Veckans tema: Den ultimata pÄskguiden

🐣 Det hĂ€r Ă€r veckans temainlĂ€gg i samarbete med följande bloggar: 🐣
 
Felicia som bloggar pÄ frokentv.se
Elsa som bloggar pÄ gillafilm.se
Emelie som bloggar pÄ gothamalley.blogg.se
Karin som bloggar pÄ karinsuniversum.se
Lovisa som bloggar pÄ seriedrottningen.se
đŸŒ·đŸŒ·đŸŒ·đŸŒ·đŸŒ·đŸŒ·đŸŒ·đŸŒ·đŸŒ·đŸŒ·đŸŒ·đŸŒ·đŸŒ·đŸŒ·đŸŒ·đŸŒ·
 
Undrar du hur du ska spendera ledigheten under de kommande dagarna? Kliar det lite i serietittarnerven, men du har ingen aning om vad du vill eller bör titta pÄ? Perfekt! DÄ Àr den hÀr guiden för dig. Jag har delat in serierna efter antal timmar, alltsÄ för "nybörjaren" (alternativt den som kanske har andra planer i pÄsk) finns det serier med bara ett antal avsnitt, pÄ nivÄn för "den som vill ha en utmaning" har jag valt ut serier med fler Àn en sÀsong och för "eliten" gÀller det otaliga timmar av streaming. Vilken nivÄ vÀljer du?
 
NivĂ„ 1: NybörjarnivĂ„Â đŸ˜‡ <10 timmar
SevÀrda miniserier
 
Big Little Lies, ca 7 timmar
→  VĂ„rens succĂ©serie har endast 7 avsnitt och Ă€r dĂ€rmed perfekt att titta pĂ„ i pĂ„skhelgen. Jag kallar den Ă„rets bĂ€sta serie! Du fĂ„r beyond kvalitativt skĂ„despel och hisnande miljöer som pĂ„minner om Malibu. Om jag bara fick vĂ€lja en enda serie att tipsa om att se i pĂ„sk sĂ„ Ă€r det definitivt BLL. Du hittar alla avsnitt pĂ„ HBO Nordic. Ska tillĂ€gga att trots att skaparna har tjatat om att det Ă€r en miniserie sĂ„ verkar de nu Ă€ndra sig och funderar dĂ€rmed pĂ„ en sĂ€song tvĂ„. 
 
Guerrilla
→ helt ny miniserie frĂ„n Showtime med premiĂ€r pĂ„ HBO Nordic idag. OBS! Endast första avsnittet, sĂ„ du har gott om tid att titta pĂ„ annat.
 
11.22.63, ca 8 timmar
→ En hyllad skildring av mordet pĂ„ JFK med ett annorlunda perspektiv. James Franco har huvudrollen.
 
The White Queen, ca 10 timmar
 → Historiskt drama om England pĂ„ 1400-talet med Rebecca Ferguson. 
 
 
 
Planet Earth II, ca 7 timmar
→ En mĂ„ste-se-dokumentĂ€r om naturen vi lever i. BerĂ€ttarröst av Sir David Attenborough. Det hĂ€r Ă€r förmodligen mitt eget projekt i pĂ„sk!
 
Se första sÀsongen av nÄgon av dessa nya serier
Clique, ca 4,5 timmar
→ Sprillans ny serie frĂ„n Storbritannien som har kallats Skins pĂ„ universitetsnivĂ„. Följ med in i en farlig vĂ€rld av droger, festande och elitism bland ett fĂ„tal studenter pĂ„ universitetet i Edinburgh. Det finns endast 6 avsnitt ute sĂ„ passa pĂ„!
 
Fleabag, ca 4 timmar
→ Jag har tipsat förr och jag Ă€r inte rĂ€dd för att göra det igen! Vill du faktiskt skratta pĂ„ riktigt sĂ„ rekommenderar jag denna brittiska serie fylld med briljant humor inkl. en stor dos sarkasm och sjĂ€lvhat. Fleabag handlar om en ung kvinna som försöker hantera sitt liv i London efter att en tragisk incident har skett. En sĂ€song tvĂ„ Ă€r bekrĂ€ftad, yay!
 
The Crown, ca 10 timmar
→ Ca 10 timmar av drama om det brittiska konungahuset under andra halvan av 1900-talet. LĂ€r dig om Storbritannien och dess historia, samtidigt som du fĂ„r bevittna oerhört kostsamma och förtrollande miljöer. Ett mĂ„ste för historienörden och för dig som vill bĂ€ttra pĂ„ din allmĂ€nkunskap! Det bĂ€sta Ă€r att det ligger sĂ„ nĂ€ra i tiden - Drottning Elisabeth II lever och regerar ju fortfarande! Du streamar sĂ€song ett pĂ„ Netflix. Det kommer garanterat bli tre sĂ€songer av serien. 
 
 
Medici: Masters of Florence, ca 8 timmar
→ En italiensk serie med Richard Madden och Dustin Hoffman. Om inte de tvĂ„ Ă€r nog lockelse sĂ„ lĂ€s det hĂ€r: Ett politiskt drama som utspelar sig under tidiga 1400-talet i Florens, Italien. Serien blev en succĂ© nĂ€r den kom Ă„r 2016 och Ă€r vĂ€l Italiens mest framgĂ„ngsrika serie pĂ„ ett internationellt plan! 
 
NivĂ„ 2: För dig som vill ha en utmaningÂ đŸ€“Â <25 timmar
13 Reasons Why, ca 13 timmar
Vill du hÀnga med i ropet sÄ ska du kolla pÄ den hÀr nya serien pÄ Netflix. Det har pratats konstant om hur bra den Àr och den Àr helt ny, vilket alltid Àr roligt nÀr man ska börja titta pÄ en serie och hÀnga med. 
 
SKAM, ca 21,5 timmar
→ har premiĂ€r pĂ„ SVT Play lördagen den 15 april. Vill du vara förberedd pĂ„ den fjĂ€rde och sista sĂ€songens premiĂ€r har du en dag pĂ„ dig att titta igenom de föregĂ„ende sĂ€songerna. VĂ€rt det? Absolut!
 
Better Call Saul, ca 21 timmar
→ För ett Ă€kta Breaking Bad-fan (eller bara ett fan av excellent filmning) Ă€r Better Call Saul ett mĂ„ste för att stilla abstinensen. SĂ€song 3 har precis dragit igĂ„ng, sĂ„ du behöver bara spendera knappt ett dygn för att komma ifatt och hĂ€nga med i realtid! Streama pĂ„ Netflix.
 
Arrested Development, ca 22,45 timmar
→ Absolut humorguld - den komediserie jag rekommenderar alla att se! Trots att det Ă€r 4 sĂ€songer sĂ„ Ă€r antalet timmar överkomliga. Netflixs första originalserie som faktiskt kom pĂ„ TV för mĂ„nga Ă„r sedan! Det kan man nĂ€stan ha svĂ„rt att tĂ€nka sig nu. Se bland annat Jason Bateman och Michael Cena portrĂ€ttera en dysfunktionell familj. Du streamar allt pĂ„ Netflix!
 
För proffset som vill plöja sĂ€song efter sĂ€song 😎 +25 timmar
 
Twin Peaks, ca 25 timmar
→  Det stĂ€mmer! Den hĂ€r kultserien Ă€r alltsĂ„ inte mer Ă€n ca 25 timmar, mer eller mindre. Spendera pĂ„sken framför TP och du har investerat tiden vĂ€l och kommer dessutom vara förberedd inför nystarten i maj! TP Ă€r ett mĂ„ste att se. Elsa, jag vĂ€nder mig sĂ€rskilt till dig för jag tror att du skulle Ă€lska TP, min fellow GOT-nörd!
 
How to Get Away with Murder, ca 33,75 timmar
→ Nu nĂ€r serien har uppehĂ„ll fram till hösten Ă€r det perfekt att titta pĂ„ de tre sĂ€songer som finns tillgĂ€ngliga. Vi fĂ„r följa ett gĂ€ng juriststudenter pĂ„ en prestigefull law school i Philadelpia, och hur de dras in i professor Annalise Keatings dramatiska och farliga vĂ€rld.
 
Girls, ca 30,5 timmar
→ Visserligen Ă€r vi inne pĂ„ den sjĂ€tte och sista sĂ€songen av denna succĂ©serie sĂ„ vad passar bĂ€ttre Ă€n att se alla avsnitt innan avslutningen pĂ„ mĂ„ndag?!
 
 
Modern Family, ca 61 timmar
→ Trots att den hĂ€r komediserien har hunnit med snart 8 sĂ€songer sĂ„ skriver jag den hĂ€r eftersom den Ă€r sĂ„ lĂ€ttsam. Trots det gedigna antalet timmar sĂ„ kan man ju se hur lĂ„ngt man hinner, om man vill fĂ„ lite underhĂ„llning under pĂ„skhelgen. Komediserien om tre familjer (samtliga slĂ€kt) Ă€r perfekt om man vill ha lite okomplicerad humor. 
 
BildkÀlla/Image source: nicole-kidman, oscaricaas, youwerethereforme, twinpeaksquotes, historyandmemes.


Lena    ‱     â€ą   http://livinginfictionalworlds.blogg.se

MÄste börja med Medici!

Svar: Jag ocksÄ! Har faktiskt inte tittat Àn p.g.a. jag invÀntar att den ska ha premiÀr pÄ svenska Netflix. Just nu verkar den bara finnas pÄ bland annat amerikanska Netflix.
seriereflektioner.blogg.se


Kom ihÄg mig?
VĂ€lkommen till bloggen Seriereflektioner!
HÀr bloggar jag om allt det senaste i serievÀrlden och dÀrtill Àven nÄgot om filmer. Letar du efter de bÀsta tipsen, det senaste skvallret och recensioner om just dina favoritserier har du hittat rÀtt! HÀr skapar vi tillsammans ett forum med utrymme för diskussion. Jag ser fram emot att fÄ höra av dig i kommentarsfÀltet!
Vill du kontakta mig Àr du vÀlkommen att höra av dig till den e-mail som stÄr i menyn ovan.

HannaVic logotype