Hänt i veckan

Så här en solig söndagseftermiddag vill jag passa på att göra ett litet samlingsinlägg med höjdpunkter från veckan. Det här har varit en omtumlande vecka för alla svenskar, så vi börjar med den uppenbara nyheten som den 20 april chockade oss som nation...
 
 
Tim Bergling 1989-2018
 
Jag trodde det var ett osmakligt skämt, när jag först läste nyheten på Twitter. Snabbt uppdagades det för mig attt så inte var fallet; Tim Bergling, mer känd som Avicii - en av Sveriges största namn inom musikexport, hade gått bort. Jag tror att den här nyheten påverkade väldigt många av oss mer än vad kändisars dödsfall brukar göra. Blott 28 år gammal var han, och hade redan en fantastisk karriär bakom sig.
 
Med anledning av denna fruktansvärt tragiska händelse vill jag tipsa er om att dokumentären om Avicii från 2017 finns ute på SVT Play fram till 30 juli. Där får vi en inblick i verkligheten bakom musiken.
 
 
En annan svensk som numera har tagit sig till USA är ingen mindre än Zlatan Ibrahimovic. Han intervjuades hos Jimmy Kimmel i veckan. Ödmjukhet? Nja, det är inte direkt Zlatans stil, eller vad säger ni?
 
 
Riverdale s2 e18 - A Night to Remember
Mitt HBO Nordic-abonnemang gick ut i veckan och jag ser ju de flesta av mina serier där, men tänkte vänta lite innan jag förnyar för att sedan försöka maratontitta på allt under en månad (please, sponsor me @HBO, hehe). Därför får kommentarer avseende bland annat Silicon Valley, Billions, The Good Fight etc vänta lite till. Jag tänkte kort kommentera veckans Riverdale-avsnitt, då serien nu är tillbaka efter ännu ett litet uppehåll.
 
Vi bjuds på ett musikalavsnitt och det är väldigt festligt, får jag lov att säga! Eller vad tycker ni? Jag tycker det bjuds på lagom med sång! 😊 Det är kul att Archie för en gångs skull ställer upp för sin ständigt-svävande-i-ovisshet-pappa a.k.a. Fred. Det är även skönt att Betty och Veronica blir vänner igen. I slutet får vi en fruktansvärt blodig scen, men var det någon av oss som faktiskt trodde på att svarta huvan var borta? Jag funderar på om svarta huvan är tvillingbrodern till Cliff, alltså Claudius. Han verkar ju onekligen ondsint.
 
🌷 🌷 🌷 🌷 🌷 🌷 🌷 🌷 🌷 🌷 🌷 🌷 🌷 🌷 🌷 🌷 🌷 🌷 🌷 🌷 🌷 🌷 🌷 🌷 🌷 🌷 🌷 🌷 🌷 🌷 🌷 🌷 🌷 🌷 🌷 🌷
 
Avslutningsvis vill jag påminna alla Westworld-fans om att säsong två har premiär i morgon! Är ni taggade?! 😍Kom ihåg mig?
Välkommen till bloggen Seriereflektioner!
Här bloggar jag om allt det senaste i serievärlden och därtill även något om filmer. Letar du efter de bästa tipsen, det senaste skvallret och recensioner om just dina favoritserier har du hittat rätt! Här skapar vi tillsammans ett forum med utrymme för diskussion. Jag ser fram emot att få höra av dig i kommentarsfältet!
Vill du kontakta mig är du välkommen att höra av dig till den e-mail som står i menyn ovan.

HannaVic logotype