Höjdpunkter från gårdagens SAG Awards

Igår var det dags för den årliga upplagan av Screen Actors Guild Awards som belönar stjärnor inom både film- och TV-industrin. I det här inlägget vill jag belysa några sevärda tacktal - bland annat kan ni titta på hur det såg ut när stjärnorna i Stranger Things tog hem priset för bästa ensemble i en drama-serie - och minnesvärda höjdpunkter från galakvällen. Winona Ryder har redan hamnat all over the internet på grund av sina roliga ansiktsuttryck! 
 
Bildkälla: Jen Lewis on Twitter
 
 
Trots att både Meryl Streep och Ryan Gosling blev utan belöningar för sina framträdanden i Florence Foster Jenkins och La La Land, lyckades de uppmärksammas under ett ganska gulligt ögonblick. 
 
Bildkälla: @thelostsith på Twitter
 
Några kommentarer löd:
"Hey girl, is my bow tie straight?" @extratv
"You may be cool, but you'll never be Ryan Gosling having is bow tie fixed by Meryl Streep cool #sagawards #sagawards2017 [...]" @InquisiPanda
 
Bildkälla/Image source: Giphy
 
Ryan Gosling stod för ett annat urgulligt ögonblick när Emma Stone höll sitt tacktal. Hon sa  “Ryan, you’re the best. That’s just the truth. No one can argue it,” och Ryan försökte tygla sitt skratt men lyckades ganska dåligt med det, till allas vår förtjusning! 
 
John Krasinski tog till Instagram för att visa sitt stöd för hustrun Emily Blunt som var nominerad för The Girl on the Train i en kategori som sedan togs hem av Emma Stone. Krasinski och Blunt är ju ändå relationship goals, så hon har åtminstone vunnit i kärlek, Emily Blunt. 
 
 

So proud of this nominee! Brought to you by @jennstreicher @streicherhair @highheelprncess #SAGawards

Ett foto publicerat av John Krasinski (@johnkrasinski) Jan 29, 2017 kl. 3:18 PST

 
 
Jag måste bara nämna Ashton Kutchers tal också. Jag vill först bara säga hur otroligt glad jag är över att återse denna vackra mans ansikte och han verkar minsann vara någon som inte är rädd för att lägga karriären på is för att vara med familjen, så som det har tagit för givet att kvinnor ska göra genom historien. Han inledde talet med att ge en känga till Trumps inreseförbud och det var väl hur fint gjort som helst. Dock var det lite bisarrt att de under hans tal zoomade in på Dev Patel (som är en brittisk skådespelare), Salma Hayek (som visserligen är född i Mexiko) och Denzel Washington som är född och uppväxt i New York. Dessa människor råkar bara ha ett ursprung från andra länder, men det är ju inte som att USA:s befolkning inte uteslutande består av invandrade människor. Fy skäms för SAG Awards' försök att vara PK. 
 
 
Jag bara måste lägga in Viola Daviss tacktal också, eftersom jag älskar henne och hon är världens coolaste. Nu var det ju inte How to Get Away with Murder som hon tog hem en statyett för, utan filmen Fences, som verkar vara riktigt bra. 

Serier jag följer - när kommer de tillbaka?

I det här inlägget gör jag en liten halvårsrapport över vilka av de serier jag följer som har blivit förnyade och när de har premiär. Den senaste rapporten hittar du här. De serier som sänds just nu är How to Get Away with Murder, Modern Family, New Girl, Riverdale, Suits, Teen Wolf. 
 
Bildkälla/Image source: IMDB
 
Arkiv X 
Inte officiellt förnyad för en säsong 11, men det lär ske. Målet är att komma ut med fler än sex avsnitt, men mindre än 22. 
 
American Crime Story
Som jag rapporterade kommer säsong 2 av denna succéserie att handla om stormen Katrina. Av creative reasons har säsongen blivit framskjuten till att ha premiär år 2018. Det beror på att man bara kan filma i New Orleans under vissa delar av året, eftersom man måste akta sig för orkaner. Det har också cirkulerat om att säsong 3 ska ta upp Versace-mordet, men i stället kommer den nog att handla om Levinsky-skandalen
 
Better Call Saul
Säsong 3 av BCS har inte premiär förrän i april och vi kan förvänta oss att återse ingen annan än Gus Fring. Att döma av rollistan på IMDB verkar det ske redan i avsnitt 2. Dessutom kanske vi har turen att få se Aaron Paul, som han hintade om i The Ellen Show häromdagen. 
 
Billions
Säsong 2 har premiär 19 februari (vanligtvis brukar typ alla mina serier ha premiär under den här månaden). Serien är inte officiellt förnyad för en tredje säsong än.
 
Divorce
Skilsmässokomedin (drama/komedi enligt mig) kommer tillbaka med en säsong 2 redan år 2017. 
 
Fleabag
En av mina nya serier. Inte ännu förnyad för en säsong 2 (men jag hoppas innerligt!).
 
Game of Thrones
Förnyad inför fram till en sista säsong 8. Premiären brukar vanligtvis ske i april, men i år kommer säsong 7 ha premiär någon gång i sommar och innehålla 7 avsnitt, till skillnad från de sedvanliga 10. Det beror på att produktionerskostnaderna kommer att bli oerhört höga för att producera så bra kvalité som möjligt. Game of Thrones är föga förvånande HBO:s mest sedda serie.
 
Girls
Den sjätte och sista säsongen av denna succéserie har premiär nu den 12 februari, vilket betyder att vi i Sverige kan se avsnittet 13 februari. 
 
Grace & Frankie
Säsong 3 har fortfarande inte fått något premiärdatum, men förmodligen kommer den någon gång runt maj i år. Det är en serie som jag starkt kan rekommendera, då den har 8.2 i betyg på IMDB och en av Netflixs stora succéer. 
 
Master of None
Irriterande nog har denna mysiga serie inte fått något premiärdatum för säsong 2 än, men den kommer nog tillbaka i april. Det är faktiskt typiskt Netflix att hålla inne med information om premiärdatum till sista minuten.
 
Mozart in the Jungle
Det här är en serie som brukar släppas säsongsvis en gång om året (i december). Säsong 3 hade alltså nyligen premiär och ännu har inte en säsong 4 bekräftats. Låt oss hoppas! Det är trots allt en mycket framgångsrik serie för sin ringa ålder.
 
Narcos
Jag har fortfarande inte sett säsong 2 (skäms), men serien är förnyad både för en säsong 3 och 4. Det är inte bekräftat när den tredje säsongen kommer ha premiär. 
 
Outlander
Världens bästa serie kommer tillbaka med en tredje säsong senare i år. Som jag rapporterade i juni kommer serien att producera både en säsong 3 och 4, baserade på böckerna. 
 
Pretty Little Liars
Serien är inne på sin allra sista säsong och den andra halvan av säsong 7 har premiär 18 april, vilket betyder 19 april för oss i Sverige.
 
Silicon Valley
När jag skriver den här listan inser jag att jag följer många väldigt bra serier. Silicon Valley är en av dem! Säsong 4 kommer någon gång under 2017 (förmodligen i april). 
 
Stranger Things
Säsong 2 kommer nog till Netflix i sommar/höst!
 
The Girlfriend Experience
Starzs annorlunda serie kommer tyvärr att följa en annan person än Christine i säsong 2, och förmodligen kommer serien inte tillbaka förrän år 2018. 
 
The Ranch
Säsong 2 kommer till Netflix någon gång i år, förmodligen i april.
 
Twin Peaks
Kultserien har ju äntligen fått ett premiärdatum för sin 26 år försenade säsong 3. På IMDB betecknas säsong 3 dock som en säsong 1. Premiärdatumet är 21 maj, d.v.s. 22 maj för oss i Norden.
 
Younger 
Serien är ju sedan tidigare förnyad för en fjärde säsong och den kommer redan år 2017. 
 
Nya serier jag vill titta på:
Big Little Lies - 19 februari
Chicago Justice - premiär 6 mars
Powerless - premiär 3 februari
Still Star-Crossed - någon gång under 2017
The Good Fight - 19 februari
Time After Time - 5-6 mars 

Veckans serier v.4

 
New Girl s6 e14 - The Hike
Så Jess och Robby är släkt? Inte speciellt förvånande med tanke på hur lika de är men ändå lite creepy gjort av manusförfattarna. Jag såg de ändå som ett par som skulle kunna växa till att gilla varandra mycket, men allt kommer väl handla om att Jess och Nick blir de som slutar tillsammans. Jag vet inte om jag gillar det, eftersom jag tycker att de passar bättre som vänner. Jag gillade Winston i det här avsnittet (som alltid). Festen hemma hos Cece och Schmidt var rolig att följa, och jag ser fram emot deras liv som gifta.
 
 
Suits s6 e11 - She's Gone
Ett annat par jag anser passar mycket bättre som vänner är Harvey och Donna, varför jag blev väldigt glad över att den inledande sekvensen visade sig vara en dröm. Det visste jag nästan från början, eftersom det inte hade varit trovärdigt att midseason skulle inledas på ett så omvälvande vis. Jessica är nu officiellt borta och det känns mycket trist, även om man inte märkte av hennes frånvaro allt för negativt i detta inledande avsnitt. I den stora helheten kommer hon nog bli en saknad pusselbit. Något som jag inte har hunnit kommentera tidigare är Louiss fruktansvärt missvisande förhållande med Tara. Det är inte det minsta troligt att en kvinna bara kastar sig framför första bästa man på det viset som hon gjorde med Louis och jag anser att det är nästintill stötande att påstå något sådant. För att deras förhållande ska vara det minste trovärdigt så hade man väl åtminstone kunnat låta deras relation mogna och växa fram i ett långsammare tempo. 
 
 
Riverdale s1 e1 - Chapter One: The River's Edge
Första avsnittet av Riverdale har nu levererats och jag är inte besviken. Precis som förväntat så levererades en smörja av stereotyper men jag har faktiskt saknat en sådan serie. Riverdale känns som en blandning av Gossip Girl, Pretty Little Liars och Teen Wolf (utan de övernaturliga inslagen), av de serier jag har sett. Eftersom både Teen Wolf och PLL försvinner i år så tycker jag att det passar utmärkt att jag kan ersätta dessa serier med något snarlikt. Det som glädjer mig är att Riverdale ändå känns unikt på något outgrundligt sätt. För mig som ändå har en feministisk medvetenhet är det inte svårt att distansera mig från de sexistiska inslag som förekommer men det känns problematiskt att unga människor som utgör den åldersgrupp som Riverdale handlar om kan ha svårt att göra skillnad på verklighet och ideal. Det är väldigt "perfekta" tjejer och killar som visas upp. Vad gäller handlingen tycker jag att den både är mystisk och intresseväckande, så jag ser verkligen fram emot utvecklingen. Ett pilotavsnitt som bjuder på både mord och drama känns alltid lovande! Jag är mycket nöjd med premiären.v Vad tyckte ni om premiären? 
 
 
How to Get Away with Murder s3 e10 - We're Bad People
Nej, nej, nej... Shonda Rhimes... Jag hade faktiskt inga farhågor inför återkomsten av HTGAWM, men jag har insett att det tyvärr kan vara så att serien har överträffat sig själv, och nu riskerar vi att stå inför något som kan drabba även den allra bästa serien: En dalande kvalitet. Det som hände Wes under förra avsnittet kan faktiskt vara ett osmart drag i längden. Detta säger jag efter att ha stångats med känslan "tråkigt" under större delen av premiäravsnittet... Jag har aldrig tyckt att serien har varit tråkig förrän nu! Det kan verkligen komma för många chockerande grejer på en gång och serien känns faktiskt tråkigare utan Wes. Det känns inte heller särskilt troligt att Connor skulle vara så okänslig angående Wess död faktiskt. Faktum är att ingen i gänget kändes speciellt sorgsen. Connor är min favoritperson i hela serien och det känns som att manusförfattarna håller på att förstöra hans karriär. Please don't! 
 
Bildkällor/Image sources: schmidtsburg, heartsuits, riverdaledailyhtgawmsource
Välkommen till bloggen Seriereflektioner!
Här bloggar jag om allt det senaste i serievärlden och därtill även något om filmer. Letar du efter de bästa tipsen, det senaste skvallret och recensioner om just dina favoritserier har du hittat rätt! Här skapar vi tillsammans ett forum med utrymme för diskussion. Jag ser fram emot att få höra av dig i kommentarsfältet!
Vill du kontakta mig är du välkommen att höra av dig till den e-mail som står i menyn ovan.

HannaVic logotype