5 miniserier att se på i helgen

Glad fredag! 🍁💜
 
Är du lite osäker på hur du ska tillbringa helgen? Känns det som en sådan helg där du vill krypa upp i soffan eller sängen med en varm dryck och filt? Varför inte slå slag i saken och passa på att titta på någon av de följande fem fenomala miniserier, med en garanterat stor dos spänning och underhållning i innehållet.
 
 
Big Little Lies - totalt ca 7 h (7 avsnitt), 8.6 i betyg på IMDB
Jag vidhåller att Big Little Lies var årets bästa nykomling bland serierna. Få gånger har jag blivit så positivt överraskad av en serie! I början vet man inte riktigt vad man ska vänta sig, men saker och ting blir snart rysligt spännande. Seriens handling: Vid första anblicken verkar tre mödrar till små förskolebarn leva det perfekta livet men under ytan döljer sig så djupa intriger att det hela kulminerar i ett mord. I rollerna ser vi inga mindre än numera Emmy-belönade Nicole Kidman, Oscarsbelönade Reese Witherspoon (Walk the Line), Shailene Woodley (Divergent), Alexander Skarsgård (Tarzan), Zoë Kravitz (Mad Max: Fury Road) och Laura Dern (Jurassic Park). 
 
Var kan du se den? 
På HBO Nordic.
 
 
American Crime Story: The People v. O.J. Simpson - totalt ca 7 h (10 avsnitt), 8.5 på IMDB
Trodde du att det skulle vara tråkigt att följa en 10 timmar lång mordrättegång? Tänk om! American Crime Storys första säsong fokuserar på rättegången mot O.J. Simpson som åtalades för mordet på sin ex-fru Nicole Brown Simpson och hennes gode vän Ronald Goldman. De båda mördades på ett besinningslöst sätt med ett stort antal mottagna knivhugg. Då O.J. Simpson är svart och de båda mördade var vita orsakade rättegången en djup debatt om rasismen i det amerikanska samhället. Serien är sevärd av en rad olika anledningar: den är baserad på en verklig händelse som ägde rum för inte så länge sedan, skådespelarna är fenomenalt underhållande och allmänbildning ingår på köpet liksom en inblick i det amerikanska rättsväsendet. Huruvida O.J. Simpson blev dömd eller inte vet vi redan om, men om du mot förmodan inte vet hur mordåtalet slutade har du ingen anledning att inte ta reda på det. Vad är då mer passande än att få reda på det genom den här serien?

Var kan du se den? 
På Netflix.
 
 
And Then There Were None - totalt 3 h (3 avsnitt), 8 i betyg på IMDB
Tio främlingar bjuds in till en ö av en okänd värd, och blir därefter mördade en efter en. Är det så att en av dem är mördaren? Serien beskrivs som ett mystiskt kostymdrama och med den handlingen kan det väl konstateras stämma. Det finns en rad spännande namn i rollistan, såsom Aidan Turner (Hobbit), Charles Dance (Game of Thrones) och Sam Neill (Jurassic Park).

Var kan du se den? 
Finns inte tillgänglig på någon svensk betal-streamingtjänst, så det kan krävas lite efterforskning om man vill se den.
 
 
The Night Of - totalt ca 9 h (9 avsnitt), 8.6 i betyg på IMDB
Riz Ahmed belönades med en Emmy i söndags för sin prestation i detta mörka kriminaldrama. Efter en natts festande med en främmande kvinna vaknar en man upp och hittar henne knivhuggen till döds, varpå han därefter blir misstänkt för mordet. En riktigt lovande handling som garanterat skapar en olustig stämning hemma i TV-soffan.

Var kan du se den? 
På HBO Nordic.
 
 
Band of Brothers - totalt 9 h 54 min (10 avsnitt), 9.5 i betyg på IMDB
Rankad som den näst bästa TV-serien någonsin (inkl. långkörare) efter Planet Earth II på IMDB. Serien utspelar sig under andra världskriget och handlar om det luftburna regementet i USA:s armé och deras löjtnant Richard Winters, under förberedelserna av landsättningen i Normandie fram till krigets slut. Alla karaktärer som skildras i serien har baserats på verkliga veteraner ur E-kompaniet. Steven Spielberg och Tom Hanks har regisserat. Kuriosa: Seriens titel är hämtad ur talet Henrik V höll i Shakespears pjäs Henrik V. Några kända namn bland skådespelarna är Damian Lewis (Homeland, Billions), Michael Fassbender (numera filmstjärna) och David Schwimmer (Friends, American Crime Story: The People v. O.J. Simpson).

Var kan du se den? 
På HBO Nordic.
 
Bildkälla/Image source:, IMDB, IMDB, IMDB, IMDB, IMDB.


Elsa    •     •   http://www.gillafilm.se

Började titta på The Night Of, bara sett tre avsnitt men riktigt bra än så länge (och bara hört bra saker om resterande avsnitt också). Oj Simpson har jag inte sett än, och Big Little Lies är bara en tidsfråga innan jag tar mig an.

Svar: Roligt! Jag har faktiskt inte sett The Night Of själv men den står givetvis på "att titta på"-listan! :) Ja, Big Little Lies bara MÅSTE du se! Du kommer att gilla den ;)
seriereflektioner.blogg.se


Kom ihåg mig?
Välkommen till bloggen Seriereflektioner!
Här bloggar jag om allt det senaste i serievärlden och därtill även något om filmer. Letar du efter de bästa tipsen, det senaste skvallret och recensioner om just dina favoritserier har du hittat rätt! Här skapar vi tillsammans ett forum med utrymme för diskussion. Jag ser fram emot att få höra av dig i kommentarsfältet!
Vill du kontakta mig är du välkommen att höra av dig till den e-mail som står i menyn ovan.

HannaVic logotype