Temavecka: Klassiker i How I Met Your Mother (del 1)

Gårdagens temainlägg hittar du här.
 
Om det är någon serie som har fått mig att inse hur många klassiker jag INTE har sett, så är det How I Met Your Mother! Jag har inte riktigt koll på exakt hur många filmer som nämns men jag tänkte försöka samla några av de största filmerna och dela upp dem i två inlägg som publiceras under två dagar. De är inte i kronologisk ordning eller någonting, så referenser kan förekomma från alla möjliga säsonger. Om du följer listan nedanför, hur många av filmerna har du lyckats pricka in? Glöm inte att kika in i morgon för att se hur många du totalt kan få ihop! 
 
som nämns i How I Met Your Mother.
 
Star Wars
 
En ständigt återkommande filmreferens är Star Wars och det speglar verkligen Ted och Marshalls nördiga personligheter. Jag har sett 5/7 filmer.
 
Season 7, episode 6 - "Mystery vs. History"
Annie Hall (1977)
 
En annan klassisk filmrulle som Ted refererar till är Annie Hall av Woody Allen. Det var faktiskt HIMYM som gjorde mig upplyst om filmens existens från början (oops) och på så sätt blev jag intresserad av att titta på den. Har jag sett Annie Hall? Nej, inte än.
 
Citat
Robin: Oh, she also writes online movie reviews. Anyway, she's still married to a death row inmate convicted for...
Ted: She gave Annie Hall two out of ten stars? "Slow and overrated"!?
Robin: Really? That's your takeaway? 
Ted: It's the Woodman at the height of his powers! The way he broke the fourth wall by talking directly to camera... people have been ripping that off ever since. 
Robin: (looking at the camera) Can you believe this guy? 
 
Season 8, episode 15 - "P.S. I Love You" 
Say anything... (1989)
 
I den näst sista säsongen gör Ted en referens till filmen Say Anything..., även känd som Snacka går ju... på svenska. Den intressanta referensen används som en analogi för att hjälpa Ted förklara varför Lily föll för en stor romantisk gest som Marshall gjorde för henne när de först träffades. Har jag sett filmen? Ja, men det var så längesedan att jag knappt minns någonting från filmen - förutom den legendariska scenen när Lloyd Dobler (John Cusack) håller upp boomboxen ovanför huvudet utanför sin kärleks fönster. 
 
The Dobler-Dahmer Theory
Ted: If both people are into each other, then a big romantic gesture works: Dobler, but if one person isn't into the other, the same gesture comes off serial-killer crazy: Dahmer.
 
Season 8, episode 11 - "The Final Page: Part One"
Silence of the Lambs (1991)
Bildkälla/Image source: imoviequotes
 
I det här avsnittet är referensen inte tydligt uttalad, men alla som någon gång har sett När lammen tystnar vet att när Lily säger att alla har en "pit person" i sitt liv, är det i själva verket just den gamla filmklassikern som serieskaparna refererar till. En "pit person" är en person som man varit besatt av så länge att det kan jämföras med att man har placerat personen i en grop i sin källare. Har jag sett När lammen tystnar? Ja.
 
Season 9, episode 6 - "Knight Vision"
Indiana Jones and the Last Crusade (1989)
Bildkälla/Image source: samanthapanther
 
I den sista säsongen får vi bland annat bevittna en anspelning på klassikern Indiana Jones. Ted står inför tre alternativ av dejtingpartner inför sista säsongens bröllop och det slutar med att han gör ett dåligt val. Varje gång han gör ett dåligt val uppenbarar sig riddaren från Indiana Jones and the Last CrusadeScenen i bilderna ovanför är så rolig och fångar så väl den aldrig vilande nördigheten hos Ted och den självsäkra, fantasifulla och inte så detaljorienterade sidan hos Barney. En perfekt kombination! Har jag sett Indiana Jones? Nej (ni får lov att häpna). 
 
Totalt antal nämna klassiker jag har sett: 7/11
Hur många har du sett? 
Del 2 kommer i morgon!
 
Temaveckan sker i samarbete med: 
Felicia som bloggar på frokentv.se
Elsa som bloggar på gillafilm.se
Emelie som bloggar på gothamalley.blogg.se
Karin som bloggar på karinsuniversum.blogg.se


FrökenTV, bloggen om tv och film    •     •   http://efji.blogg.se/

Annie Hall vill jag också se!

Svar: :D Let me know when you have
seriereflektioner.blogg.se

Emelie Karlsson    •     •   http://fiktivaem.blogg.se/

Åh vilket roligt inlägg!

Svar: Så roligt att du tycker det! :D
seriereflektioner.blogg.se

Lena    •     •   http://livinginfictionalworlds.blogg.se

Kul inlägg. Ärligt så har jag varken sett Star Wars, Indiana Jones eller typ James Bond men alla pratar om dem hela tiden så känns som om jag sett dem ändå haha

Svar: Roligt! :) Oh my, då har du en del att se! Don't worry - jag såg Star Wars första gången för typ 3 år sedan så det är aldrig för sent att ta igen förlorad film ;)
seriereflektioner.blogg.se

Elsa    •     •   http://www.gillafilm.se

Oh my, jag är häpnad :o Haha nej men du måste ju bara ta och se Indiana Jones - så bra filmer alltså (främst nr1, men även nr3). Jag insåg nu att jag och Ted har ganska lika smak när det gäller filmer ;)

Jag har hittat så många filmer genom How I Met Your Mother! Exempelvis är Field of Dreams som jag verkligen älskar, men hade aldrig ens hört talas om den innan jag såg Himym :)


Svar: Hahaha! Jag hade faktiskt för mig att du gillar Indiana Jones :) Roligt att ha samma smak som Ted - han är nördig men han har bra smak (förutom när det kommer till de där röda Cowboy-stövlarna)... Jag vill också se Field of Dreams :D
seriereflektioner.blogg.se










Kom ihåg mig?
Välkommen till bloggen Seriereflektioner!
Här bloggar jag om allt det senaste i serievärlden och därtill även något om filmer. Letar du efter de bästa tipsen, det senaste skvallret och recensioner om just dina favoritserier har du hittat rätt! Här skapar vi tillsammans ett forum med utrymme för diskussion. Jag ser fram emot att få höra av dig i kommentarsfältet!
Vill du kontakta mig är du välkommen att höra av dig till den e-mail som står i menyn ovan.

HannaVic logotype