Veckosammanfattning av v. 44

Hej, här kommer veckosammanfattningen som skulle ha kommit upp igår, men jag hade lite strul och kunde därmed inte publicera inlägget då! Det var inget Brooklyn Nine-Nine den här veckan heller och jag hoppar över att skriva något om Modern Family eftersom det inte finns så mycket mer att säga om avsnittet mer än att det var bättre än på länge. Jag kommenterar även det första avsnittet av Alias Grace.
 
Good Behavior och Outlander är de två serier jag ser fram emot mest nu varje vecka. Vilken är din favoritserie just nu? 🙂
 
 
Outlander s3 e7 - "Crème de Menthe"
För kanske första gången någonsin blir jag riktigt irriterad på Jamie. Han har varit min favoritkaraktär genom hela säsongen men i det här avsnittet kastar han lögner runt sig som jag vet inte vad. Det känns som att det ligger utanför hans egentliga karaktär. Claire har många bra poänger i det hon säger när hon tillrättavisar hans undanflykter. När hon förklarar att Jenny och Ian bara vill veta att Ian är okej så använder Jamie Brianna mot Claire. Så dumt! Hon är ju faktiskt inte hans enda barn. Han om någon bör väl veta att man vill att ens barn mår bra, med tanke på den lilla pojken som han lämnade i händerna på familjen som han tjänade under många år.
 
Angående tunnorna med myntalikör känns det olycksbådande att Jamie gömmer den där skurkens kropp i en av dem. Det låter som bäddat för trubbel. 
 
Jag gillar Ian och Fergus tillsammans så det är himla tur att Ian överlever den stora branden! Nu känns det dock som om en oviss framtid väntar. Jamie ska avslöja sin andra hustru och dessutom måste Claire och Jamie börja om på nytt, i och med den stora branden som ödelägger Jamies tryckeri. Nu ligger han dessutom bakom uppvigling, ett brott som bedöms som högförräderi.
 
I samarbete med Viaplay: Om du undrar var du kan se Outlander så är Viaplay den enda streamingtjänsten i Sverige som släpper de nyaste avsnitten varje måndag, så det är där jag tittar på dem! Just nu har jag ett litet samarbete med dem, men jag har varit kund där i flera år tidigare.
 
 
Riverdale s2 e4 - "Chapter Seventeen: The Town That Dreaded Sundown"
Riverdale är sååå jobbigt just nu. Archie lyckas i det här avsnittet överträffa all tidigare irritation över honom som karaktär. Han är alltså mer jobbig, vårdslös och irriterande än någonsin!!! Just nu är nog Veronica den enda karaktär jag inte stör mig på! Jag stör mig på Betty för att hon gömmer brevet för att inte verka vara den som uppviglade förövaren (varför någon nu ens skulle klandra henne för det???, Jughead är jobbig då han beter sig undvikande mot Betty, don't get me started on den där Toni, Serpents är jobbiga då de orsakar det supertöntiga slagsmålet med Archie och Bettys mamma är jobbig som ska hålla på och styra vad stadens invånare ska tycka. Veronica är minst jobbig då hon (tyvärr) blir den stereotypa kvinnan som får lugna sin testosteronfyllda man (varför blir det alltid så?) och dessutom försöker göra vad som är rätt, även om det innebär att gå emot sina egna föräldrar. Hermione är verkligen supershady i den här säsongen och inte alls så vän som hon verkade i den första säsongen. Hiram är dock värst.
 
 
How to Get Away with Murder s4 e6 - "Stay Strong, Mama" 
Ännu ett starkt avsnitt från Shondaland! Jag tycker att den här säsongen håller toppkvalitet rakt igenom. I det här avsnittet gör Asher mig en aning besviken med sitt stalkerbeteende. Michaela har ju en bra anledning till att inte dela med sig av allt till honom, men han kan bara inte lita på henne.
 
Frank känns som en något överflödig karaktär just nu, tills han givetvis förklarar sin kärlek till Laurel och säger att han vill hjälpa henne att ta hand om barnet, oavsett vems det är! Alla Laurel+Frank-shippers måste ju vara överlyckliga! Det verkar dock inte som att Laurel känner likadant för Frank.
 
I den här säsongen hänförs jag ännu en gång av Viola Daviss skådespel! Jag glömmer hela tiden bort att hon är en skådis, för hon levererar smärtan så utsökt vackert att det är omöjligt att inte själv fälla en tår. Ge henne all the awards, please.
 
 
Alias Grace s1 e1 - "Part 1"
Alias Grace är en ny serie som Netflix precis har släppt, men den började sändas i Kanada 25 september. Det är en miniserie i sex delar som är baserad på boken med samma namn av Margaret Atwood - författaren som även skrev boken The Handmaid's Tale som ligger bakom succéserien från tidigare i år. Jag har haft ett öga på Alias Grace ganska länge nu då jag blev intresserad redan 2016 när jag såg att Zachary Levi skulle vara med. 
 
I det första avsnittet presenteras vi för Grace Marks och hennes nya läkare Dr. Simon Jordan som ska utröna hennes egentliga skuld i mordet på hennes arbetsgivare. Då jag inte har läst boken är jag helt clueless angående om hon verkligen är skyldig eller inte och jag måste säga att efter första avsnittet har jag väldigt svårt för att bedöma om hon talar sanning. Det ska bli spännande att se utvecklingen! Kul att se en komplex kvinna som huvudkaraktär. Har ni sett serien får ni gärna kommentera vad ni tycker om det första avsnittet, men inga spoilers please. 😉
 
 
Good Behavior s2 e3 - "Because I'm Mrs. Claus"
Den här säsongen är så bra hittills att jag inte vet vart jag ska ta vägen! Veckans avsnitt är inget undantag, även om slutet är allt annat än lyckligt! Jag har inte så mycket att säga om avsnittet förutom att det börjar mysigt, eskalerar till att bli lite läskigt spännande och mynnar ut i att både Javier och Letty blir tagna av FBI. Jag förstår inte hur Lettys mamma kan göra så, men avtalet måste ha varit att Letty inte skulle råka illa ut, utan FBI skulle bara gripa Javier. Nu blir det som det blir, men jag ser verkligen fram emot att se hur de ska klara sig ur den här knipan nu...
 
 
Bildkällor/Image sources: IMDBIMDB, tiff, ibtimes
 Kom ihåg mig?
Välkommen till bloggen Seriereflektioner!
Här bloggar jag om allt det senaste i serievärlden och därtill även något om filmer. Letar du efter de bästa tipsen, det senaste skvallret och recensioner om just dina favoritserier har du hittat rätt! Här skapar vi tillsammans ett forum med utrymme för diskussion. Jag ser fram emot att få höra av dig i kommentarsfältet!
Vill du kontakta mig är du välkommen att höra av dig till den e-mail som står i menyn ovan.

HannaVic logotype