Veckans tema: Bakom kameran

 
🌾 Det hĂ€r ett inlĂ€gg i samarbete med  FELICIA, ELSA, EMELIE, KARIN och vĂ„r nya bloggkollega SANNA 🌾
 
Varje onsdag publicerar vi inlÀgg under ett gemensamt tema.
Du finner samtliga inlÀgg i kategorin "samarbete".
 
Hej, hallĂ„! Äntligen skriver jag ett veckans temainlĂ€gg, trots att jag höll pĂ„ att glömma vilken dag det Ă€r! SĂ„ Ă€r det nĂ€r man far tvĂ€rs över landet.
 
Bakom kameran Àr veckans tema. Elsa gjorde ett helt fantastiskt inlÀgg den hÀr veckan som ni bara mÄste lÀsa. Glöm inte att lÀsa de andra bloggarnas fina inlÀgg ocksÄ! 
 
Jag har nÄgon gÄng listat italienska regissörer (lÀs hÀr), skrivit nÄgot inlÀgg om musik och sÄ. Samtliga inlÀgg faller ju under kategorin bakom kameran. Jag har visserligen ett antal favoritregissörer jag hade kunnat lista hÀr, men jag vill faktiskt Ànnu en gÄng hÄlla mig till temat musik. Musik har nÀmligen alltid varit en stor del av mitt liv och det Àr nÄgot jag njuter extra mycket av i TV-serier och filmer. 
 
NÀr man hör ordet kompositör tÀnker man vÀl i första hand pÄ historiens underbarn sÄsom Mozart och liknande; den klassiska musikens fÀder. NÄgot man kanske inte alltid tÀnker pÄ Àr att det finns lika talangfulla musiker idag som faktiskt gÄr under titeln kompositörer. Idag fÄr de uppmÀrksamhet genom att lÄta sin musik förgylla just TV-serier och film. Det Àr egentligen otroligt, vilka fantastiska begÄvningar det finns, nÀr man tÀnker pÄ det! Dessa kompositörer bör hyllas till skyarna, vilket de i mÄnga fall gör. Det finns dock sÀkerligen mÄnga Ànnu okÀnda talanger dÀr ute som skulle kunna skapa magi i vÄra TV-serier och filmer.
 
Jag har alltid Àlskat Hans Zimmer och just nu Àr jag besatt av hans otroligt trÀffsÀkra och kÀnslosamma musik som förgyller naturserien Blue Planet II. Lyssna och lÄt dig förtrollas av de vackra tonerna. PS: Musiken Àr en stor anledning till varför jag bölar Ät varje avsnitt.
 
 
En annan ENASTÅENDE kompositör Ă€r John Williams! Han ligger ju bakom musiken i t.ex. Star Wars, Hajen, ET och nĂ„gra av Harry Potter-filmerna, för att nĂ€mna nĂ„gra. Jag vill pĂ„stĂ„ att det Ă€r omöjligt att lyssna och titta pĂ„ klippet nedanför utan att fĂ€lla en tĂ„r. 
 
 
Sist men inte minst: Ramin Djawadi! Det hÀr Àr en ung kompositör som har gjort musiken i Game of Thrones. SÀttet han arbetar pÄ; det Àr sÄ att man tappar hakan! Lyckligtvis har han fÄtt ett vÀldigt erkÀnnande för sitt arbete ocksÄ - mycket vÀlförtjÀnt. Jag har lÀnkat hans musik tidigare, men lyssna hÀr. PS: Jag hade gÀrna gift mig med honom i en drömvÀrld.
 
 
KÀnde ni till dessa kompositörer sedan tidigare? Har ni nÄgra andra favoriter som inte nÀmns hÀr? Kom ihÄg mig?
VĂ€lkommen till bloggen Seriereflektioner!
HÀr bloggar jag om allt det senaste i serievÀrlden och dÀrtill Àven nÄgot om filmer. Letar du efter de bÀsta tipsen, det senaste skvallret och recensioner om just dina favoritserier har du hittat rÀtt! HÀr skapar vi tillsammans ett forum med utrymme för diskussion. Jag ser fram emot att fÄ höra av dig i kommentarsfÀltet!
Vill du kontakta mig Àr du vÀlkommen att höra av dig till den e-mail som stÄr i menyn ovan.

HannaVic logotype