Veckans tema: Höst

Det här ett inlägg i samarbete med  FeliciaElsaEmelieKarin och Lovisa.
 
Äntligen är det dags för veckans tema igen (jag blandade ihop dagarna, så egentligen var det igår som inlägget skulle ha kommit upp)! Den här veckan är temat inget mindre än 🍂HÖST🍂. Säga vad man vill om det regn och mörker som väntar oss vädermässigt, men hösten är ju faktiskt den optimala högtiden för film- och seriemys.
 
Vilka roliga händelser kan man se fram emot under hösten då? Det är en perfekt tid för skörd och därmed kan du bunkra upp med en massa godsaker från olika höstmarknader runtom i landet. Vi har även Halloween att vänta, och det är ju en av de skojigaste högtiderna, då det är en av få chanser man har att klä upp sig i vuxen ålder (en annan chans är om man vill spela jultomte på julafton...)! Solen må värma oss mindre nu, men tänk vad vackert det blir ute i naturen när löven skiftar färg! Du kan även kura ihop dig med dina närmsta vänner på ett mysigt café, om du så vill. Sådär, nu känns det väl genast mindre ledsamt att vi lämnar de ljusa sommarmånaderna bakom oss?
 
🍁 🍄🍁 🍄🍁 🍄🍁 🍄🍁 🍄🍁 🍄🍁 🍄🍁 🍄🍁 🍄🍁 🍄🍁 🍄🍁 🍄🍁 🍄🍁 🍄🍁 🍄🍁 🍄🍁🍁 🍄🍁 🍄🍁 🍄 🍁 🍄
 
I det här inlägget vill jag passa på att tipsa om mina bästa filmtips i höstmörkret. Filmerna behöver inte just ha hösttema, utan kan bara vara väldigt bra och därmed sevärda. För att göra det extra behändigt för er har jag valt ut filmer som finns på antingen Netflix, HBO Nordic eller Viaplay, just för att det råkar vara dessa tjänster jag prenumererar på i nuläget (det här inlägget är INTE sponsrat på något sätt, då jag själv betalar för mina tjänster). 
 
 
Bästa höstfilmerna på Viaplay
 
 
The Martian
En film som jag själv inte har sett, men den är baserad på en bok och med Matt Damon i huvudrollen är den ett måste att se. Varför inte passa på att se den nu i höst?
 
Inferno
Uppföljaren till Da Vinci-koden och Änglar och demoner är självklart ett måste om du har sett de tidigare filmerna. Har du inte sett föregångarna rekommenderar jag dig att ha ett filmmaraton, då alla tre ligger ute på tjänsten. I mitt tycke var detta den sämsta av filmerna, men ändå sevärd underhållning, särskilt om man gillar Tom Hanks (och vem gillar inte Tom Hanks egentligen?). Stort plus för att den utspelar sig i Italien - mitt favoritland!
 
Rogue One: A Star Wars Story
7.9 på IMDB är inte så pjåkigt - även om jag själv inte har sett denna Star Wars-relaterade sidostory så är jag väldigt nyfiken. 
 
Independence Day
Det här var nog bland det läskigaste jag tittade på när jag var liten, men Independence Day är ett måste att se - även om det typiskt sett kanske inte är en höstserie, så tycker jag att en alien-invasion passar utmärkt när man sitter omsluten av höstmörkret. Se den med någon du kan kura ihop dig med.
 
The Choice
Nicholas Sparks gör det igen. Vill du uppleva sann filmromantik går det knappast att finna något mer (underbart) cheesy än filmerna som baseras på hans böcker. The Choice är, enligt mig, helt klart sevärd.
 
Doctor Strange
Goda nyheter för mig är att jag hittade Doctor Strange med Benedict Cumberbatch. Filmen ska vara väldigt bra och jag har den på min "att se"-lista, så nu kan jag äntligen ta tag i att se den. 
 
Snowden
Perfekt nog finns även "the must see" Snowden på Viaplay. Det här är en skrämmande och viktig historia om orsaken bakom Edward Snowdens liv i exil. 
 
 
Bästa höstfilmerna på HBO Nordic
 
 
The Perks of Being a Wallflower
Om du vill gråta är detta en perfekt film.
 
Remember Me
Bara lita på mig - se hela! Den kanske upplevs som lite oklar men ser man den från början till slut lovar jag att man blir överväldigad. Precis som filmen ovan är Remember Me perfekt om du vill gråta.
 
Brokeback Mountain
Heath Ledger och Jake Gyllenhaal gör båda fantastiska insatser i filmen som var väldigt kontroversiell när den kom, på grund av att den handlar om kärleken mellan två män.
 
Eat Pray Love
Filmmys all the way. Sevärd tack vare Julia Roberts. Vill du börja fundera på din egen livsresa är denna rulle perfekt.
 
Erin Brockovich
Det här är en filmklassiker som dessutom är verklighetsbaserad OCH har Julia Roberts i huvudrollen. Kan det bli bättre? 
 
Magnolia
Den här filmen med Tom Cruise ska vara riktigt bra, även om jag själv aldrig har hunnit se den. 
 
The Five-Year Engagement
En rom-com som inte så många har hört talas om med Jason Segel och Emily Blunt i rollerna. Jag kan rekommendera den! 
 
My Best Friend's Wedding
Jag måste tipsa om ytterligare en Julia Roberts-film. Den här är klassisk 90-talsromantik i perfekt mysformat.
 
A Few Good Men
Vill du se Tom Cruise, Demi Moore och Jack Nicholson i samma film så ska du se denna filmklassiker.
 
Bästa höstfilmerna på Netflix
 
 
Vid din sida/Stepmom
Det här är verkligen den ultimata höstfilmen. Julia Roberts tacklar hur det är att vara den nya styvmamman medan Susan Sarandon får hantera den inre konflikten som uppstår när en ny kvinna kommer in i familjens liv. Den är så "familjemysig"! 
 
Ghost
Få filmer får mig att gråta så mycket varje gång som när Patrick Swayze och Demi Moore skapar filmmagi på vita duken. Romantiskt så in i bomben, men även dramatiskt och fyllt av övernaturliga inslag.
 
The Big Short
Det här är en film om den amerikanska börskraschen som orsakade en ekonomisk kris världen över. Ett måste att se, oavsett om du är intresserad av ekonomi eller inte! Det är otroligt informativt att få reda på vad som orsakade den ekonomiska krisen och hur korrumperat systemet var - och kan bli igen. Både Ryan Gosling och Steve Carell medverkar, liksom Christian Bale och Brad Pitt.
 
What Happens in Vegas
Inte direkt höstig, men verkligen ett säkert kort för dig som vill se bra rom-com. Ashton Kutcher och Cameron Diaz innehar huvudrollerna. 
 
Into the Wild
Jag bara måste se denna omtalade film som är baserad på en sann historia. En ung man gör sig av med alla sina ägodelar och ger sig ut i vildmarken.
 
Höstlegender
Ett mäktigt kostymdrama om familj och plikt. En överraskande bra film med Anthony Hopkins och Brad Pitt i rollerna.
 
Ett rum med utsikt/A Room with a View
Se Maggie Smith och Helena Bonham-Carter i sina ungdomsår i en klassiker som utspelar sig i Florens. Kostymdrama!
 
Palmer i snön/Palmeras en la nieve
För dig som inte drar dig för att utforska länderna bortom USA kan jag tipsa om Palmer i snön - ett hypat drama på spanska som jag själv inte har hunnit se, men som står högt upp på min "att se"-lista! Det verkar vara en film som har allt.
 
Bildkällor/Image sources: papertownsy, jonbernthal, patrickswayzeblog.


Lena    •     •   http://nouw.com/moonshinelullaby

Åh har totalt glömt bort The Choice men måste se den nu i höst!

Svar: Kul, den är bra!
seriereflektioner.blogg.se

Karin    •     •   http://karinsuniversum.se

The Martian är väldigt bra! Boken är bättre, men båda är klart se/läsvärda. :)

Svar: Jag är sugen på att läsa boken om filmen visar sig vara bra (vilket den lär vara)! :)
seriereflektioner.blogg.se


Kom ihåg mig?
Välkommen till bloggen Seriereflektioner!
Här bloggar jag om allt det senaste i serievärlden och därtill även något om filmer. Letar du efter de bästa tipsen, det senaste skvallret och recensioner om just dina favoritserier har du hittat rätt! Här skapar vi tillsammans ett forum med utrymme för diskussion. Jag ser fram emot att få höra av dig i kommentarsfältet!
Vill du kontakta mig är du välkommen att höra av dig till den e-mail som står i menyn ovan.

HannaVic logotype