Temavecka: Klassiska kärleksfilmer baserade på romaner

Temavecka om klassiker:
Måndag: La Dolce vita
Tisdag: HIMYM-klassiker (del 1)
Onsdag: HIMYM-klassiker (del 2)
Idag: Klassiska kärleksfilmer som är baserade på romaner
 
Bildkälla/Image source: IMDB
 
The Notebook (2004)
Det har väl knappast undgått någon att den moderna, men likväl klassiska filmen baserar sig på en roman med samma namn från 1994, av Nicholas Sparks. 
 
Bildkälla/Image source: IMDB.
 
Breakfast at Tiffany's (1961)
En av världens kanske mest berömda klassiker är Breakfast at Tiffany's med Audrey Hepburn i huvudrollen. Filmen bygger på en kortroman från 1958, skriven av Truman Capote.
 
Bildkälla/Image source: IMDB
 
Wuthering Heights (1992)
Tragisk kärlekshistoria, baserad på den berömda boken av Emily Brontë. Om hon var en verklig person eller inte, låter jag vara osagt. Att någon skrev boken som utgavs år 1847 är åtminstone ett faktum. Boken är fruktansvärt mörk och väldigt känslosam - det är en väldigt ovanlig och deprimerande kärlekshistoria. Filmen är dock lite lättare att ta till sig, men den kan vara lite obehaglig.
 
Bildkälla/Image source: IMD.B
 
Gone with the Wind (1939)
En av tidernas största kärleksfilmer som har citerats i andra konstnärliga verk otaliga gånger. Romanen skrevs av Margaret Mitchell och utgavs 1936. 
 
Bildkälla/Image source: IMDB
 
Romeo + Juliet (1996)
Ingen har väl undgått att Leonardi DiCaprio i sina unga år medverkade i filmatiseringen av Shakespeares klassiska tragedi, som publicerades för första gången år 1595. 
 
Bildkälla/Image source: IMDB
 
Pride & Prejudice
Jane Austens klassiska roman med samma namn, publicerad år 1813 (skriven 1796-1797), har blivit både film och serie. Filmen, med Keira Knightley, är från 2005, medan TV-serien med Colin Firth kom redan 1995. 
 
Bildkälla/Image source: IMDB
 
The Great Gatsby (2013)
Trots att det handlar om en relativt nyutkommen film bör den definieras som en klassiker, enbart baserat på att filmen baseras på boken med samma titel som utgavs år 1925, skriven av F. Scott Fitzgerald. 
 
Temaveckan sker i samarbete med: 
Felicia som bloggar på frokentv.se
Elsa som bloggar på gillafilm.se
Emelie som bloggar på gothamalley.blogg.se
Karin som bloggar på karinsuniversum.blogg.se


Katrine Larsson    •     •   http://serieexecutioner.blogg.se/

The Great Gatsby är en av de bästa filmerna jag har sett, den är enligt mig magisk på något vis helt underbar film iaf. :)

Svar: Vad fint! :) Det kanske är det där med evig kärlek o.s.v. som lockar dig? Den är verkligen spektakulärt gjord, men jag tycker att den är väldigt tragisk också.
seriereflektioner.blogg.se










Kom ihåg mig?
Välkommen till bloggen Seriereflektioner!
Här bloggar jag om allt det senaste i serievärlden och därtill även något om filmer. Letar du efter de bästa tipsen, det senaste skvallret och recensioner om just dina favoritserier har du hittat rätt! Här skapar vi tillsammans ett forum med utrymme för diskussion. Jag ser fram emot att få höra av dig i kommentarsfältet!
Vill du kontakta mig är du välkommen att höra av dig till den e-mail som står i menyn ovan.

HannaVic logotype