Filmrecension: The Fault in Our Stars

Bildkälla: beatriceprior on Tumblr
 
Titel: The Fault in Our Stars (Förr eller senare exploderar jag)
År: 2014
Skådespelare: Shailene Woodley, Ansel Elgort, Nat Wolff, Laura Dern, Sam Trammell, Willem Dafoe
Betyg på IMDB: 8/10
Mitt betyg: 9/10 (I'm saving my 10)
 
Handling
Två tonåringar med olika typer av cancer träffas i en stödgrupp för cancersjuka.
 
 
Min recension
Jag är så sen med att se den här filmen! Den har funnits på min watchlist så länge och nu äntligen kan jag bocka av den från listan. Jag fick nu se den i bra kvalitet på DVD, woho!
 
Mina förväntningar var inte så höga. Det stod klart för mig att det var en kvalitetsrulle men jag var väl inställd på att den skulle vara väldigt inriktad på tonårspubliken. Nu i efterhand förstår jag att den riktar sig mot en bred publik. Det är så många genomtänkta små detaljer och ett briljant skådespel som får mig att höja the Fault in Our Stars till skyarna!
 
 Bildkälla: okay-okay-tfios-johngreen on Tumblr
 
Redan från början blir det lätt att känna med huvudkaraktären Hazel och hennes utmaningar i livet som obotligt cancersjuk. Hennes finurliga uppsyn och avslappnade inställning sätter stämningen för hela handlingen. Det blir fulländat när hon möter den rättframme Augustus Waters som charmar brallorna av varenda tittare. Hans pliriga blick och busiga leende gör det till en fröjd att bevittna deras unga kärlek gro i den kalla jord som omringar dem. Det kan inte nog poängteras hur avgörande huvudkaraktärernas kemi är för att filmen ska bli så fulländad som den faktiskt är. Jag älskar humorn som genomsyrar hela handlingen och det är omöjligt att försöka hålla tillbaka några känslor när man bevittnar hur Hazel och Guss livsöden knyts samman i harmoni.
 
Konstigt nog lyckas jag se filmen på årsdagen då Hazel och Gus träffades - den 28:e mars!
Om det inte är ödet, så säg.
 
Bildkälla: los-libros-nunca-mueren on Tumblr
 
Min slutliga uppmaning blir alltså:
Se den och älska den, precis som jag gör!
Välkommen till bloggen Seriereflektioner!
Här bloggar jag om allt det senaste i serievärlden och därtill även något om filmer. Letar du efter de bästa tipsen, det senaste skvallret och recensioner om just dina favoritserier har du hittat rätt! Här skapar vi tillsammans ett forum med utrymme för diskussion. Jag ser fram emot att få höra av dig i kommentarsfältet!
Vill du kontakta mig är du välkommen att höra av dig till den e-mail som står i menyn ovan.

HannaVic logotype