Gott nytt år! - Bästa avsnitten 2017

Här kommer det allra sista inlägget för 2017. Jag vill önska er ett gott nytt år och tacka så mycket för att ni läser den här bloggen! 💙 Det har varit det bästa serieåret hittills, och det vill jag hylla genom en sammanställning av de allra bästa avsnitten som 2017, enligt mig, har bjudit på. Här hittar du mina absoluta favoriter, men jag vill mer än gärna höra vilka som är ERA favoriter och varför. 🤗
 
 
 
Game of Thrones s7 e4 - The Spoils of War
Tänk, det är varkens säsongens sista eller ens näst sista avsnitt som är årets bästa avsnitt; nej, The Spoils of War kom som en oväntat tidig vår och väckte våra sinnen till liv. Förutom en mängd efterlängtade möten bjuds vi på en av seriens absolut bästa krigsscener, och om inte det så i alla fall den mest oväntade. För första gången har vi två sidor, inför vilka man hyser ungefär jämbördig sympati. Oavsett vem som vinner känns det som ett förlustspel och det hela illustreras i Tyrion Lannister, som fungerar som ett ankare för oss tittare. Det hela är fantastiskt på en nästan ogreppbar nivå.
 
 
Girls s6 e3 - American Bitch
Utan den minsta föraning startade jag avsnittet American Bitch som till en början verkade som lite långsamt och planlöst. Snabbt ändrades min uppfattning och jag sögs in i den missförstådde författarens förklaringar om hur kvinnor kastar sig över honom och att han inte kan undkomma. Han beklagar sig så till den punkt att man börjar tro på honom. Man faller för hans perspektiv och tror verkligen att han är en god människa. Sedan, väldigt nära slutet, när en stor tillit och beundran har byggts upp mellan Hannah och författaren, så gör han det otänkbara - och på en sekund fryser både vi tittare och Hannah till is. Ruskigt omskakande och relevant avsnitt som inte förutsåg den stora #metoo-rörelsen som skulle komma många månader senare. Som en liten sidnot vill jag inflika att jag verkligen gillade avsnittet What Will We Do This Time About Adam? också.
 
Godless s1 e7 - Homecoming
Visserligen vore westernkvinnornas hänförande skjutkamp med de onda skurkarna nog för att sätta avsnittet på listan över årets bästa, men det är hur säcken knyts ihop - med den fantastiske Roy Goode som efter en lång resa får blicka ut över det hisnande blå havet - som gör att upplevelsen blir överväldigande vacker och rörande. Miniserien får avslutet den förtjänar i det sista avsnittet.
 
 
Big Little Lies s1 e7 - You Get What You Need
Big Little Lies är en intressant serie rakt igenom men det är hela tiden avslutet som gäckar oss ända från början. Vem är det egentligen som har blivit mördad? Det är i slutet som serien verkligen får lysa som den oväntade icke-klyscha den är. När trailern först kom verkade serien handla om ytligheter, men vi alla fick så vi teg när vi sögs in i en serie fylld med dynamiska vänskapsrelationer, verklighetsförankring och mind-blowing skådespel. Big Little Lies innehåller en totalt oväntad handling och det avslutande avsnittet är fullkomligt briljant.
 
Game of Thrones s7 e7 - The Dragon and the Wolf
Det sista avsnittet hamnar på listan dels på grund av Littlefingers död, men även tack vare det mäktiga avslöjandet av Jon Snow som den sanne arvtagaren till tronen. Det är givetvis otroligt mäktigt att få se samtliga viktiga karaktärer samlas på ett och samma ställe för första gången.
 
Game of Thrones s7 e6 - Beyond the Wall
Jag kan bara inte låta bli att nämna även Beyond the Wall, eftersom det faktiskt sker en mycket tragisk och avgörande död till förmån för den mörka sidan. Jag talar givetvis om Daenerys drake. Det är en fantastisk produktion som ligger bakom det vi får bevittna, inklusive alla wights. Dessutom får vi höra en hel del om Jon Snows öde.
 
 
Stranger Things s2 e6 - Chapter Six: The Spy
Här når serien en kulmen den förtjänar. Steve och Dustin bondar, men vi får även en plot twist i form av att monstret får Will att ljuga. Nancy och Jonathan spenderar natten tillsammans. Det är ett helhetsmässigt väldigt träffande avsnitt som innehåller det bästa av Stranger Things.
 
Outlander s3 e11 - Uncharted
Det är svårt att välja ut endast ett avsnitt ur Outlander, vars tredje säsong har haft det omständigt med den efterlängtade återföreningen mellan Jamie och Claire. Trots allt lyckas kärlekshistorian blomstra under flertalet tillfällen i säsongen och det är i det sista avsnittet som vi får njuta allra mest av Claire och Jamies kemi. Det är nämligen här Claire kämpar mot vildmarkens påfrestningar, men det är även här vi får se Fergus gifta sig och Jamie och Claire blomma ut i sin kärlek till varandra.
 
 
Better Call Saul s3 e5 - Chicanery
Det är okontroversiellt att hävda Chicanery som ett av årets bästa avsnitt bland TV-serier, eftersom det helt enkelt är smärtsamt briljant. Chuck och Jimmy möts i en rättslig fight som utmynnar i en väldigt tragisk plot twist. Kanske är det Better Call Sauls bästa avsnitt någonsin.
 
Master of None s2 e9 - Amarsi Un Po
Många listar gärna avsnitten Thanksgiving eller New York, I Love You som sina favoritavsnitt ur Master of Nones andra säsong, men min favorit är det näst sista, när Dev och Francesca lever ut en kärlekseufori på varsin sida om en glasruta. Ett av årets mest livfulla avsnitt i en TV-serie.
 
 
FEUD: Betty & Joan s1 e5 - And the Winner Is... (The Oscars of 1963)
Det är ett avsnitt med makalöst vackra kostymer och en ledsam kulminering i intrigerna mellan de båda stjärnorna. Den fristående säsongen är underhållande i sin helhet och skådespelarinsatserna från Jessica Lange och Susan Sarandon är verkligen hänförande i detta känsliga porträtt av två stjärnor som sorgligt nog utnyttjades av Hollywoodaktörer och med följd därav blev rivaler. Serien är dock som mest spännande just under Oscarsgalan 1963.
 
Bildkälla/Image source: IMDB, IMDBaIMDB, IMDBb, IMDBc.


Emelie    •     •   http://thoughtsbyem.com

Jätte sugen på att kika in Godless!

Elsa    •     •   http://www.gillafilm.se

Inte sett alla men håller såklart med om samtliga GoT-avsnitt du nämner! The Spoils of War var verkligen en storslagen överraskning! Älskar även avslutet av Godless, så håller såklart med där.










Kom ihåg mig?
Välkommen till bloggen Seriereflektioner!
Här bloggar jag om allt det senaste i serievärlden och därtill även något om filmer. Letar du efter de bästa tipsen, det senaste skvallret och recensioner om just dina favoritserier har du hittat rätt! Här skapar vi tillsammans ett forum med utrymme för diskussion. Jag ser fram emot att få höra av dig i kommentarsfältet!
Vill du kontakta mig är du välkommen att höra av dig till den e-mail som står i menyn ovan.

HannaVic logotype