Tema: Halloween

Då var det dags för veckans temainlägg. På lördag är det ju Halloween och vad passar då bättre än lite tips på läskiga filmer, så här i höstmörkret? Det är här ett inlägg i samarbete med: 
 
Felicia som bloggar på frokentv.se
Elsa som bloggar på gillafilm.devote.se
Julia som bloggar på juliasnerdrom.blogspot.se
Denise som bloggar på autaini.com
 
så spana in deras kusliga tips också!
 
Jag valde filmer då jag inte har sett så många läskiga serier. Pretty Little Liars, Twin Peaks och Teen Wolf är väl de läskigaste jag har tittat på...
 
När det gäller filmer så föredrar jag lite kusligare filmer, utan en massa onödiga massakers eller överdrivet mycket jump scares (kommer inte på ett bättre ord på svenska). Här är mina tips på läskiga filmer som jag faktiskt har sett. Jag hatar ju skräckfilm då jag inte förstår poängen med att bli uppskrämd, men då jag har haft många påstridiga kompisar har jag genom åren vackert fått sitta ner och titta på en hel del skräckisar. Det slår mig nu när jag bläddrar runt på IMDB att jag har sett de flesta skräckfilmer, faktiskt. Enda undantaget är att jag har lyckats undvika de mest klassiska som It, The Shining o.s.v.
 
Blandat
Dolt under ytan - från år 2000, Halloween - från år 1978, Falskt Alibi - från år 2009
 
Dolt under ytan är en riktigt bra thriller som framkallar kalla kårar. Det är den perfekta rullen om man vill känna sig lite illa till mods. Är man inte så glad för den typiska "skräckfilmen" så skulle jag rekommendera denna klassiska rulle. Halloween är en film som man bara måste ha sett en gång i livet och det finns inget bättre tillfälle att göra det på än under Halloween. Här får vi se en ung Jamie Lee Curtis. Visste ni att hon är dotter till kvinnan i Psycho?Falskt alibi är en helt okej rulle som inte är så superläskig men tillräckligt för dig som inte gillar skräck.
 
Draman/Thrillers
Ett perfekt mord - från år 1998, Gone Girl - från år 2014, Unfaithful - från år 2002
 
Dessa tre filmer går lite i samma stuk och är alla riktigt bra filmer.
 
Filmer som inte är läskiga men som har spöktema
Ghost - från år 1990, Casper - från år 1995, Ghostbusters - från år 1984
 
Ghost är så så så bra. Bara det faktum att det är Patrick Swayze och Demi Moore gör den sevärd.
 
Riktigt läskiga skräckfilmer som jag har sett och som faktiskt är bra
 
 
Den mest överskattade skräckfilmen måste vara The Conjuring...
 
Jag avslutar med en film som jag gärna vill se då jag vet att den ska vara så himla bra och det är Primal Fear från 1994! Det är bland annat Richard Gere och Edward Norton som spelar i denna.
 

Snabba nyheter

The Whispers var en ny serie på ABC den här sommaren och tyvärr har serien nu blivit nedlagd.
 
Bildkälla/Image source: TVLINE
 
På tal om ABC så har tv-bolaget köpt en uppföljare till Romeo och Julia av Shondaland, alltså Shonda Rhimes företag. Tydligen ska serien heta Still Star-Srossed och ska handla om Capulet och Montague efter det unga parets död. 
 
Mythbusters har 13 säsonger bakom sig och nu är det klart att säsong 14 blir den absolut sista.
 
Bruce Jenners dokumentärserie I am Cait har blivit förnyad.
 
Agent Carter rekryterar ett nytt ansikte som vi känner igen från That 70's Show, nämligen Kurtwood Smith (som spelade Eric Formans ilskne pappa Red Forman).
 
Switched at Birth har blivit förnyad för en femte säsong. 
 
En av alla höstnyheter från ABC, Dr Ken, har fått ytterligare avsnitt så att hela den första säsongen får 22 avsnitt.
 
2016 års värd för Oscarsgalan blir ingen mindre än Chris Rock.
 
Källor: TVLINE, IMDB och Oscarsgalans hemsida.

Musiken i TV-serier

Nu är det än en gång dags för veckans temainlägg som är ett samarbete med följande bloggar:
Felicia som bloggar på frokentv.se
Elsa som bloggar på gillafilm.devote.se
Julia som bloggar på juliasnerdrom.blogspot.se
Denise som bloggar på autaini.com
Spana in deras inlägg också ♥
 
Ni hittar de tidigare temainläggen i kategorin "samarbete". Veckans tema är kort och gott musik (ett mycket bra tema förresten). Valet stod mellan favoritsoundtrack i en film till favoritintron för TV-serier men jag valde till slut intron i TV-serier. Det är nämligen så himla svårt att komma ihåg soundtracket till alla filmer man har sett. Jag gillar dock Bridget Jones, Notting Hill och Interstellar (okej, jag gillar typ allt av Hans Zimmer). 
 
Jag tycker att intron till TV-serier är en trevlig detalj och när det gäller vissa serier är dess intro så bra att hela serien blir bättre, medan en bra serie i sin tur kan införliva myskänslor som kommer fram i större utsträckning när man hör introt.
 Mina favoritintron
 
De är inte listade i ordning utan här är den inbördes ordningen (med motivering) för mig:
1. Twin Peaks
En så fantastisk serie där intron lyckas sätta den perfekta, dunkla och mystiska stämningen. Musiken är lysande och ytterst svårslagen för framtida serieskapare.
2. Game of Thrones
Varje gång jag startar ett avsnitt av GOT så njuter jag av att lyssna på introt. Det är en fantastisk visa och precis som låten i Twin Peaks så lyckas GOT-introt skapa en perfekt stämning för serien. Det gör inget att det är långt, jag önskar oftast att det var längre!
3. Dallas
Jag bara älskar Dallas-introt! Så många gånger som jag har hört det hemma alltså... Det är mäktigt, det är superamerikanskt och det har lite funkiga 70-talsplong på bassträngen.
4. Beverly Hills
En 90-talsklassiker som aldrig faller i glömska. Det här svängiga introt avslöjar allt som var bra med 90-talet. Var inte saxofoner en grej i alla serier på den tiden?
5. Desperate Housewives
Det här är så mycket mer en känsla än något annat! När den här låten spelades, då visste man att det var tisdag och att klockan hade slagit 21.00. Det är ett mysigt intro.
6. Breaking Bad
Det här är knappt musik och jag vet att vissa fullkomligen avskyr introt till Breaking Bad, men jag tycker om det himla mycket. Det är snyggt med referenserna till periodiska systemet och vilda västern-vibbarna.
7. How I Met Your Mother
Jag har en hatkärlek till det här introt då jag minns att jag tyckte sådär om det till en början, men när jag började älska serien så följde kärleken till introt med. Plus i kanten för att det är kort!
8. Sex and the City
Detta intro är lika klassiskt som det är classy. Trots att man har hört det åtskilliga gånger så håller det än.
 
Välkommen till bloggen Seriereflektioner!
Här bloggar jag om allt det senaste i serievärlden och därtill även något om filmer. Letar du efter de bästa tipsen, det senaste skvallret och recensioner om just dina favoritserier har du hittat rätt! Här skapar vi tillsammans ett forum med utrymme för diskussion. Jag ser fram emot att få höra av dig i kommentarsfältet!
Vill du kontakta mig är du välkommen att höra av dig till den e-mail som står i menyn ovan.

HannaVic logotype