Temavecka!

🌷  Det här ett inlägg i samarbete med  FELICIAELSAEMELIE, och KARIN 🌷 
 
Varje onsdag publicerar vi inlägg under ett gemensamt tema.
Den här veckan kommer det att publiceras dagliga inlägg eftersom vi nu har en temavecka.
Du finner samtliga inlägg i kategorin "samarbete".
 
Varmt välkomna till detta första inlägg bland många i vår alldeles speciella temavecka! Ni är vana vid att vi - ett gäng serie- och filmbloggare - publicerar inlägg under ett gemensamt tema varje onsdag. Den här gången hettar vi upp saker och ting med en hel temavecka! Vi kommer alltså att publicera inlägg varje dag under ett och samma tema. Är ni nyfikna ännu på vad temat är? Jag ska inte hålla er på halster längre, utan temat är:
 
Verk som har påverkat mitt liv!
 
Ska man hårdra det, påverkar väl nästan alla verk ens liv på ett eller annat sätt. I det här fallet ska det givetvis tolkas som de verk som innerligt har påverkat mitt liv, så att jag av en särskild anledning minns verket extra väl. Ordet verk kan ju innebära en rad saker, men det kommer vi till senare. I det här inlägget ska jag börja med ett verk som faktiskt ligger nära i tiden. Verket är en TV-serie.
 
 
Blue Planet II har påverkat mig, inte bara rent visuellt, utan på ett djupare plan.
 
På grund av de fakta som presenteras har jag på nytt blivit påmind om problemen med nedskräpningen av våra hav. Ett av de stora problemen är plast.
 
Jag tror de flesta av oss sedan tidigare är medvetna om faran med plast i haven. I Blue Planet II framgår det dock tydligare än någonsin. Den här serien har påverkat mig till att bli ännu mer medveten om, och noggrann med, källsortering - och framförallt av just plast. Det har blivit väldigt viktigt för mig att göra allt jag kan för att motverka att världens hav smutsas ner med människans avfall. I slutändan drabbar det inte bara djurlivet, utan oss människor också.
 
 
En vanlig myt är att alla plastförpackningar måste vara diskade och helt rena, för att man ska kunna sortera plastavfallet. Det stämmer inte. Det gör inget om det är lite matrester kvar - det städas nämligen ur i ett senare skede. Det viktigaste är att man inte kastar annat avfall i plastsorteringen, som inte hör hemma där (t.ex. metall eller liknande). Lägg var sak i rätt container. Vi har väldigt goda förutsättningar till en korrekt källsortering.
 
Jag hoppas och tror att ni tittar på serien och kanske får en välbehövlig ögonöppnare, precis som jag fick. Våra världshav är det vackraste vi har. Om ni redan har sett Blue Planet II får ni gärna dela med er om ert intryck av serien.💙
 
Bildkälla/Image source: Youtube
Välkommen till bloggen Seriereflektioner!
Här bloggar jag om allt det senaste i serievärlden och därtill även något om filmer. Letar du efter de bästa tipsen, det senaste skvallret och recensioner om just dina favoritserier har du hittat rätt! Här skapar vi tillsammans ett forum med utrymme för diskussion. Jag ser fram emot att få höra av dig i kommentarsfältet!
Vill du kontakta mig är du välkommen att höra av dig till den e-mail som står i menyn ovan.

HannaVic logotype