EMMY-vinnarna!

I natt var det dags för den årliga Emmygalan! Trött och hängig som jag var, fanns det tyvärr inte på kartan att jag skulle stanna uppe och titta. Lyckligtvis kan man ta del av resultaten och godbitarna från galan ändå! 🤗 När nomineringarna släpptes i juli skrev jag ett inlägg med mina gissningar om de (för mig) mest intressanta kategorierna. Klicka gärna in och läs det här. Här har jag klippt ut mina gissningar för att se om de faktiska vinnarna överensstämmer med hur jag trodde utfallet skulle bli. På Variety hämtade jag listan med vinnare.
 
 
Best comedy
Min gissning: "Tror matchen står mellan Atlanta eller Veep"
Vinnare: Veep
 
 
Best drama
Min gissning: "Jag har inte sett The Handmaid's Tale men jag tror den har en bra chans. Något säger mig dock att Westworld vinner [...]". 
Vinnare: The Handmaid's Tale
 
 
Best Limited Series
Min gissning: "Av de nominerade serierna i den här kategorin har jag bara sett två: FEUD och Big Little Lies. Jag tror faktiskt att Big Little Lies kan snuva den annars framgångsrika Fargo på vinsten!"
Vinnare: Big Little Lies
 
 
Best Actress, Comedy
Min gissning: "Julia Louis-Dreyfus är alltid nominerad (redan år 2013 slog hon rekord i Emmy-nomineringar) och har vunnit sin kategori för sin roll i Veep de senaste fem åren. Oddsen är alltså ganska låga att hon kammar hem den här titeln."
Vinnare: Julia Louis-Dreyfus, Veep
 
 
Best Actor, Comedy
Min gissning: "Gissar Jeffrey Tambor men tycker att nomineringarna är lite tråkiga i år."
Vinnare: Donald Glover, Atlanta (nu i efterhand: ahaaa, såklart!)
 
 
Best Actress, Drama
Min gissning: "Jag hejar på Viola Davis för HTGAWM, som alltid. Hon leverar alltid i en klass för sig! Tror Elisabeth Moss kan ha en god chans för The Handmaid's Tale."
Vinnare: Elisabeth Moss, The Handmaid's Tale
 
 
Best Actor, Drama
Min gissning: Har inte sett så mycket av den här kategorin men tror nog det står mellan Liev Schreiber för Ray Donovan eller Kevin Spacey för House of Cards. Jag spikar den sistnämnda.
Vinnare: Sterling K. Brown, This Is Us
 
 
Best Actress, Limited Series or TV Movie
Min gissning: "Min röst går helhjärtat till Nicole Kidman, för även om alla dessa nämnda skådespelerskor har gjort mig stum av beundran, så gjorde Nicole Kidman den mest imponerande insatsen [...]".
Vinnare: Nicole Kidman, Big Little Lies
 
 
Best Actor, Limited Series or TV Movie
Min gissning: "Även om jag vill tro att ingen skulle våga att inte utnämna Robert De Niro till vinnare i en kategori han är nominerad i, gissar jag ändå hejvilt på att Riz Ahmed tar hem vinsten för sin insats i The Night Of."
Vinnare: Riz Ahmed, The Night Of
 
 
Best Supporting Actress, Drama
Min gissning: "Även om jag inte tror att hon vinner så tycker jag att det är grymt att Millie Bobby Brown har blivit nominerad, så jag hejar på henne!"
Vinnare: Ann Dowd, The Handmaid's Tale
 
 
Best Supporting Actor, Drama
Min gissning: "Här hejar jag på John Litgow som spelade Churchill i The Crown men den rätta vinnaren blir nog någon annan, kanske Michael Kelly i House of Cards."
Vinnare: John Litgow, The Crown
 
 
Best Supporting Actress, Comedy
Min gissning: "Tre av de nominerade är från SNL. Jag säger Kate McKinnon."
Vinnare: Kate McKinnon, SNL
 
 
Best Supporting Actor, Comedy
Min gissning: "Tycker att Ty Burrell har tappat stinget lite i Modern Family, men det beror helt klart på sämre manus. Slänger ändå iväg min röst till Tituss Burgess."
Vinnare: Alec Baldwin, SNL
 
 
Best Supporting Actress, Limited Series or TV Movie
Min gissning: "Här har vi BLL representerad igen - den här gången är det Shailene Woodley och fantastiska Laura Dern, som vi även ser i Twin Peaks just nu." (jag glömde skriva ut min faktiska gissning men jag minns mycket väl att jag hejade på Laura Dern)
Vinnare: Laura Dern, Big Little Lies
 
 
Best Supporting Actor, Limited Series or TV Movie
Min gissning: "ALEXANDER SKARSGÅRD. Han gjorde sin BLL-karaktär perfekt, d.v.s. otroligt kuslig."
Vinnare: Alexander Skarsgård, Big Little Lies
 
Kommentar: Jag är mycket nöjd med årets utfall på Emmygalan! Många talangfulla skådespelare blev belönade och jag är extra glad över att det gick så bra för den fantastiska miniserien Big Little Lies, som ni alla måste se! Det är dessutom väldigt glädjande att vårt svenska hopp Alexander Skarsgård blev belönad för att så kusligt bra ha porträtterat sin karaktär i Big Little Lies. Jag måste säga att jag är nöjd med mina gissningar också, då det inte var särskilt många fel jag hade. Det var extra spännande att se vem som skulle vinna bästa dramaserie, eftersom Game of Thrones sändes för sent det här året och därmed hamnade utanför nomineringarna. Föga förvånande vann The Handmaid's Tale och den vinsten är serien säkert väl värd. Jag bara måste titta på den serien! 
 
Vad tycker du om prisutdelningen? Är det någon vinst du är besviken över eller är du extra glad för någon vinst?
 
Bildkällor/Image sources: Cosmopolitan, Harper's Bazaar, The Guardian, Vox, People, Rolling Stone, EmmysVanity Fair.


Ajli Müller    •     •   http://ajlimuller.blogg.se/

jag håller verkigen med om att du måste se The Handmaid's tale, den är så sinnessjukt bra!!!

Svar: I will! :)
seriereflektioner.blogg.se

Nelly    •     •  

Blev riktigt glad att Big little lies fick så många priser, en av mina favoritserier i år!

Svar: Många priser var den verkligen värd!
seriereflektioner.blogg.se

Felicia    •     •   http://frokentv.se

Ja, du måste se The Handmaid's Tale ! såsåsåsåså bra, lovar :)

Svar: Lovar att se den! :)
seriereflektioner.blogg.se


Kom ihåg mig?
Välkommen till bloggen Seriereflektioner!
Här bloggar jag om allt det senaste i serievärlden och därtill även något om filmer. Letar du efter de bästa tipsen, det senaste skvallret och recensioner om just dina favoritserier har du hittat rätt! Här skapar vi tillsammans ett forum med utrymme för diskussion. Jag ser fram emot att få höra av dig i kommentarsfältet!
Vill du kontakta mig är du välkommen att höra av dig till den e-mail som står i menyn ovan.

HannaVic logotype