Veckans tema: De mest inspirerande yrkena på TV

Det här är veckans temainlägg i samarbete med följande bloggar:
 
Felicia som bloggar på frokentv.se
Elsa som bloggar på gillafilm.se
Emelie som bloggar på gothamalley.blogg.se
Karin som bloggar på karinsuniversum.blogg.se
Lovisa som bloggar på seriedrottningen.se
 
Jag vill tipsa om att alla temainlägg hittar ni under kategorin "Samarbete". Kategorierna är lite för många just nu så jag tänkte ta och strukturera upp det hela när jag officiellt kommer tillbaka från mitt lilla blogguppehåll. På grund av att jag befinner mig i Italien fram till 15/1 så kommer jag uppdatera frekvent först när jag kommer tillbaka! Här har det varit snöstorm idag; kan ni tänka er?! Det började storma nu ikväll igen, så jag passar på att uppdatera med veckans roliga temainlägg, tack vare ett endagars surfpass som jag har införskaffat!
 
 
Vilket kontor hade du föredragit: Harveys eller Jessicas?
 
Jag vill gärna tro att jag har valt rätt yrke, eftersom det yrke jag blir mest inspirerad av på TV är jurist/advokat! De är alltid så himla badass på TV och även om det må vara lite mindre dramatiska tongångar i verkligheten så är det minsann ändå fyllt av snabba ryck och omständigheter som förändras från dag till dag, åtminstone enligt den lilla arbetslivserfarenhet jag har hunnit skaffa mig. Därför är det väldigt inspirerande för mig att följa en serie som Suits, som alltid har hänfört mig med sina smarta tvister och coola repliker. För många vore det nog en dröm att arbeta i New York City och särskilt på en advokatbyrå som Pearson Specter Litt (min favoritbyrå av alla fiktiva advokatbyråer, hihi). Dessutom klär sig både kvinnorna och männen väldigt stiligt (och dyrt)! Om du trodde att Suits spelades in i en verklig skyskrapa mitt på Manhattan så får jag tyvärr göra dig besviken - kontoret är ett set och skyskraporna utanför fönstret är inget annat än en kuliss. 
 
Bildkällor/Image sources: PinterestCinemaBlend
 
 
 
Om det är ett yrke som har inspirerat mig så är det faktiskt författare. En av de serier som har bidragit till denna inspiration är definitivt Sex and the City, med Carrie Bradshaw som den ledande stjärnan. Det kan ju bero på att det verkar ganska optimalt att kunna skriva en krönika i veckan och samtidigt bo i New York med en full garderob och världens bästa vänner. Det är dock mer som lockar, och det är att skrivandet är något som jag alltid har uppskattat och kanske velat leva ut mer än vad jag gör. Ett annat serietips med en författare i huvudrollen är Californication, men Hank Moody är mer författartypen som kämpar med sina inre demoner och kanske inte lika inspirerande.
 
Bildkällor/Image sources: A Veblenesque GorgeE!
 
 
 
Om det är en serie som får en att vilja vakna upp som en talangfull musiker så är det Mozart in the Jungle! Den här serien har väckt en oväntad längtan inom mig att en dag spela oboe, eller kanske cello, i en stor sympfoniorkester, där ingen tvekar inför sin stora passion: musiken. Trots att musiken flödar genom stora delar av showen är det inget som stör, ens den omusikaliske. Tvärtom är det överraskande hur lite man får nog av alla dessa musikstycken. Det här var en serie som jag visste att jag skulle gilla redan innan den hade premiär. Låt dig bli hänförd och drömma dig bort till en karriär som violinist eller dirigent i en orkester i en av världens mest fantastiska städer: New York!
 
Bildkällor/Image sources: Collider, Parade.
 
Faktum är att alla dessa fascinerande yrken jag har nämnt ovan utövas i New York, så kanske är det så att det just är staden som influerar mig! Nu är jag också spänd på att höra om det finns en tv-serie eller en karaktär som har inspirerat dig i ett visst yrke? Kanske så pass att du faktiskt valde just den inriktningen i dina studier eller din karriär!
 


Felicia    •     •   http://frokentv.se

Jag började med teater pga tv-serier - manus/dialoger som inspirerade, osv. Så typ det isf för min del :). Kan tänka mig att det är kul Och dessutom inspirerande för dig att följa just advokat-serier när det är det du vill jobba med :D

Svar: Vad kul att syssla med teater! Är det en hobby eller något du vill satsa på? Jag ville bli skådespelerska när jag var liten, hehe :DDet är verkligen jättekul att titta på serier som visar just det jag vill jobba med, ja! Även om det är en smula överdrivet ;)
seriereflektioner.blogg.se

FrökenTV, bloggen om tv och film    •     •   http://efji.blogg.se/

Sv: mer än hobby men är så dyrt att utbilda sig inom det så tar väl rätt små steg för tillfället, går typ kurser bara just nu men älskar det verkligen.










Kom ihåg mig?
Välkommen till bloggen Seriereflektioner!
Här bloggar jag om allt det senaste i serievärlden och därtill även något om filmer. Letar du efter de bästa tipsen, det senaste skvallret och recensioner om just dina favoritserier har du hittat rätt! Här skapar vi tillsammans ett forum med utrymme för diskussion. Jag ser fram emot att få höra av dig i kommentarsfältet!
Vill du kontakta mig är du välkommen att höra av dig till den e-mail som står i menyn ovan.

HannaVic logotype