Tips på dokumentär för lördagskvällen

 
 
Titel: Videocracy
År: 2009
Av: Erik Gandini
Längd: 1 h 20 min
 
SVT:s beskrivning
"Efter 30 år med billig tv-underhållning har Italien blivit ett land som helt domineras av yta och kändiskult. Och bakom fasaden kan "il Presidente" och hans kompisar göra vad de vill. Flerfaldigt prisbelönte filmaren Erik Gandini gör en skräckfärd tillbaka till sitt hemland - Silvio Berlusconis Italien."
 
Vad tyckte jag?
Videocracy är en uppmärksammad dokumentärfilm om Italiens innersta väsen. När jag bodde i Italien uppmärksammade jag hur viktigt det var för varje italienare att äga en TV. Det kunde vara världens skruttigaste boende eller världens äldsta person som bodde där - oavsett vad så fanns det alltid en TV i varje hushåll. Efter att ha sett den här dokumentärfilmen förstår jag varför. Till en början trodde jag att den skulle vara tråkig men OJ, vad den snabbt blev intressant! Det är en fullkomligt bisarr värld om visas upp med kvinnor som behandlas vidrigt bara för att de ska bli en äkta Velina. Människosynen är fruktansvärd och förklaringen ligger i att Italiens mäktigaste män ligger bakom allt. Jag kan verkligen rekommendera den här dokumentären som lördagsunderhållning. Var beredd på att upptäcka något oväntat om pastans förlovade land. 🍝
 
Du hittar den på SVT Play HÄR.
 
Bildkällor/Image sources: Folkets bio, youtubeKom ihåg mig?
Välkommen till bloggen Seriereflektioner!
Här bloggar jag om allt det senaste i serievärlden och därtill även något om filmer. Letar du efter de bästa tipsen, det senaste skvallret och recensioner om just dina favoritserier har du hittat rätt! Här skapar vi tillsammans ett forum med utrymme för diskussion. Jag ser fram emot att få höra av dig i kommentarsfältet!
Vill du kontakta mig är du välkommen att höra av dig till den e-mail som står i menyn ovan.

HannaVic logotype