Serienyheter

Hör upp alla DC Comics-fans! Serien Supergirls första säsong släpps på streamingtjänsten HBO Nordic nu på lördag - perfekt om du vill se serien i god kvalitet innan säsong två har premiär måndagen den 10 oktober i USA (så det blir tillgänligt för svenskar dagen efter).
 
 
Vilka är de bäst betalda skådespelarna i TV-serier? Det är tidningen Forbes som har publicerat den årliga listan och Sofia Vergara i Modern Family placerar sig överst med hela 43 miljoner dollar per år, medan Jim Parson och Kaley Cuoco i Big Bang Theory kniper andraplatsen med sina respektive 24,5 miljoner per år (1 miljoner dollar var per avsnitt). Anledningen till att det skiljer sig så mycket mellan ettan och tvåorna är att inkomsterna även inkluderar sådana inkomster relaterade till reklam och andra lukrativa avtal. Bland listan med kvinnliga skådespelerskor hamnar Mindy Kaling på en tredjeplats med 15 miljoner dollar per år, medan det är Johnny Galecki och Simon Helberg - båda från Big Bang Theory - som tar hem andra- respektive tredjeplatsen på listan över den manliga skådespelare. Inkomsterna landar på 24 respektive 22,5 miljoner dollar för dessa herrar. Det är i många fall ett samlat lönegap mellan män och kvinnor i Hollywood, men gapet är faktiskt lite mindre i serievärlden än vad det är för filmer. När det gäller TV-serier förhandlar nämligen hela skådespelarensemblen tillsammans, och Sofia Vergara tjänar till exempel lika mycket per avsnitt som sina kollegor Ty Burrell och Jesse Tyler Ferguson. Du hittar den fullständiga listan över kvinnornas och männens löner på Forbes hemsida här och här.
 
NBC's nya serie Timeless stäms av skaparna till spanska El Ministerio del Tiempo för att skaparna har konspirerat och fullständigt stulit den spanska seriens koncept. 
 
This is Us får en full första säsong, vilket innebär att säsongen kommer att bestå av 18 avsnitt. 
 
Amazon har gett grönt ljus (pun intended) till en ny pilot för en komediserie som utspelar sig på 80-talet och handlar om marijuana. 
 
Netflix har släppts två nya trailers; dels en till The Crown och dels en ny Luke Cage-trailer (en serie som för övrigt sägs ha fått mixade recensioner av kritiker). The Crown har premiär 4 november och Luke Cage har premiär nu på fredag 30 september. 
 


Emelie Karlsson    •     •   http://fiktivaem.blogg.se/

Såg att High School Musical's Kenny Ortega skulle skapa en drama-dans serie på Fox också! "The Edge" ska den heta. Jätte taggad faktiskt! Konstigt att Luke Cage fått mixade recensioner också??? Jag är faktiskt inte så mycket för Netflix-marvel serierna även fast jag verkligen gillar Marvel! Ska nog kolla igenom Daredevil s02 och Jessica Jones s01 snart i alla fall. Luke Cage ska jag se direkt så det inte blir som med Daredevil och Jessica Jones haha!

Svar: Jaha, vad roligt! Dans- och musikalserier brukar inte vara min grej så jag hade inte koll på detta. Alltså, Luke Cage har gett ett lite "milt" intryck hos de recensenter vars intryck jag har läst. Hoppas du gillar den i alla fall!
seriereflektioner.blogg.se

film&serier bloggen    •     •   http://filmandserier.blogg.se

Ska bli så kul att se på Luke Cage, hoppas den är bra!

Svar: Vad roligt att du ser fram emot den! Marvel-serier brukar inte vara något för mig ;)
seriereflektioner.blogg.se










Kom ihåg mig?
Välkommen till bloggen Seriereflektioner!
Här bloggar jag om allt det senaste i serievärlden och därtill även något om filmer. Letar du efter de bästa tipsen, det senaste skvallret och recensioner om just dina favoritserier har du hittat rätt! Här skapar vi tillsammans ett forum med utrymme för diskussion. Jag ser fram emot att få höra av dig i kommentarsfältet!
Vill du kontakta mig är du välkommen att höra av dig till den e-mail som står i menyn ovan.

HannaVic logotype