Filmer som har överträffat mina förväntningar

Ni vet en sån där kväll då man är uttråkad och sugen på att se något, vilket leder till att man sätter igång en random film. Ibland visar sig såna filmer vara överraskande bra och man lämnas med en känsla av att ha blivit påverkad. I det här inlägget tänker jag tipsa om några såna filmer och ni får väldigt gärna lämna förslag på filmer ni har blivit överraskade av! Det kommer nog en del två av det här inlägget.
 
Bildkälla: IMDB
 
Velvet Goldmine (1998)
Jag tror att den här filmen sändes på TV4 film en kväll och jag märkte hur jag snabbt fastnade för den. En annorlunda och bra upplevelse. Värd att se, som jag minns det! Jonathan Rhys Meyers, Ewan McGregor och Christian Bale medverkar.
 
 
Run Fatboy Run (2007)
Jag minns att den här filmen var mitt första "möte" med Simon Pegg och jag tycker att han är superrolig i den här filmen. Den är kanske inte den bästa filmen någon har sett men den är mysig! Nu har Simon en hel del tunga Hollywood-filmer på sin meritlista men här var han ganska ny i sin karriär.
 
 
Höstlegender (1994)
Höstlegender är en filmklassiker som jag såg väldigt sent i mitt liv. Jag hade aldrig hört talas om den men sen hittade jag den på någon streamingsida (tror det var Netflix) och min kompis och jag bestämde oss för att se den. Filmen var lång men makalöst bra. Den är liksom svår men ändå är det någonting som får en att bli nästintill blown away. Jag har faktiskt gett den 10 på IMDB så uppenbarligen tyckte jag att den var så pass bra. Jag ger väldigt sällan ut 10:or. Brad Pitt är väldigt snygg men också väldigt douchig i denna rulle.
 
 
The Talented Mr. Ripley (1999)
Hade inga enorma förhoppningar när jag och en kompis ville titta på något bra och tryckte på play. Filmen var dock överraskande bra och jag rekommenderar den verkligen. Många kända ansikten som figurerar.
 
 
Dante's Peak (1997)
Den här filmen tillhör en av alla de filmer som finns hemma hos mina föräldrar och när jag bodde hemma bestämde jag mig för att titta på den. Den är en sån katastrof-film som jag diggar, ungefär i samma stil som The Day After Tomorrow. Pierce Brosnan har huvudrollen.
 
 
I am Sam (2001)
Den här filmen följde med i typ en av mammas Amelia-tidningar eller liknande och nyfiket valde jag ut den i högen av alla andra filmer som vi hade samlat på oss och satte igång den. Det är en riktigt gripande historia med bland annat Michelle Pfieffer, Sean Penn och Dakota Fanning i rollerna. Den skildrar en mentalt handikappad man som kämpar för vårdnaden om sin dotter.
 
 
The Secret Life of Walter Mitty (2013)
Det här är en film som överraskade mig fullständigt! Jag hade nog tänkt att jag skulle tycka den var helt okej men budskapet är magiskt och det är något alldeles speciellt över denna film. Se den! Jag älskar den. Ben Stiller och Kristen Wiig är några av skådisarna.
 
 
Man on Fire (2004)
Ännu en gripande film med lilla Dakota Fanning. Huvudrollen spelas av Denzel Washington som gör en fantastisk insats. Det här var en film som jag tittade på hemma i mitt flickrum en kväll när jag bara valde en film i hyllan. Det handlar om kidnappningar av små barn i Mexico City.
 
 
Under Toscanas sol (2003)
Det här är en så underbar film som jag har sett om och om igen! Den har det mesta som jag eftersöker i en mysig film. Den skildrar hennes livsförändring så väl plus att man blir superinspirerad av de vackra miljöerna. En vacker film! Diane Lane är perfekt i sin roll.
 
 
Livsverket (2001)
Den här filmen såg jag lite av på TV en kväll och insåg att jag nog hade sett den förut. Den är i alla fall väldigt underhållande och tankeväckande. Jag tycker att man får en väldigt positiv syn på livet efter att ha sett den.
 
 
Välkommen till bloggen Seriereflektioner!
Här bloggar jag om allt det senaste i serievärlden och därtill även något om filmer. Letar du efter de bästa tipsen, det senaste skvallret och recensioner om just dina favoritserier har du hittat rätt! Här skapar vi tillsammans ett forum med utrymme för diskussion. Jag ser fram emot att få höra av dig i kommentarsfältet!
Vill du kontakta mig är du välkommen att höra av dig till den e-mail som står i menyn ovan.

HannaVic logotype