SKAM - Säsongsavslutningen

 
SKAM är officiellt över (inofficiellt kanske det inte är så) och vi alla står nu kvar med en känsla av tomhet... eller? Vad tyckte ni egentligen om säsongs-/serieavslutningen av denna serie som kom till att bli ett genombrott världen över? Minns ni när ALLA pratade om SKAM för ca ett halvår sedan? Det är lätt att konstatera att tiden går fort när man har roligt. I det här inlägget vill jag kommentera det sista avsnittet och säsongen i sin helhet. Enklast görs detta genom en kommentar om varje karaktär som stod i fokus i det allra sista avsnittet - nämligen de som tidigare inte hade fått egna säsonger eller sin story berättad.
 
Vilde 🌸 För mig var nog Vilde den mest känslosamma att få följa. Som Sana säger så har Vilde en verklig styrka - det är chockerande att få upptäcka vilken situation hon genomlider med sin deprimerade mamma och alla ekonomiska problem som ständigt gör sig påminda. Stackars Vilde. Hade gärna sett en hel säsong om denna spännande karaktär, och det tror jag faktiskt att många håller med om.
 
Chris 🌸 Det blir i avsnittet uppenbart att Chris lider av en ganska grav konflikträdsla. Det är tacksamt att äntligen få någon slags dynamik i denna karaktär och med tanke på det briljanta skådespelet vi får se när Chris berättar att hon finns där för Vilde så är det otroligt synd att allt vi får reda på om Chris ryms i en liten sekvens i ett enda avsnitt. Hon har reducerats till en skojfrisk och obekymrad karaktär, när hon i själva verket har många intressanta kvalitéer som blivit negligerade. 
 
Jonas 🌸 Det är många som gillar Jonas. Själv är jag väldigt neutral inför hans person. Det är fint att han "blir tillsammans" med Eva igen. Jag har ju aldrig gillat Penetrator-Chris så jag tycker att Jonas är en bättre match för Eva.
 
Even 🌸 Äntligen får man se mer av Evens personlighet. Tycker det är så fint hur orolig han blir inför Isaks födelsedagsfirande och jag satt och suckade "aw" högt flera gånger under hans scen med Isak. Deras kärlek är så självklar och vacker. Even är så skör men samtidigt så stark. 
 
Penetrator-Chris 🌸 Tycker att hans personlighet blir rättvist representerad i det här avsnittet. En typisk charmör; likt en skata som dras till blänkande ting dras han till fagra damer. Även om han verkar ha funnit kärlek vid första ögonkastet med den korthåriga tjejen, vars namn jag inte minns (Emma?), lär det inte vara hans sista ögonkast, om ni förstår vad jag menar. Hans charm döljer hans annars ganska ytliga personlighet. 
 
William 🌸 Jag gillar William. Han är cool och osjälvisk. Eskild nämner att Noora skulle vara så mycket bättre än honom, men varför då? För att hon är tjej? Jag tycker att William är osjälvisk och behandlar henne mycket väl. Noora är inte alls bättre än honom. De är en fin match (även om jag tycker att hennes huvud är awkwardly mindre än Williams, vilket blir märkbart när de kysser varandra). 
 
Eskild och Linn 🌸 Gud, vad jag "flabbade" (med risk för att låta ålderdomlig) åt Eskilds kommentarer till Linn och hennes ifrågasättande blickar till svar, när hon visar upp sin festliga outfit inkl. hijab. De är två karaktärer som jag uppskattar som en duo. De verkar också ha en fin vänskap som jag hade velat veta lite mer om. Eskild är ju den skönaste karaktären by far i serien!
 
 
🌸 Allmänt om säsongen om Sana 🌸
Det har varit en lagom intressant säsong, även om jag tycker att säsongen lämnar en aning mer att önska. Sana har skildrat på ett otroligt bra sätt men dessvärre har ingen annan fått någon vidare fördjupning. Första säsongen var bäst på det viset att man fick en himla massa bra gruppdynamik hela tiden. Det har inte varit någon större fokus på tjejgänget sedan dess, utan det har bara varit enskilda karaktärer (Noora, Isak, Sana) som har fått all uppmärksamhet. Jag vill dock hylla Iman Meskini för sin fantastiska insats som Sana. Hon har belyst religionens plats i samhället i en tid då islam är en starkt kritiserad religion. Hedersvärt! Jag tycker att det sista avsnittet var ett mycket bra wrap-up-avsnitt som inkluderade alla på ett bra sätt (till skillnad från t.ex. avslutningen av Girls). Jag kommer att sakna SKAM, men samtidigt känner jag att det vi har fått är tillräckligt. Jag är nöjd. Är du? 🙂
 
Bildkällor/Image sources: softesisak, evennies


Film&serier bloggen    •     •   http://filmandserier.blogg.se

Jag är nog nöjd på ett sätt, bra att avsluta en serie medan den fortfarande är bra. Men samtidigt så tycker jag att det fortfarande finns fler historier att berätta, så jag är lite kluven. Känns konstigt att allt är över..

Svar: Håller verkligen med dig om att det finns fler historier att berätta :) Det hade lätt kunnat göras fler säsonger! Men, som du säger, det är ibland bra att avsluta något medan det fortfarande är bra! Själv är jag som sagt nöjd, men jag förstår verkligen de SKAM-fans som vill ha mer!
seriereflektioner.blogg.se

Felicia    •     •   http://frokentv.se

Överlag tyckte jag om säsongen och tror inte det är det absolut sista vi ser av serien någonsin då de bakom serien gått ut med det så himla luddigt men lär bli en paus av något slag alla fall. Älskade dock POV-veckan :) Vildes historia kändes viktig. Har du sett den videon som Even gjorde till Isak? de är den de pratar om i hans klipp, jättefin kärleksförklaring. Jag har svårt för William men tycker ändå det känns som han börjar mogna lite så det är väl fint att se.

Svar: Jag har inte tittat på några klipp alls faktiskt :) Har inte varit tillräckligt investerad i den här säsongen, haha. Jag kan tänka mig att det är en fin kärleksförklaring dock! :D
seriereflektioner.blogg.se


Kom ihåg mig?
Välkommen till bloggen Seriereflektioner!
Här bloggar jag om allt det senaste i serievärlden och därtill även något om filmer. Letar du efter de bästa tipsen, det senaste skvallret och recensioner om just dina favoritserier har du hittat rätt! Här skapar vi tillsammans ett forum med utrymme för diskussion. Jag ser fram emot att få höra av dig i kommentarsfältet!
Vill du kontakta mig är du välkommen att höra av dig till den e-mail som står i menyn ovan.

HannaVic logotype