Glad alla <3ns dag!

Lite sent påtänkt kanske, men här kommer ett tips från mig till er:
 
En "alla hjärtans dag"-novell av romance-drottningen Simona Ahrnstedt!
 
 

Ingmar Bergman

 
Det är väl ingen som har missat att Ingmar Bergman otvivelaktigt är Sveriges genom tiderna största regissör (hittills i alla fall). Trots hans självklara plats i svensk kulturhistoria och värde som exportvara, har jag medvetet ratat hans filmer i alla år. Det beror helt och fullt på hans rykte - hur han var en hyllad filmskapare och samtidigt en egendomlig människa med rentav grymma metoder. Misogyn? Denna legendar har jag sålunda haft noll intresse för. Det har inte funnits en nyfikenhet från min sida att ta mig an hans verk. Förrän nu.
 
Någon gång under andra halvan av förra året började jag intressera mig för fenomenet Bergman; han som alltid har haft en självklart plats i alla filmintresserades utbildning. Därför bannar jag mig nu åt att jag inte tog tag i fler av hans filmer, när nu SVT erbjöd en uppsjö av filmerna, helt gratis. Jag hann se två stycken och det var lustigt nog inte några av hans mest kända verk. Eller jo, den andra filmen: Smultronstället - som jag såg så sent som häromdagen - är en omtyckt film bland många inbitna Bergman-fans, har jag så här i efterhand förstått. 
 
Nu när jag har sett två Bergman-rullar - Sommarlek och Smultronstället - och älskat båda, tycker jag att det är dags att jag ger mästerregissören en chans. 
 
Här kommer en lista på filmer jag vill se:
Det regnar på vår kärlek
Fängelse
Sommarlek
Sommaren med Monika
En lektion i kärlek
Kvinnodröm
Sommarnattens leende
Det sjunde inseglet
Smultronstället
Nära livet
Jungfrukällan
Såsom i en spegel
Nattvardsgästerna
Tystnaden
Persona
Scener ur ett äktenskap
Höstsonaten
Fanny och Alexander
 
Är mycket nyfiken på vad ni tycker om Bergman - vilka filmer har ni sett? Har ni någon favorit? 

Riverdale

Tänkte skriva ner några tankar om framför allt de senaste tre avsnitten av Riverdale.
 
Bildkälla/Image source: IMDB
 
Till att börja med kan jag konstatera att det nuförtiden känns som en helt annan serie mot vad den var i början. Varje avsnitt får mig att tänka på hur roligt manusförfattarna måste ha när de skriver en sån galen plot. Det hela känns så oerhört töntigt! Jag kan ändå inte låta bli att tycka att serien är spännande, men jag skäms... oj, vad jag skäms!
 
 The Gargoyle King blir i den svenska översättningen blir något så roligt som maskaronkungen. Är det bara i mitt huvud det blir makaronkungen...? Någon?
 
❔ Att de får ihop Veronica och Reggie nu... like what? Är det för att de är ett par i verkligheten? Ärligt talat så gillar jag henne mycket bättre tillsammans med Reggie. 😂 Har aldrig tyckt att Veronica och Archie är ett särskilt passande par. Archie är ingen lätt person att leva med heller, en riktig martyr.
 
❔ Hal sitter inspärrad i en cell à la Hannibal Lecter och Betty går från att fullkomligen avsky honom till att de sitter och har förtroliga samtal i sann Doctor Phil-anda. 
 
❔ FP Jones som sheriff? Snälla... jag är nog inte den enda som saknar honom i skinnjacka.
 
❔ Hela grejen med Veronicas speakeasy och 40-talsglamouren känns extremt far-fetched. Hur hände detta? Minns inte ens längre. 
 
❔ Mamma Cooper gick från glam till en skam. Vad i hela friden...?! Varför förstör man hennes karaktär genom att göra henne till en galen sektmedlem som skänker bort Bettys pengar? Det här gör mig besviken.
 
❔ Archie ska vi inte ens börja med. 😴 Kan någon snälla hjälpa pojken?
 
❔ Hur kommer det sig att Jughead Betty kan springa runt och leka detektiver? 🕵️‍♀️🕵️‍♂️ Varför svarar de vuxna på deras frågor? Det är inte rimligt på någon nivå. 😑
 
Sitter jag, trots allt ovanstående, uppkrupen med en filt över knäna och tittar plikttroget varje vecka? Ja, det kan ni ge er på. Det har blivit så urspårat så nu kan jag inte vänta på att få se vartåt det barkar. Vill ni ha rolig läsning om vilka de mesta galna sakerna är som har hänt i Riverdale, läs den här artikeln.
 
Häromdagen blev Riverdale förnyad! Jag är så nyfiken på vad ni tycker om den här serien nuförtiden? För visst är vi ett gäng som tittar? Är ni lika förvirrade som jag men samtidigt mystiskt hänförda? Do tell!
Välkommen till bloggen Seriereflektioner!
Här bloggar jag om allt det senaste i serievärlden och därtill även något om filmer. Letar du efter de bästa tipsen, det senaste skvallret och recensioner om just dina favoritserier har du hittat rätt! Här skapar vi tillsammans ett forum med utrymme för diskussion. Jag ser fram emot att få höra av dig i kommentarsfältet!
Vill du kontakta mig är du välkommen att höra av dig till den e-mail som står i menyn ovan.

HannaVic logotype