Unbreakable Kimmy Schmidt: säsong 4, del 2

© Netflix
 
Underbara Unbreakable Kimmy Schmidt - showen som bara har blivit bättre och bättre och som kulminerar med ett riktigt höjdaravslut.
 
Recension av säsong 4, del 2 
Totalt 6 avsnitt
Betyg: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
 
I fredags släpptes de sista sex avsnitten av Unbreakable Kimmy Schmidt och här kommer min praktiskt taget spoilerfria recension.
 
Jag verkligen älskar Unbreakable Kimmy Schmidt. Det trodde jag nog inte att jag skulle säga i början. Första säsongen är underhållande, men knappast det bästa jag sett på TV. TV-serien har sedan dess utvecklats till en väldigt varm och efterlängtad serie för mig. Det beror framför allt på dess fyra stjärnor som alla genomgår starka karaktärsutvecklingar. I centrum har vi Kimmy Schmidt - kidnappningsoffret som i seriens sista avsnitt vågar konfrontera sin mamma och släppa fram alla undantryckta känslor. Vi har Tituss - drömmaren som i slutändan vågar satsa både på kärleken och sin karriär. Lillian, som är mer än bara en rolig sidofigor - hon blir allas vår hjältinna när hon får spendera sina dagar med att gasta åt hipsters på tunnelbanan. Sist men inte minst har vi Jacqueline, den ursprungligen ytliga och nagelfararen som till slut öppnar upp sitt hjärta och vågar stå på egna ben.
 
Jag skrattar högt åt alla bisarra anspelningar på dagens samhälle. Det är ju vad serien gör bäst och utan att försöka uppnå en slags finess - det är raka rör som gäller! Trump, me too, gentrifiering - ja, praktiskt taget alla dagsaktuella ämnen förs på tal i en humoristisk anda. Humorn behöver inte alltid vara subtil eller ha klass för att gå hem hos tittaren - den kan ibland lika gärna vara gapig, övertydlig och pinsam.
 
Det blir en hjärtlig och värmande avslutning vi får där inga trådar hänger lösa och utan att det känns som ett hastverk. De sex avsnitt som släpptes i fredags rundar perfekt av denna renodlade komediserie som är omöjlig att inte bli charmad av. Det känns oerhört synd att serien vinkar hej då just när den blir som bäst, men kanske just därför är det dags att släppa taget så att den får bevaras som ett perfekt litet komedistycke.
 
Kommer du att sakna Kimmy?
 
© Netflix


Elsa    •     •   http://www.gillafilm.se

Kul att höra dina tankar om sista säsongen! Såg första avsnittet för väldigt länge sedan och tyckte inte om serien. Men har faktiskt tänkt att jag skulle ge den en till chans, och nu blir jag ännu mer redo att ta mig an Kimmy Schmidt med nya tag. Tror jag kan gilla den bättre om jag får se några fler avsnitt.

Svar: Awww, vad roligt! Alltså jag vill minnas att jag inte heller gillade den första säsongen något vidare? Tittade väldigt motvilligt... Nu plöjde jag med enkelhet avsnitten i ett nafs och kommer som sagt att sakna serien. Andra säsongen är sådär men ändå bättre än första! Säsong 3 är jättebra och säsong 4 kanon! Hoppas den faller dig i smaken till slut. Den är som ett vin som behöver mogna till sig lite.
seriereflektioner.blogg.se


Kom ihåg mig?
Välkommen till bloggen Seriereflektioner!
Här bloggar jag om allt det senaste i serievärlden och därtill även något om filmer. Letar du efter de bästa tipsen, det senaste skvallret och recensioner om just dina favoritserier har du hittat rätt! Här skapar vi tillsammans ett forum med utrymme för diskussion. Jag ser fram emot att få höra av dig i kommentarsfältet!
Vill du kontakta mig är du välkommen att höra av dig till den e-mail som står i menyn ovan.

HannaVic logotype