Vad tittar ni på i helgen?

 © Netflix
 
True crime var något som alltid fascinerade mig som liten. Jag brukade bläddra i mammas Allas-tidning till avsnittet som alltid tog upp något brutalt mordfall: en pojkvän som ljugit om sina spelskulder för sin flickvän eller ett svartsjukedrama mellan svärmor och en dotter; det kunde handla om vad som helst. Nu i vuxen ålder har true crime dock inte alls lockat mig som det har lockat så många andra. Jag låter helst bli true crime-dokumentärer och serier, med vissa undantag. De gör mig mest illa till mods. 
 
Nyligen släppte Netflix en dokumentärserie i fyra delar med titeln: Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes. Serien skildrar de bisarra tankegångarna hos en uppenbar narcissist och iskall mördare genom dennes egna ord. Jag skulle säga att första avsnittet är mer av en klassisk morddokumentär, medan övriga avsnitt är oerhört intressanta ur ett psykologiskt perspektiv. Vill varna för att det kan bli tröttsamt att lyssna på någon som är så irrationell och som ständigt bara pratar om sig själv. Själv satt jag ändå fastklistrad och tittade i ren fascination, dock ihärdigt förföljd av äckelkänslor och hat gentemot mannen i fråga. Temat för dokumentärserien är för mig en studie i det mänskliga psyket. Har du sett serien Mindhunter känner du igen historien om hur FBI började intervjua seriemördare på 70-talet och gillar du den serien (för er som inte känner till: den är fiktion) kommer du säkert tycka att den här dokumentären är intressant. Jag vill i alla fall starkt rekommendera The Ted Bundy Tapes, med reservation för att den är riktigt obehaglig.
 
 Bildkälla: Radio Times
 
Nu över till något lite mer glatt! Tack vare Emelies blogg fick jag tips om serien Derry Girls som också finns på Netflix. Hittills finns det bara en säsong och tyvärr är Channel 4 i Storbritannien experter på att hålla oss tittare på halster med sina blott 6 avsnitt per säsong. Derry Girls är en komediserie som handlar om livet som 16-åring i 90-talets Derry - en stad belägen i Nordirland. I centrum har vi karaktärerna Erin, hennes kusin Orla, Claire, Michelle och hennes kusin James som precis har flyttat till Derry från London. De går i skolan och drömmer om saker som ungdomar gör, medan det i bakgrunden pågår en politisk strid, till största delen rörande religiös och nationalistisk tillhörighet men till viss del också gällande den konstitutionella statusen hos Nordirland.
 
Jag tyckte om den här serien och skulle betygsätta avsnitten så här:
Avsnitt 1-3 = 3 stjärnor
Avsnitt 4 = 5 stjärnor
Avsnitt 5-6 = 4 stjärnor
 
Mina favoritkaraktärer är Claire och James, tror jag. Gillar även pappan i familjen och tycker det är synd att han alltid blir missförstådd och aldrig kan vinna sin svärfaders gillande.
 
Det här var alltså mina två tips till er i helgen. Något glatt och något sorgligt. Hoppas solen lyser hos er också, för det gör den här! 


Emelie    •     •   http://fictionalem.blogg.se

Derry Girls<33! Verkar som att den andra säsongen är väldigt nära nu dock! Folk har pratat om en mars-april release.

Svar: Ja, jag tror den kommer i mars!!! :)
seriereflektioner.blogg.se










Kom ihåg mig?
Välkommen till bloggen Seriereflektioner!
Här bloggar jag om allt det senaste i serievärlden och därtill även något om filmer. Letar du efter de bästa tipsen, det senaste skvallret och recensioner om just dina favoritserier har du hittat rätt! Här skapar vi tillsammans ett forum med utrymme för diskussion. Jag ser fram emot att få höra av dig i kommentarsfältet!
Vill du kontakta mig är du välkommen att höra av dig till den e-mail som står i menyn ovan.

HannaVic logotype