Behandla abstinensen: serier som liknar dina favoritserier!

Hej!
 
Det är fredag, solen skiner och för er som inte har för vana att gå in på blogg.se:s förstasida kan jag berätta att min blogg hamnade där igår! 😄 Gissa om jag blev glad över det! 
 
 
Den finns fortfarande kvar uppe i toppen, men man får bläddra lite åt sidan. Nu till syftet med det här inlägget:
jag tänkte lista några av de mest populära serierna och tipsa om serier som eventuellt kan stilla abstinensen efter dessa älskade serier! Vissa av dem sänds just nu, men om man är snabb med att se avsnitten när de kommer ut så kan man ibland vilja ha MER. Eller vad säger ni? Hojta till om ni gillar det här konceptet, så kanske jag gör det här fler gånger! 😄 Berätta gärna också om det är något tips ni inte alls håller med om eller om ni har andra tips som är perfekta substitut!
 
 
Du älskar...
 
 
Stranger Things
Den andra säsongen har precis släppts och du har givetvis sett alla avsnitt inom loppet av några dagar. Nu frågar du dig: Jaha, vad ska jag titta på nu egentligen?
 
Serier som kan falla dig i smaken:
 
The OA
Black Mirror
Bates Motel
Sense8
Westworld
The Leftovers
 
 
Game of Thrones
Abstinensen efter världens bästa TV-serie gör sig märkbart påtaglig i din vardag. Du spenderar timmar tittandes på intervjuer med stjärnorna från serien på youtube. Tomrummet efter världens bästa serie är svårt, om inte omöjligt att fylla, men i väntan på den sista säsongen kan någon av följande serier vara ett bra tidsfördriv för dig:
 
The Tudors
Rome
Vikings
Black Sails
Spartacus
The Bastard Executioner
The Last Kingdom
Westworld
The Shannara Chronicles
The Pillars of the Earth
 
 
Modern Family
En lättsedd långkörare som du kan titta på när helst på dygnet du önskar, utan att behöva koncentrera dig supermycket. Modern Family erbjuder familjemys och humor i en härlig kombination. Vilka andra serier kan då tänkas falla dig i smaken?
 
Jo: 
 
New Girl
The Middle
Parks and Recreation
The Goldbergs
How I Met Your Mother
Black-ish
Brooklyn Nine-Nine
Two and a Half Men
Arrested Development
 
 
Grey's Anatomy
Åh, du älskar allt som har med sjukhusserier och drama att göra! GA börjar gå in på upploppet och för att förbereda dig inför ett eventuellt farväl vill du hitta någon bra ersättningsserie. Räds inte! 
 
Här kommer tipsen:
 
Private Practice
Cityakuten
The Night Shift
Code Black
House
Chicago Hope
 
 
13 Reasons Why
Den här serien är tämligen unik med sitt fruktansvärt tragiska tema, men det finns ändå en hel del teen-serier där ute som innehåller drama och tragik. Letar du efter något att stilla din abstinens efter 13 Reasons Why kanske någon av de här serierna kan hjälpa:
 
Skins
SKAM
Riverdale
Friday Night Lights
Pretty Little Liars
My So-Called Life
Teen Wolf
Big Little Lies (mer en vuxenserie)
Twin Peaks (gamla)
 
 
How to Get Away with Murder
Du har äntligen hittat den: serien med så mycket drama att du inte vet vilket ben du ska stå på! Ett avsnitt i veckan är inte nog för dig - du vill utforska fler serier som ger liknande vibbar (inte alla behöver handla om juridik). HTGAWM är ju ganska unik i sitt sätt att avslöja stora plot twists genomgående under serien, så att hitta liknande serier kan vara klurigt. Det är dock värt ett försök!
 
Här är ett urval:
 
Scandal
Good Behavior
Första säsongen av Secrets and Lies (fristående)
Suits
The Good Fight
The Good Wife
The Blacklist
Orphan Black
Black Mirror
 
Bildkälla/Image source: strangerthingsdaily, justin-taylor, rawrkats, calzona-ga, 13reasonssource, castillopratts.Kom ihåg mig?
Välkommen till bloggen Seriereflektioner!
Här bloggar jag om allt det senaste i serievärlden och därtill även något om filmer. Letar du efter de bästa tipsen, det senaste skvallret och recensioner om just dina favoritserier har du hittat rätt! Här skapar vi tillsammans ett forum med utrymme för diskussion. Jag ser fram emot att få höra av dig i kommentarsfältet!
Vill du kontakta mig är du välkommen att höra av dig till den e-mail som står i menyn ovan.

HannaVic logotype