Kung Fury

Bildkälla/Image source: SVT
 
Kung Fury är resultatet av ett projekt där skaparen David Sandberg (som spelar Kung Fury) samlade in pengar från sponsorer världen över. Trailern har visats över 10 miljoner gånger på youtube och efter att filmen hade premiär på SVT den 28 maj så hyllas den nu i sociala medier. Projektet finansierades genom Kickstarter (där jag själv är en frekvent besökare) så det är fint att se hur vi kan hjälpa varandra att besanna våra drömmar. Våga dröm stort! Filmen hade världspremiär på filmfestivalen i Cannes den 22 maj 2015. Källa
 
Själv såg jag den precis och måste säga att den var sjukt konstig med dåligt manus, tveksamt skådespeleri och kass storyline. Det var givetvis allt detta som i kombination med de maffiga effekterna, den intensiva 80-talsmusiken och bländande scenerna som gjorde att filmen faktiskt blev bra. Speciell och därmed bra. Eftersom att den bara är 29 minuter lång så slösar du inte mycket tid på att själv spana in denna kompott av specialeffekter och se hur länge du lyckas se den utan att få ont i huvudet av allt ljud och ljus. För mig är det här lekfull konst i högform och inget av det gamla från VHS-tiden glöms bort.
 
Filmen ligger ute på SVT Play, klicka här för att komma till sidan.
Här är musikvideon till filmens ledmotiv: "True Survivor" av David Hasselhoff. 
 

Game of Thrones, season 5 episode 7 - "The Gift"

"I am the queen" - Cersei Lannister
 Bildkälla/Image source: Entertain This
 
Intrigerna fortsätter i Game of Thrones. Littlefinger fortsätter att försöka manipulera allt och alla han som kommer i hans väg. När man tror att hans plan är avslöjad kommer det alltid mer information som visar att han alltid har ett dolt motiv. Tråkig och avskyvärd är väl två beskrivningar som passar bra in på vår "vän" Lord Baelish a.k.a. Littlefinger.
 
Är Maester Aemon den första att dö en naturlig död i Game of Thrones? Det känns onekligen så. Hur gammal blev han egentligen? Vi fick se honom minnas tillbaka till sin barndom med lillebrorsan Aegon som ju var Daenerys gammelfarfar.
 
Sam visade sin orädda sida när han utan tvekan höjde sitt svärd mot de otäcka män som försökte ge sig på Gilly. Jag blir så trött på alla sjuka våldtäktsmän i denna serie. Turligt nog gick det väl, tack vare hunden Ghost. Något som är lite tveksamt är dock scenen som kommer näst, där det hettar till mellan Gilly och Sam. Det fick mig att tänka på följande citat som Shae sa i säsong 1:
 
Bildkälla/Image source: game-of-thrones-fans on Tumblr
 
Jamie försöker prata vett med sin dotter, *eeheem* jag menar systerdotter, men hon fräser skarpt tillbaka att hon minsann älskar ... ja, vad han nu heter, den där unge, dorniske mannen. Man bara "HALLÅ, get some real problems" när man tänker på att Melisandre i samma avsnitt försöker övertyga Stannis om att offra sin egen dotter. Hoppas att han bestämmer sig för att göra sig av med Melisandre i stället. That bitch has got to go.
 
En av de mest minnesvärda stunderna från det här avsnittet handlar om det titeln antyder: The Gift. Ögonblicket då Jorah återser sin kära drottning som avvisar honom. Då kommer Tyrion Lannister till undsättning och tillkännager vem han är och att han är gåvan som Jorah har med sig till henne. Hur spännande kan det bli? Svar: Mycket spännande! Det här har vi ju väntat på hela säsongen. Vad kommer att hända nu? Det får vi säkert reda på redan i nästa avsnitt! 
 

 
Bildkälla/Image source (Joffrey and Tommen): thaissa on Tumblr
Bildkälla/Image source (Margaery and Cersei): jamiefrassr on Tumblr
 
"Any man who must say I am The King is no true king." är en fras som Tywin Lannister yppade medan han fortfarande levde och Joffrey försökte hävda sin makt. Cersei litade fullt ut på att hon hade spelet i sina händer, ända fram till det här ögonblicket: 
 
Bildkälla/Image source: sokkaflokkaflameo on Tumblr
 
Att hon inte kunde förutspå att kyrkan skulle kunna vända sig emot henne också är ofattbart.
De litar ju på sin Gud och dessutom har kusinen, som hon idkat otukt med, anslutit sig till sällskapet och bekänt allting. Cersei brukar inte vara speciellt dum men nu får hon ta konsekvenserna av sin maktgirighet.
Det känns som att vi har spännande tider framför oss och om sederna följs lär avsnitt 9 i säsongen vara det avsnitt där ALLT sker. Vad det är som sker vet vi inte i nuläget men snart är vi där.

Teen Wolf - Season 5 trailer

Den femte säsongen av Teen Wolf har premiär den 29 juni, alltså den 30 juni för oss här i Sverige.
Välkommen till bloggen Seriereflektioner!
Här bloggar jag om allt det senaste i serievärlden och därtill även något om filmer. Letar du efter de bästa tipsen, det senaste skvallret och recensioner om just dina favoritserier har du hittat rätt! Här skapar vi tillsammans ett forum med utrymme för diskussion. Jag ser fram emot att få höra av dig i kommentarsfältet!
Vill du kontakta mig är du välkommen att höra av dig till den e-mail som står i menyn ovan.

HannaVic logotype