After Life - säsong 1

 IMDB
 
"Everything moves on then, even AIDS."
 
⭐️⭐️⭐️
 
Titel: After Life
År: 2019
Genre: Komedi, drama
Stremas på: Netflix
Antal säsonger: 1 
 
Förra fredagen släpptes säsong 1 av nya dramakomediserien After Life med Ricky Gervais i huvudrollen som Tony - en man som försöker hantera livet efter sin själsfrändes bortgång. Han bemöter numera livet med en fullständig likgiltighet och har inställningen att hur fel saker och ting än blir kan han alltid lösa det genom att ta självmord.
 
Det är många helt fantastiska scener och igenkänningen är slående. En av de bästa scenerna är när Gervais karaktär sitter hos sin oduglige psykolog och beklagar sig över svårigheterna med att gå vidare när ens älskade har dött. Psykologen börjar då prata om hur ovanligt det är med monogami i djurvärlden och tar en australiensk mus som exempel. Han säger att från att hanen föds har han ett år på sig att leva och under den tiden parar han sig med typ 100 honmöss. 
 
”He is just on her, whether she likes it or not, I mean it’s basically rape, yeah? But there is no silly outcry, and then... exhausted.... dead.”
 
Gervais sitter helt förstummad och lyssnar på psykologens dravel. När han sedan går ut i receptionen för att betala och receptionisten frågar om hans helgplaner svarar han: ”Gonna rape myself to death.”
 
Även om serien svämmar över av perfekt tajmad humor blir det i slutändan en serie som är ovanligt öppenhjärtlig för att vara komedikungen Gervais. Sarkasmen mynnar ut i en slags sensmoral om att hoppet är det vi ska hålla fast vid och att godheten segrar i slutändan. För min del blir det lite för sockersött men i sin helhet är After Life ett mästerverk där Gervais leverar komik på sin absolut bästa nivå.
 
Har du hunnit se After Life? Vad tyckte du?


Emelie    •     •   http://fiktivaem.blogspot.com

Ääälskade After Life!

Svar: Kul! Gervais är ju kungen. Jag älskade den faktiskt också :D Trots att den inte fick full pott.
seriereflektioner.blogg.se

Elsa    •     •   http://www.gillafilm.se

Ser fram emot att ta mig an denna serien! Har nu hört från flera håll att den ska vara väldigt bra.

Svar: Det tycker jag låter som en utmärkt plan! Ser fram emot att höra dina tankar :)
seriereflektioner.blogg.se










Kom ihåg mig?
Välkommen till bloggen Seriereflektioner!
Här bloggar jag om allt det senaste i serievärlden och därtill även något om filmer. Letar du efter de bästa tipsen, det senaste skvallret och recensioner om just dina favoritserier har du hittat rätt! Här skapar vi tillsammans ett forum med utrymme för diskussion. Jag ser fram emot att få höra av dig i kommentarsfältet!
Vill du kontakta mig är du välkommen att höra av dig till den e-mail som står i menyn ovan.

HannaVic logotype