Tankar om Riverdale s2 - vilken karaktär har utvecklats mest?

I det här inlägget tänkte jag samla mina tankar om säsong två av Riverdale, genom att kommentera de främsta karaktärerna i serien. Jag skulle kunna kommentera varje karaktär i Riverdale men det finns det inte utrymme till. Personer som Reggie, Penelope & Claudius, Sierra, Josie, Chic, Moose och Sweet Pea lämnas därför utan kommentarer. Här fokuserar jag i stället på de främsta personerna i serien. I kommentarerna vill jag gärna höra om era åsikter om säsong två och era förväntningar på den tredje säsongen.
 
Archie Andrews
Irritationen för Archies ständigt ogenomtänkta agerande eskalerar någonstans i mitten av den andra säsongen, eller kanske är det ännu senare. Därefter tar det hela en efterlängtad vändning: Archie börjar ta parti för sin far mot Hiram. Där och då finner Archie sin förnuftiga röst. ÄNTLIGEN. Att Archie är huvudperson i den här serien är ett mysterium för det skulle lika väl kunna vara Betty Coopers serie.
 
 
Betty Cooper
Aaah, Betty Cooper - crème-de-la-crème i Riverdale. Vad hade Riverdale varit utan allas vår mästerdetektiv? Även om det ibland blir uttjatat med det där "mörkret" inuti henne är hela situationen med den förlorade sonen som återvänder (Chic) en soppa som skapar en helt fantastisk intrig. Spänningarna inom familjen Cooper är något jag tycker håller upp säsong två.
 
Jughead Jones
Jag har pendlat mellan att vara irriterad på Jugheads ofta väldigt känslomässiga beslut (typ att låta sig själv bli misshandlad av Ghoulies) och att fullkomligt älska hans patos. Det jag gillar är att han är en rebell som tar hand om sina närmsta och står upp mot maktgalna män. Dessutom är han och Betty det sötaste paret ever, och extra kul är det att skådespelarna är tillsammans i verkligheten! Jag tycker att Jughead får en värdig upprättelse i säsingsfinalen.
 
 
Veronica
Trots intrigerna på hemmaplan känns det som att Veronica har fått stå i skymundan den här säsongen. Hon har inte fått vara sitt allra mest sassy jag, utan det har mest handlat om att hon har valt att lita på föräldrarna, för att därefter ge dem ultimatum och sen litat på dem, om och om igen. Jag tycker att hon gör rätt i att till sist dissa sin pappa (duh) och hon och Hermione borde forma en allians mot honom. 
 
Alice Cooper
Förutom det konstiga faktum att Alice är med i skolpjäsen har hon en annars lysande säsong. Även om jag alltid har gillat henne har hon blivit en omtyckt karaktär i säsong två. Hon lyckas vara cool, badass och omhändertagande på samma gång. Hennes blommande kärlek till FP är mitt största ship i serien, no doubt. Name a better couple, liksom. Okej, Bughead kanske.
 
FP Jones
Pappornas pappa. I säsong ett var FP Jones ett ärkesvin som aldrig tog rätt beslut. Under större delen av säsong två har han varit nykter och dessutom tagit mogna beslut - för det mesta. Det har varit en fröjd att följa hans utveckling och hans alltmer förstärkta band till sin son Jughead. Dessutom är han den verkliga godbiten i serien. 
 
Hermione
Efter att Archie blivit kontaktad av en FBI-agent att mata med info om Hiram Lodges affärer blir han plötsligt ivägförd till en skog. Där tror man att han ska möta Hiram Lodge - men icke. I stället står chefen där, Hermione, och berättar för Archie att han har klarat sitt test; FBI-agenten var bara en bluff för att se om Archie skulle svika familjen Lodge. Där och då tror man att Hermione är hjärnan bakom de sluga planer som förs fram av Hiram. Det visar sig sen att det snarare är som man först trodde, nämligen att Hiram är den som styr Hermione. Synd, men det är samtidigt mer trovärdigt så. Hermione har framstått som ganska vass under säsongen men tyvärr har hon överskuggats av Hiram. Dessutom anar man hela tiden att hon är mer god än vad hon framstår som. Hon vill nog egentligen göra det rätta, men Hiram manipulerar henne. Det blir bland annat tydligt under en konfrontation som Veronica har med sin mamma.
 
Hiram Lodge
Hiram är superskurken som Riverdale behöver. Hans motiv kan ibland verka lite oklara men man får ha i åtanke att han är en maffiamedlem som försöker samla makt i Riverdale för att hävda sig bland de övriga maffiamedlemmarna, särskilt efter mordet på Papa Poutine. Hiram framstår som ond men ändå spännande i början av säsongen men mot slutet är det omöjligt att inte hata honom från djupet av ens hjärta - speciellt med tanke på säsongsfinalen.
 
 
 
Cheryl Blossom
Cheryl har nästan alltid varit en karaktär som till synes verkar vilja skapa kaos och därför kan man lätt irritera sig på henne. Intressant nog har hon alltid haft en moralisk kompass som gör att man sympatiserar med henne. Under säsong två har hon verkligen utvecklats till att bli en ytterst god person och till och med en hjältinna. Sättet hon hanterar situationen med sin förskräckliga mamma på är on point. Dessutom är det fascinerande att följa hennes utveckling inom kärlek. Föga anar vi att hon ska hitta kärleken i säsongens nya tillskott: Toni Topaz. I nästa säsong kommer vi få se hur Cheryl hanterar sitt nya medlemskap i Serpents.
 
Toni Topaz
Wow, visst stör vi oss rejält på Toni i början? Hon verkar innebära trubbel, särskilt mellan Jughead och Betty. Turligt nog väljer skaparna att avstyra dramat och gör Toni till en sympatisk person som finner kärleken i Cheryl Blossom. Det är ett av seriens smartaste drag.
 
Fred Andrews
Stackars Fred - när han inte är intet ont anande är han i stället en bricka i någon annans spel. Han är verkligen rösten för det goda i den här serien och det blir framförallt tydligt i säsongsfinalen då han bjuder hem Serpents på bacon. Kärlek till den godhjärtade Fred Andrews som är en välbehövlig motpol i all den ondska som florerar i denna mörka serie.
 
Kevin
Förr kunde jag tycka att Kevin skulle ta mer plats men nu har vi fått in så många karaktärer att det känns överflödigt att göra hans roll större. Han framstår nämligen inte lika färgstark som i början i mitt tycke. Hans spirande romans med Moose däremot - det är en kärlekshistoria jag kan tänka mig att följa. 
 
 
Helhetsmässigt tycker jag att det har varit en helt fantastisk säsong. I början var jag tveksam och visserligen är mycket urspårat, men samtidigt är det ju vad som gör att man sitter klistrad framför skärmen varje vecka. Jag tycker att Riverdale är spännande och jag ser fram emot en tredje säsong.
 
Vad tycker ni?
 
fyyeahriverdale, ludi-lin, fyeahriverdale, fyeahriverdale.


Felicia    •     •   http://frokentv.se

Liite blandade känslor. Men blev ju klart bättre mot slutet vilket var skönt. Mitt största problem är egentligen att jag tycker Hiram är så himla elak. I One Tree Hill har de bla. Också en pappa som liksom ska anses som den ”onda” men han har alltid grund till varför han gör som han gör. Hiram fattar jag inte vad han håller på med ens.

Svar: Håller med om att Hiram är känslokall! Verkligen. Sen är ju vissa personer såna, att de typ saknar empati. Så på så vis tycker jag ändå att man kan se honom som nästintill psykopatisk. Han är ju otroligt manipulativ iaf.
seriereflektioner.blogg.se


Kom ihåg mig?
Välkommen till bloggen Seriereflektioner!
Här bloggar jag om allt det senaste i serievärlden och därtill även något om filmer. Letar du efter de bästa tipsen, det senaste skvallret och recensioner om just dina favoritserier har du hittat rätt! Här skapar vi tillsammans ett forum med utrymme för diskussion. Jag ser fram emot att få höra av dig i kommentarsfältet!
Vill du kontakta mig är du välkommen att höra av dig till den e-mail som står i menyn ovan.

HannaVic logotype