?
Jag har en aldrig sinande lista av TV-serier jag vill se men nu har jag faktiskt bestämt mig för vilken som blir min "sommarserie". Den här sommaren har jag mycket fler avsnitt att se ikapp än vad jag brukar ha, så jag kommer inte ha lika mycket tid till en ny serie. Med det sagt, kan jag avslöja att mitt sommarprojekt blir: The Affair!
 
Vem kommer till Suits efter Meghan Markles och Patrick J. Adamss avhopp om inte Katherine Heigl?
© USA Network
 
Klassisk sommarTV?
Bland TV-serier brukade jag förr alltid titta på Pretty Little Liars, Teen Wolf och Suits. Av dessa är det bara Suits som fortfarande sänds, så jag säger Suits. 
 
TV-serie du saknar just nu?
Game of Thrones brukar vanligtvis runda av sina säsonger vid den här tiden på året, men i år är vi helt utan serien. Det känns ändå ofattbart att det snart redan har gått ett år sedan den förra säsongen sändes. Är det verkligen möjligt?! Visst känns det inte som så längesen?
 
Något som gör dig besviken?
Att dygnet inte har fler timmar, så att man både hinner titta på alla serier man vill samtidigt som man har en fullspäckad vardag.
 
Tittar du mer eller mindre på TV under sommaren?
Jag har tidigare konstaterat att jag tittar mycket mer på våren än på hösten, vilket kanske skiljer sig från övriga serietittares tittande. Under sommaren brukar jag nog egentligen ha mer tid till att titta på serier men samtidigt vill jag ju hänga utomhus mycket mer. Det är en svår fråga. Jag tror i alla fall att jag helt klart tittar på FÄRRE serier, men jag lägger nog ungefär lika mycket tid på tittande. Ofta brukar jag ju maratontitta någon serie, som förra årets OITNB.
 
© FX Networks
 
Tre tips på TV-serier till andra?
Här kommer dem; mina tre noga utvalda tips till er som vill se något underhållande i sommar.
 
Mitt första tips är till dig som gillar true crime. Det är nämligen med glädje jag kan avslöja att SVT Play kommer att tillhandahålla säsong två av American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace! Eftersom jag bara har sett tre avsnitt blir det perfekt för mig att ta igen det jag har missat, när serien har premiär på SVT 1 juli. Förmodligen kommer det släppas ett avsnitt i veckan, så jag kommer väl kunna se avsnitt fyra ungefär en månad senare. Det är i alla fall ett stort tips från mig till er! Du behöver inte ha sett den första säsongen om rättegången mot O.J. Simpson, men även den är ett stort tips och du hittar den på Netflix.
 
Mitt andra tips är en komediserie. Arrested Development släppte sin efterlängtade femte säsong häromdagen (åtminstone den första delen). Serien är en av Netflixs första semioriginalserier och de tre första säsongerna är lysande. Den fjärde säsongen var i många ögon en katastrof och den femte säsongen ska jag recensera inom kort. Vill du upptäcka en annorlunda och humorspäckad serie kan jag varmt rekommendera åtminstone de första säsongerna.
 
Mitt tredje tips är en serie som jag inte har sett, och det beror på att den inte har haft premiär än. Sharp Objects är baserad på Gillian Flynns bok och lär vara riktigt otäck. Den kommer att ha premiär den 9 juli på HBO Nordic och har Amy Adams i huvudrollen.
 
Psst! Jag kan inte undgå att smyga in en liten notis om en otroligt kontroversiell serie som ska ha premiär någon gång i juli. Det är en TV-serieversion av filmen Heathers, där en skola styrs av en "PK-elit". Jag kan förstå varför kritikerna har gett den svala omdömen. Trots det är premissen intressant. Läs gärna mer här.
Välkommen till bloggen Seriereflektioner!
Här bloggar jag om allt det senaste i serievärlden och därtill även något om filmer. Letar du efter de bästa tipsen, det senaste skvallret och recensioner om just dina favoritserier har du hittat rätt! Här skapar vi tillsammans ett forum med utrymme för diskussion. Jag ser fram emot att få höra av dig i kommentarsfältet!
Vill du kontakta mig är du välkommen att höra av dig till den e-mail som står i menyn ovan.

HannaVic logotype