TEN-YEAR CHALLENGE: TV-året 2009

Det här är ett temainlägg i samarbete med bloggarna GILLAFILMFRÖKENTVKARINSUNIVERSUM och FICTIONALEM.
Alla temainlägg hamnar i kategorin "samarbete" 😊
 
2009. Jag fyllde 16. MTV:s storhetstid var officiellt över. När jag tittade på serier så var det fortfarande genom det då regerande mediet: TV. De flesta program jag tittade på var tillsammans familjen, då vi t.ex. kollade på Du är vad du äter, Lyxfällan och Hell's Kitchen. Det här året slutade jag kolla på program som Let's Dance, Idol och Melodifestivalen. Wow, att jag firar 10 år utan idol är ändå häpnadsväckande. 
 
 
2009 var min absoluta favoritserie Desperate Housewives, såklart. Jag tror också att 2009 var hösten då Cougar Town började visas direkt efter Desperate Housewives på tisdagskvällarna. Det som var så coolt med Desperate Housewives var att vi i Sverige bara låg någon vecka eller några dagar efter den amerikanska visningen. Ni som tillhör Generation Z och läser det här: det var verkligen en annan tid som ni märker.
 
Till skillnad från många andra så hade jag inte börjat titta på Gossip Girl när den började sändas 2007 och jag var väl mer lillgammal än vad jag är nu, för jag minns att jag tyckte den verkade så t-ö-n-t-i-g redan då, så jag valde medvetet bort att se den, trots att vi väl skaffade TV-boxer runt 2005 eller nåt sånt. Jag spelade fotboll fram till 2009 och innan dess var serien ungefär det enda som diskuterades i omklädningsrummet. Min inställning till Gossip Girl minns jag väldigt tydligt. Den verkade så himla ytlig och redan då tyckte jag att den kändes förlegad? Och jag säger verkligen inte detta för att sätta mig på några höga hästar för oj, vad töntiga serier jag har tittat på genom åren. 😅 Märkligt att jag var så kräsen då, för nu känner mig nästan inte alls lika hård när jag gör urval. 
 
 
När det gäller film minns jag biofilmerna Avatar och Twilight: New Moon som SAMTLIGA i min ålder var eld och lågor över. Alla mina kompisar idag förnekar att de någonsin haft en Twilight-period men jag var där och jag såg det! Hypen var enorm när New Moon kom på bio! Jag gick tillsammans med några killar och tjejer i klassen. Antingen var man Team Edward eller Team Jacob. Givetvis var jag Team Edward. Det var verkligen superläskigt när Jacob och hans vänner förvandlades till varulvar. Jag minns att vi hoppade till och tjöt i biostolarna! Det var så bisarrt när jag skulle se Avatar för vi lyckats boka en plats som inte fanns, så jag och en kompis fick flytta oss till högst upp i biosalen. Det visade sig dock vara en perfekt vy där uppe. Kan även nämna att jag såg En shopaholics bekännelser på bio (och säkert fler filmer) och favoriterna Harry Potter och Halvblodsprinsen och The Proposal kom ut.
 
Läs mina bloggkollegers blogginlägg och kommentera gärna vad du tittade på år 2009! Och viktigast av allt: vågar du erkänna om du var Team Jacob eller Team Edward? 😉


felicia    •     •   http://frokentv.se

Team Jacob, helt klart!

Svar: Jag hade typ ett minne av att du var Team Jacob? Vi måste ha pratat om det förr ;)
seriereflektioner.blogg.se

Elsa    •     •   http://www.gillafilm.se

Minnen! Jag kommer ihåg när jag såg New Moon på bio också. Jag var den enda som inte hade hört talas om Twilight och jag fattade inte att det fanns en "etta" förrän efter att filmen var slut... Och mina vänner tittade på mig som om jag bott under en sten. Alla hade läst böckerna och alla hade sett den första filmen (förutom jag). Fattar än idag inte alls hur jag hade kunnat missa det!

Svar: Hahaha! Lätt hänt, tror Twilight släpptes 2008 och den var ju en riktig indierulle från början och okänd till dess att alla tonåringar hypade upp den inom loppet av ingen tid alls! Jag tror att jag såg den ganska nära biopremiären, så jag var inte heller så tidigt ute :) haha
seriereflektioner.blogg.se


Kom ihåg mig?
Välkommen till bloggen Seriereflektioner!
Här bloggar jag om allt det senaste i serievärlden och därtill även något om filmer. Letar du efter de bästa tipsen, det senaste skvallret och recensioner om just dina favoritserier har du hittat rätt! Här skapar vi tillsammans ett forum med utrymme för diskussion. Jag ser fram emot att få höra av dig i kommentarsfältet!
Vill du kontakta mig är du välkommen att höra av dig till den e-mail som står i menyn ovan.

HannaVic logotype