Stora serielistan 2019

Även om bloggandet går på sparlåga vill jag på nåt sätt summera året som har gått. Jag har ändå hunnit se en hel del serier och särskilt många nya, känns det som! Här kommer därmed en lista som jag hittade i mitt arkiv och blev påmind om på fina Felicias blogg! Jag la till ett par kategorier sedan sist. 
 
 
Årets beroende: Succession! Den här serien vinner även årets intro - en kategori jag just la till.
Årets snyggaste man:  Det här känns nästan något pinsamt att säga då han knappt har hunnit bli en man och jag vill poängtera att hans snygghet mer sitter i hans charm än i utseendet, men mitt val är Felix Sandman, haha! 
Årets vackraste kvinna: Orkar egentligen inte svara på den här, det känns bara dumt att befästa en massa normer och det finns vackra kvinnor i överflöd. Rent ytligt sett är ju Sydney Sweeney som spelar Cassie i Euphoria väldigt vacker. Se där, nu svarade jag visst på den ändå.
Årets finaste kärlekspar: Jamie och Cersei i Game of Thrones, HAHA. Bubblare: Det gamla paret i sista avsnittet av antologi-serien Modern Love! 
Årets coolaste kärlekspar: Ett knasigt val kanske men gillade att 30-åriga Johanne i Hjem til jul vågade trotsa samhällets förväntningar och "dejta" 19-åriga Jonas. För att hon ville. För att de hade en fantastisk kemi.
 
 
Årets värsta kärlekspar: Maja och Sebastian i Störst av allt. Bubblare: Adam och Hermine i serien Exit samt Maddy och Nate i Euphoria. Det känns som att det här serieåret har präglats av dåliga/våldsamma/hemska män som drar sina väldigt förälskade kvinnliga partners i fördärvet?
Årets bromance: Tom och cousin Greg i Succession! Bubblare: Kendall och Greg i samma serie.
Årets värsta bromance: Grabbarna i Exit.
Årets womance (duo): Kanske Rue och Jules i Euphoria. Jag fann inte Jules mer än helt okej likable, men de två tillsammans var rätt oslagbara. Bubblare: Grace och Frankie.
 
 
Årets womance (grupp): Tjejerna i Derry Girls.
Årets hejdå: Det blev en hel del avsked i år. GAME OF THRONES är det till 100 % mest minnesvärda. Silicon Valley - åh, vad jag kommer att sakna denna trofasta följeslagare! Arrested Developments femte och sista säsong fick sluta bättre än vad den började. Big Littles Lies andra säsong var onödig men den blev i alla fall något bra. Riktigt bra. Vidhåller dock att jag gärna hade varit utan den. Unbreakable Kimmy Schmidt bjöd på ett av de mest värdiga serieavsluten någonsin! 
Årets borde-bli-nerlagd: Håll i hatten men här kommer en impopulär åsikt: Stranger Things! Jag har största delen av säsong 3 framför mig och jag orkar inte ta igen mer än så.
 

Årets TV-comeback: 
Fleabag! Har längtat sedan 2016 och nu har serien även blivit värdigt uppmärksammad.
Årets WTF: Till 100 % Successions säsong 2-avslutning. En av de bästa säsongsavslutningarna någonsin! Säger bara: mic drop, så fattar ni som har sett serien. Bubblare: Spoiler alert men i Störst av allt, när *** och *** genomför en skolskjutning (jag har ej läst boken). 
Årets ”jag bryr mig inte ett skit”: Riverdale.
Årets mest excentriska TV-personlighet: Tom i Succession.
Årets hjälte: Arya Stark i Game of Thrones.
Årets besvikelse: Tittade på första säsongen av Easy. Den var rätt trist.
Årets miniserie: Finns det något annat rätt svar än Chernobyl? Jag tror inte det va!
 

Årets sämsta nedläggning: Hmm, Sweetbitter tror jag! Det känns som att den serien hade mer i sig. Tyvärr (och här måste jag verkligen betona tyvärr) så är dock seriens huvudkaraktär inte en särskilt bra skådespelerska. Otroligt sorgligt att vi inte får mer av Divorce heller, men den serien känns i alla fall mer avslutad.
Årets käftsmäll: Att Luke Perry dog i verkligheten. Bubblare: Serien Exit. Att den speglar verkliga personer i Norges finansvärld ger mig kalla kårar.
Årets skratt: After Life med Ricky Gervais var otroligt rolig (och rätt sorglig). 
Årets gråtfest: Sista minuterna av det allra sista avsnittet av Game of Thrones.
Årets bästa replik-person: Svårt, men Tom i Succession! Bubblare: Greg i Succession, Tony i After Life och Robert i Divorce.
Årets breakup: Lätt! Jon Snow och Daenerys Targaryen i Game of Thrones. Bubblare: Johanne och Jonas i Hjem til jul hade ju en så kort relation att den knappt är värd att omnämna, men tyckte deras breakup var realistiskt och sorgligt.
 

Årets nykomling: Euphoria. Bubblare: Sex Education.
Årets webb-serie: De flesta serier är väl exklusivt webbserier nuförtiden. Pass.
Årets ”snälla gå och dö”: Joe/Will i YOU. Bubblare: Anatoly Dyatlov i Chernobyl (men, spoiler alert: det gjorde han ju till slut).
Årets bästa skådespelare: SVÅRT! Brian Cox som spelar Logan Roy i Succession kanske?!
Årets bästa skådespelerska: Hanna Ardéhn som spelade Maja Norberg i Störst av allt. Wow!
Årets bästa skådespelerska i en mini-serie: Även om det blev en säsong två kan man väl kalla Big Little Lies för en miniserie? I så fall säger jag Nicole Kidman.
Årets maraton av avslutade serier: Jag kan inte minnas att jag har haft ett riktigt maraton, alltså där jag har sett en avslutad serie från början till slut! Det är nog första gången sedan den här bloggen startades.
Årets maraton av pågående serier: Även om två säsonger knappt kvalificerar till ett maraton får jag nog svara Succession här också! I år har jag nog inte sett fler än två säsonger av en och samma serie.
 
 
Årets bästa TV-ensemble: Givetvis ensemblen med minst älskvärda karaktärer: Succession. Bubblare: Sex Education! 
Årets svenska serie: Störst av allt slår Gösta i mitt tycke.
Välkommen till bloggen Seriereflektioner!
Här bloggar jag om allt det senaste i serievärlden och därtill även något om filmer. Letar du efter de bästa tipsen, det senaste skvallret och recensioner om just dina favoritserier har du hittat rätt! Här skapar vi tillsammans ett forum med utrymme för diskussion. Jag ser fram emot att få höra av dig i kommentarsfältet!
Vill du kontakta mig är du välkommen att höra av dig till den e-mail som står i menyn ovan.

HannaVic logotype