Glad skär(m)torsdag!

Glad skärtorsdag alla, eller som vi serienördar kallar det: skärmtorsdag! 😉 Funderar du på vad du ska titta på i påskhelgen? Vilken tur att du tittade in här! Jag har nämligen satt ihop en megabra guide (om jag får säga det själv) utifrån genre samt om du kommer att titta med familjen eller spendera påsken själv (vilket ju kan vara hur mysigt som helst). 💛
 
💛💛💛 Film 💛💛💛
 
© GQ
 
För dig som är själv
Skräck
Get Out - Viaplay
Oscarsbelönad skräckrulle finns nu tillgänglig på streamingsiten.
 
Låt den rätte komma in - HBO Nordic
En klassiker.
 
Geralds lek - Netflix
En krypande och hårresande upplevelse baserad på romanen av Stephen King.
Carla Gugino och Bruce Greenwood syns i rullen.
 
 © Netflix
 
Komedi
Game Over, Man! - Netflix
Även om jag själv inte har hunnit se den, är det värt att tipsa om denna nya komedi om ett par vänner som ska skapa ett videospel, men tvingas ge sig in i en farlig lek när deras finansiär blir tillfångatagen av terrorister. I Game Over, Man! skådespelar samma tre personer som spelade i serien Workaholics.
 
My Best Friend's Wedding - HBO Nordic
Klassiskt supermys med Julia Roberts. Om någon av er ännu inte har sett denna så är det hög tid nu! Hög tid under högtid, med andra ord. 😉
 
Delivery Man - Viaplay
Ytterligare något jag inte har sett men för att vara en komedi har den ett hyfsat betyg på IMDB och Vince Vaughn är ofta ganska rolig.
 
© Netflix
 
Drama
The Outsider - Netflix
Nytt och säkerligen förvirrande drama med Jared Leto. Filmen utspelar sig efter andra världskriget i Japan och handlar om hur en före detta amerikansk soldat blir medlem i yakuza (japanska maffian).
 
The Normal Heart - HBO Nordic
En inblick i den första tiden under HIV/AIDS-krisen i New York och USA:s dåvarande politik avseende homosexuella. Mark Ruffalo, Matt Bomer och Julia Roberts spelar i denna rulle.
 
Brooklyn - Viaplay
Alla är vi fans av Saoirse Ronan och i Brooklyn får vi en saga om en irländsk immigrant som slits mellan sitt nya land och sitt hemland. Ett trefaldigt oscarsnominerat äventyr.
 
 © Disney
 
För dig som är med familjen
Familjeäventyr
Vaiana - Viaplay
Snackisen som bara måste ses.
 
Doctor Strange - Netflix
Vackert Marvel-äventyr med Benedict Cumberbatch.
 
Stardust - HBO Nordic
Mystisk fantasyrulle från 2007 med bland annat Michelle Pfeiffer och Robert DeNiro i rollistan.
 
💛💛💛 Serie 💛💛💛
 
 © FOX
 
För dig som är själv
Komedi
LA to Vegas - Viaplay
En ny hyllad komedi med 20 min avsnitt vars första säsong finns i sin helhet på siten.
 
A.P. Bio - HBO Nordic
Jag har ännu inte hunnit se säsongens nya serie A.P. Bio men den verkar ha fått goda omdömen och jag tycker att handlingen verkar rolig! Passa på att se de sju avsnitt som finns ute, om du vill vara först med det senaste. 
 
Santa Clarita Diet - Netflix
Den andra säsongen av zombiekomedin släpptes häromdagen och det passar väl ypperligt att spendera påskhelgen med en binge av något riktigt bisarrt?
 
© FOX
 
Drama
Star - Viaplay
Efter att inte ha haft ett lätt liv beslutar sig Star för att bilda en musikalisk grupp tillsammans med två vänner. Det här är en bra serie med bland annat Queen Latifah bland rollerna.
 
Trust - HBO Nordic
Än så länge finns bara ett avsnitt ute men historien om kidnappningen av Getty-arvtagaren har i år inte bara blivit film, utan även en serie - här med Donald Sutherland m.fl. Ett måste att se!
 
Ozark - Netflix
Det var nu ett bra tag sedan Ozark kom ut men har du glömt bort att titta (det har jag) så är det dags att ta tag i det under påskledigheten! Megahyllad serie om en familjefar som börjar tvätta knarkpengar.
 
 © Netflix
 
För dig som är med familjen
Mystik
Syskonen Baudelaires Olycksaliga Liv - Netflix
I morgon, fredag, har säsong två premiär av Lemony Snicket-filmatiseringen med Neil Patrick Harris som greve Olaf. Mörkt, men spektakulärt!
 
Counterpart - Viaplay
Okej, det är kanske en stretch att kalla detta mystik - Counterpart är snarare drama/thriller.
Du kanske inte bör titta tillsammans med de minsta barnen, men serien är spännande och passar bra att titta på tillsammans med andra, så att ni kan häpnas tillsammans.
 
© Netflix
 
Bonus
Den perfekta bakgrundsmusiken till påskhänget får du av Hans Zimmer: Live in Prague som nu finns ute på Netflix.
 
Bildkällor/Image sources: GQ, Nerdist, Netflix, Disney, FOX, Wherever I Look, Netflix, Forum Cinemas.
Välkommen till bloggen Seriereflektioner!
Här bloggar jag om allt det senaste i serievärlden och därtill även något om filmer. Letar du efter de bästa tipsen, det senaste skvallret och recensioner om just dina favoritserier har du hittat rätt! Här skapar vi tillsammans ett forum med utrymme för diskussion. Jag ser fram emot att få höra av dig i kommentarsfältet!
Vill du kontakta mig är du välkommen att höra av dig till den e-mail som står i menyn ovan.

HannaVic logotype