Därför tyckte jag att PLL:s seriefinal var epic

Nu när det har gått ett par dagar sedan PLL hade sin seriefinal vill jag prata ohämmat (och därmed spoilerfyllt) om avslutningen. LÄS INTE VIDARE OCH TITTA ABSOLUT INTE PÅ BILDERNA OM DU INTE VILL BLI SPOILAD!
 
Medan jag tittade kände jag instinktivt att jag måste fånga mina genuina reaktioner på något sätt, för att se om ni reagerade likadant! Därför tog jag skärmdumpar och skrev ut de exakta orden jag satt och sa för mig själv medan jag tittade. 😂 De utvalda sekvenserna är de ögonblick då jag faktiskt skrek eller sa något högt för mig själv. Med tanke på hur många bilder det blev, kan man säga att det visar det på Marlene Kings förmåga att chockera. 😜
 
 
Utan att läsa någon annans reaktion på det allra sista avsnittet tittade jag på serieavslutningen av Pretty Little Liars. Jag kände att det var viktigt, särskilt med tanke på att jag lyckades spoila mig själv om vem som var A förra gången. Nu, när vi äntligen skulle få reda på A.D.:s identitet ville jag vara helt opåverkad i min ståndpunkt. Det var dock några saker som jag på förhand visste:
 
Jag visste att oavsett vem som skulle vara A.D. så skulle det inte vara speciellt "logiskt". Det hade varit omöjligt att få till en logisk historia om i princip vem som helst. Varför skulle t.ex. Melissa vara A.D.? Det hade behövts en rejäl bakgrundshistoria till det. 
 
Jag visste att A.D.:s bakgrundshistoria skulle vara mycket kortare än A:s, eftersom A.D. bara har torterat tjejerna ett litet tag, och inte i flera år såsom A gjorde.
 
Jag visste att en populär fan-teori var att Spencer skulle ha en ond tvilling. Jag ville inte riktigt tro på det scenariot. 
 
Jag visste att det skulle vara en person med connections till England, då jag var säker på att Wren skulle vara inblandad på ett eller annat sätt (samt Archer Dunhill som egentligen var britt). 
 
Utöver dessa punkter hade jag nog inte så mycket annat i baktanke, utan jag satte mig framför datorn med ett öppet sinne. Jag förväntade mig ingenting. Det var många säsonger sedan PLL spårade totalt och jag tycker att det är själva charmen med serien. Det är liksom ingenting som är verklighetstroget. Är det inte därför vi nästan varje vecka har suttit med chockerade ansiktsuttryck och tusentals obesvarade frågor? 🙂
 
Därför tyckte jag att PLL:s serieavslut var bra
Det kan bero på att jag inte förväntade mig ett värdigt avslut eller så, men jag var nöjd med att bli chockerad några gånger. Det stora avslöjandet för mig var A, för någon säsong sedan; A.D. var bara en onödig händelse och därmed var det den här gången inte lika viktigt att få reda på vem personen var. Att det skulle visa sig vara Spencers onda tvillingssyster, tja, det är väl en lika bra teori som någon annan. Jag blev dock ganska chockad över att A.D. hade dödat Wren, vilket ni kan se i bilderna här ovanför. 😅 Man får ha i åtanke att skaparna hade ETT ynka avsnitt på sig att klämma in hela A.D.-historien och med tanke på det lilla utrymmet tycker jag att det utfördes bra. Jag gillade faktiskt till och med slutet med Mona, eftersom det bara kändes som en parodi och därmed ganska roligt.
 
Givetvis fanns det orimliga och stora flaws med förklaringen till Alexs beteende, som att hon skulle bonda så snabbt med Charlotte och känna en sådan lust till hämnd samt att hon skulle träffa Wren av alla människor och sedan tvinga honom (en annars rationell person) till att donera sin sperma, skjuta henne och allt annat (?) - det är såklart knappt möjligt att acceptera. I det stora hela måste man ju bara acceptera det ändå. 
 
Spencer gjorde verkligen en fantastisk insats och fångade mig med sitt skådespeleri. Hennes engelska var svajig och mer rolig än realistisk, men hon gjorde A.D. så teatralisk som en så störd person rimligtvis bör vara. Att Alex fick fortsätta leva gjorde inte så stor skillnad för mig, hon är ju ändå fast i någon annans våld. Det hade nog dock känts ännu bättre om hon dog så att hon inte kan åsamka mer skada i framtiden. PLL har ju annars inga problem med att döda karaktärer. 
 
Blir det en spinoff så kommer jag INTE att titta, det orkar jag bara inte med. Jag har följt PLL troget bara för att få reda på A:s identitet, och efter det tittade jag mest för att jag inte vill ge upp en serie jag har följt så länge. PLL är vad det är och i det stora hela är jag hyfsat nöjd med avslutningen. De brister som finns är liksom inte värda att våndas över.  Ezra överlevde och får leva tillsammans med Aria, och det kändes viktigt att de fick ett lyckligt slut tillsammans. Det är jag nöjd med.
 
Vad tyckte DU om seriefinalen? 📺

Billions - säsong 2

 
Titel: Billions (Showtime)
År: 2016 och framåt
Antal säsonger hittills: 2
Förnyad för en ny säsong? Ja
Genre: Drama
Skådespelare: Paul Giamatti, Damian Lewis, Maggie Siff, Malin Åkerman m.fl.
 
Spoilerfritt om serien och säsongen
För dig som inte har sett Billions är det en serie som utspelar sig i New York (med riktiga New York-miljöer). Billions handlar om finanskungen Bobby "Axe" Axelrod, vars stundtals tveksamma affärshandlingar uppmärksammas av den federala åklagaren Chuck Rhoades som snabbt tar upp en jakt på Axe. Mitt i skyttekriget finns Wendy, som är gift med Chuck samtidigt som hon arbetar hos Axe i egenskap av en slags mind coach. Hennes uppdrag är att få alla anställda att tagga till och palla trycket i sitt dagliga arbete, där stora summor pengar är inblandade. I och med att Wendy har ett nära förhållande med både Chuck och Axe uppkommer jävsituationer då Chuck noga måste överväga sina drag mot Axe, och det är sällan oproblematiskt. Fighten mellan Chuck och Axe bygger upp ett hat som gör att de båda vidtar allt mer drastiska handlingar, ju mer intensiv kampen blir. Följaktligen skapas en serie med en minst sagt spännande handling, där man som tittare sitter som på nålar under långa sessioner. Billions är verkligen vrålbra och den andra säsongen är ännu bättre än den första. Det kan verka avskräckande med alla kluriga finanstermer som kastas runt men låt dig inte förvillas av det - meningen med jargongen är ju att skapa en wow-känsla hos tittaren över hur invecklat och spännande allting är. De främsta orsakerna till varför jag gillar Billions är 1. den är oerhört smart skriven - nästintill inga brister finns i manus och alla lösa trådar knyts alltid snyggt ihop i slutet, ofta i form av mind-blowing plot twists, 2. skådespelarinsatserna är gryyyyymma, 3. maktkampen mellan Chuck och Bobby är väldigt intensiv och 4. det är en serie som inte är rädd för att sticka utanför normen. 
 
Om säsong 2 (innehåller spoilers)
Som jag nyss har konstaterat är säsong 2 till och med bättre än säsong 1, och då var den första säsongen ändå ruskigt bra. Säsongen är nervkittlande rakt igenom och det är knappt en lugn stund, vilket är talande för en serie som ändå har avsnitt som är 60 min långa. Jag gillar hur allting verkar gå smooth och i nästa sekund utbrister ett inferno - det är något som är otroligt karakteriserande för Billions. Den här säsongen har vi fått se samtliga favoritkaraktärer brytas ner till sina svagheter. Axe tappar fokus och tar ett felaktigt beslut efter ett annat, vilket leder till att han slutligen grips för sina misstag, Chuck uppfattas som allt mer korrumperad och färgad av sina personliga intressen, vilket slutligen utmynnar i en personlig kris med familj och vänner som avsäger sig kontakten, och sist men inte minst har vi även Wendy, som är en av de första man som tittare börjar ifrågasätta. Som mind coach har hon extra stor press på sig att agera riktigt, men hon framstår snart som en hycklare, då hon gång på gång går emot sina egna värderingar. I slutet av säsongen får Axe möta sina största farhågor medan Axe Capital lämnas i händerna på Taylor och Wagner, Wendy och Chucks äktenskap har fått en ny törn efter att Chucks pappa har avslöjat Wendys affär med Craig Heidecker (Elon Musk-kopian) och Chuck förbereder sig inför slaget mot Axe som kan komma att bli antingen hans främsta eller sista slag som federal åklagare. Jag är väldigt tacksam över att vi får en tredje säsong av denna makalöst bra serie.
 
Ta gärna en titt på säsongens nya och kanske mest intressanta karaktär: Taylor Mason, som även är ickebinär
 
Bildkälla/Image source: TVLINE

PLL:s sista avsnitt!

Nu finns det allra sista avsnittet någonsin av PLL ute! 😭 Jag känner mig känslosam, men redo för den sista två-timmar-specialen (tre timmar med efterföljande intervjuer). Är DU redo?! 
 
Update: Jag kanske ska skriva lite om min teori om avsnitten innan jag tittar. Läs inte vidare om du inte vill gissa innan du har sett avsnittet. Jag har läst lite fan-teorier på internet men inte så himla mycket. Min tanke är att Aria och Ezra kommer hinna gifta sig, men någon gång efter det kommer Ezra att dö. Det kanske är Wren som skjuter honom, med tanke på promon då Wren skjuter någon. Om Wren är A.D. är det ganska mystiskt, men han kanske är i maskopi med någon. Det är väl ungefär det jag gissar kommer hända, men vem vet! Vad tror ni? 
 
 
Bildkälla/Image source: Freeform
Välkommen till bloggen Seriereflektioner!
Här bloggar jag om allt det senaste i serievärlden och därtill även något om filmer. Letar du efter de bästa tipsen, det senaste skvallret och recensioner om just dina favoritserier har du hittat rätt! Här skapar vi tillsammans ett forum med utrymme för diskussion. Jag ser fram emot att få höra av dig i kommentarsfältet!
Vill du kontakta mig är du välkommen att höra av dig till den e-mail som står i menyn ovan.

HannaVic logotype