Californication: Season 4-7

Titel: Californication
År: 2007-2014
Totalt antal säsonger: 7
Genre: Komedi, drama
Skådespelare: David Duchovny, Natascha McElhone, Madeleine Martin, Evan Handler, Pamela Adlon, Madeline Zima
Betyg på IMDB: 8.4/10
Mitt betyg: 8/10
 
Bildkälla/Image source: IMDB
 
Säsong 4 (2011)
"Hank prepares a legal defense as his literary and sex scandal explodes in the media, but Karen and Becca refuse to speak to him; he also returns to his old tricks of managing two romances: one with his beautiful lawyer (Carla Gugino) and another with a sexy young actress set to appear in the movie version of his stolen book; Becca joins an all-girl rock band; newly-single Charlie embarks on a quest to sleep with 100 women; Marcy takes up with the producer of Hank's movie." Källa: Showtime
 
Kommentar: 
En helt okej säsong och jag tror att det är i den här säsongen som vi för första gången introduceras till den sjuke karaktären Eddie Nero som sedan återkommer lite då och då i säsongerna framöver. För mig känns det knäppt att se Rob Lowe som en så sexfixerad, narcissistisk skådespelare. Det är så annorlunda mot alla hans andra roller! Den här säsongen hamnar någonstans i mitten av hur bra säsongerna är i rangordning.
 
Bildkälla/Image source: IMDB
Säsong 5 (2012)
"Hank returns to LA from his new home in New York to write the screenplay for a big action movie starring Samurai Apocalypse, a popular rap star, and quickly gets into hot water with Samurai's beautiful but dangerous girlfriend; Charlie dates his son's nanny; Karen's marriage to Bates deteriorates because of Bates' drinking; Becca dates a charming but obnoxious guy who has a little too much in common with Hank." Källa: Showtime
 
Kommentar:
Hands down en av de sämsta säsongerna! Handlingen tar vid 3 år efter att säsong 4 slutade och hela säsongen är ett ganska stort magplask. Det gick ändå att titta på den, men den började spåra ur vad gäller kvinnofientlighet och även om Hank är en av de som bidrar allra minst till den stämningen så känns det inte okej. Handlingen var tråkig, Den "coole" Samurai Apocalypse är helt klart en mordisk, kvinnofientlig, misshandlande galning och att han på ett sätt normaliseras är att gå lite över gränsen. Även Beccas kille är en jävligt dryg karaktär som kommer undan med alldeles för mycket. 
 
Bildkälla/Image source: IMDB
 
Säsong 6 (2013)
"Hank tries to collaborate on a rock opera based on his book with a famous rock star while taking up with his beautiful muse; Charlie and Stu compete for the affections of Marcy; Marcy falls under the spell of a seriously radical feminist; Becca drops out of college to become a writer." Källa: Showtime
 
Kommentar: 
Lyckligtvis kommer säsong 6 som en härlig bris under en svettig sommardag och sveper bort alla hettande besvär från förra säsongen. Jag skulle säga att säsong 6 är en av de bästa säsongerna. Det är intressant hur Hank tvingas hantera att hans relation med Karen falnar och att han försöker skapa en relation med någon annan. Givetvis är det dömt att misslyckas, han älskar ju Karen av hela sitt hjärta och de är ämnade för varandra! Eller?
 
Bildkälla/Image source: IMDB
 
Säsong 7 (2014)
"Hank tries his hand at writing for television and one of his beautiful exes turns up with a big surprise that rocks his world, but ultimately his heart remains with Karen; Charlie and Marcy have serious financial woes, until Stu steps in with an offer that might be too good to refuse." Källa: Showtime
 
Kommentar:
Till min förtjusning kan jag även klassa säsong 7 som en av höjdarsäsongerna. Det är riktigt obehagligt hur Stu försöker nästla sig in i Marcys liv igen på det mesta bisarra vis man kan tänka sig. Att han sedan nästan våldtar henne men att det liksom "tystas ner" är mycket obehagligt och det sämsta med hela säsongen. Det är dock väldigt fint att Marcy och Charlie hittar tillbaka till varandra igen. Dessutom är det förvånansvärt kul att Hank visar sig ha en son! Till en början så irriterar man sig så mycket på den odräglige typen och även om jag aldrig riktigt gillar honom så är det intressant nog ändå kul med en extra utmaning för Hank. Jag tycker att säsongsavslutningen var fin och inte för överdriven. Hank skulle aldrig kunna "vinna tillbaka" Karen utan så som det blev var ändå rimligt och vackert. De fick ju i alla fall varandra. Sedan lämnas man med det öppna slutet att man inte riktigt vet hur det blir med Beccas bröllop och allt. 
 
Sammanfattning:
Trots att man känner en slags hatkärlek för alla karaktärer i serien så gillar jag att den är så genuin och inte så himla verklighetsfrånvänd. Alla relationer är ganska dysfunktionella och det är ju lite så det funkar i det verkliga livet också. Dock vill jag starkt belysa att trots att man försöker uppvisa Hank som att han behandlar kvinnor bra så gör inga andra män i serien det. Det är dess stora brist. Att Karen dessutom uppvisas mest som en slags kringvandrande trånare som ägnar hela sin tid åt att känna hopplöshet inför sitt förhållande med Hank är en stor brist! Hon har faktiskt ett coolt jobb och det borde påpekas i mycket större utsträckning. Kvinnornas jobb framställs lite mer som en bisyssla och deras riktiga jobb är att tillfredsställa sina män till det yttersta. Dessutom är nästan alla kvinnor nymfomaner som alltid tar initiativ med män. SKEVT! 
 
Konstigt nog så diggar jag ändå det mesta med serien och finner den underhållande, mycket tack vare Hanks självhat och knasiga drömmer. Hans villkorslösa kärlek till familjen är det som håller ihop serien. 











Kom ihåg mig?
Välkommen till bloggen Seriereflektioner!
Här bloggar jag om allt det senaste i serievärlden och därtill även något om filmer. Letar du efter de bästa tipsen, det senaste skvallret och recensioner om just dina favoritserier har du hittat rätt! Här skapar vi tillsammans ett forum med utrymme för diskussion. Jag ser fram emot att få höra av dig i kommentarsfältet!
Vill du kontakta mig är du välkommen att höra av dig till den e-mail som står i menyn ovan.

HannaVic logotype