Veckans serier v.4

 
New Girl s6 e14 - The Hike
Så Jess och Robby är släkt? Inte speciellt förvånande med tanke på hur lika de är men ändå lite creepy gjort av manusförfattarna. Jag såg de ändå som ett par som skulle kunna växa till att gilla varandra mycket, men allt kommer väl handla om att Jess och Nick blir de som slutar tillsammans. Jag vet inte om jag gillar det, eftersom jag tycker att de passar bättre som vänner. Jag gillade Winston i det här avsnittet (som alltid). Festen hemma hos Cece och Schmidt var rolig att följa, och jag ser fram emot deras liv som gifta.
 
 
Suits s6 e11 - She's Gone
Ett annat par jag anser passar mycket bättre som vänner är Harvey och Donna, varför jag blev väldigt glad över att den inledande sekvensen visade sig vara en dröm. Det visste jag nästan från början, eftersom det inte hade varit trovärdigt att midseason skulle inledas på ett så omvälvande vis. Jessica är nu officiellt borta och det känns mycket trist, även om man inte märkte av hennes frånvaro allt för negativt i detta inledande avsnitt. I den stora helheten kommer hon nog bli en saknad pusselbit. Något som jag inte har hunnit kommentera tidigare är Louiss fruktansvärt missvisande förhållande med Tara. Det är inte det minsta troligt att en kvinna bara kastar sig framför första bästa man på det viset som hon gjorde med Louis och jag anser att det är nästintill stötande att påstå något sådant. För att deras förhållande ska vara det minste trovärdigt så hade man väl åtminstone kunnat låta deras relation mogna och växa fram i ett långsammare tempo. 
 
 
Riverdale s1 e1 - Chapter One: The River's Edge
Första avsnittet av Riverdale har nu levererats och jag är inte besviken. Precis som förväntat så levererades en smörja av stereotyper men jag har faktiskt saknat en sådan serie. Riverdale känns som en blandning av Gossip Girl, Pretty Little Liars och Teen Wolf (utan de övernaturliga inslagen), av de serier jag har sett. Eftersom både Teen Wolf och PLL försvinner i år så tycker jag att det passar utmärkt att jag kan ersätta dessa serier med något snarlikt. Det som glädjer mig är att Riverdale ändå känns unikt på något outgrundligt sätt. För mig som ändå har en feministisk medvetenhet är det inte svårt att distansera mig från de sexistiska inslag som förekommer men det känns problematiskt att unga människor som utgör den åldersgrupp som Riverdale handlar om kan ha svårt att göra skillnad på verklighet och ideal. Det är väldigt "perfekta" tjejer och killar som visas upp. Vad gäller handlingen tycker jag att den både är mystisk och intresseväckande, så jag ser verkligen fram emot utvecklingen. Ett pilotavsnitt som bjuder på både mord och drama känns alltid lovande! Jag är mycket nöjd med premiären.v Vad tyckte ni om premiären? 
 
 
How to Get Away with Murder s3 e10 - We're Bad People
Nej, nej, nej... Shonda Rhimes... Jag hade faktiskt inga farhågor inför återkomsten av HTGAWM, men jag har insett att det tyvärr kan vara så att serien har överträffat sig själv, och nu riskerar vi att stå inför något som kan drabba även den allra bästa serien: En dalande kvalitet. Det som hände Wes under förra avsnittet kan faktiskt vara ett osmart drag i längden. Detta säger jag efter att ha stångats med känslan "tråkigt" under större delen av premiäravsnittet... Jag har aldrig tyckt att serien har varit tråkig förrän nu! Det kan verkligen komma för många chockerande grejer på en gång och serien känns faktiskt tråkigare utan Wes. Det känns inte heller särskilt troligt att Connor skulle vara så okänslig angående Wess död faktiskt. Faktum är att ingen i gänget kändes speciellt sorgsen. Connor är min favoritperson i hela serien och det känns som att manusförfattarna håller på att förstöra hans karriär. Please don't! 
 
Bildkällor/Image sources: schmidtsburg, heartsuits, riverdaledailyhtgawmsource


Felicia    •     •   http://frokentv.se

Jag tyckte riverdale var en blandning av PLL och one tree hill :). Kanske lite stereotypiska karaktärer, ja men jag tycker man bruka vänja sig vid det så inget jag direkt stör ihjäl mig på. Jag har nån grej för lite mörkare karaktärer, droppa nån deprimerad kommentar and I am in och där kändes det som Jughead ändå hade något sååå hoppas jag har rätt, haha :)

Svar: Jag har ju inte sett OTH, men jag litar på det omdömet! :) Verkligen stereotypa karaktärer men precis som du så gillar jag det. Jughead känns mystisk. Innan serien hade premiär så fick jag känslan av att han var mördaren typ, haha. Det känns så misstänksamt att han kallade Archie för sin gamle vän, precis som att Archie hade svikit honom på något sätt (jag har aldrig läst serien om Acke, så jag har ingen aning)...
seriereflektioner.blogg.se

Lena    •     •   http://livinginfictionalworlds.blogg.se/

Jag gillade pilotavsnittet av Riverdale, även om jag inte har någon aning om Archie sedan innan mer än till namnet. Ska bli spännande att se vad som komma skall. Kul att Netflix har plockat upp den! :D

Svar: Jag hade inte heller någon aning om Archie på förhand, men vad roligt att du också ska följa serien! :)
seriereflektioner.blogg.se

Celine    •     •   http://celinelf.blogg.se/

Jag tycker Nick och Jess är jättegulliga tillsammans, jag har saknat dom haha!

Svar: Jag kan helt klart förstå varför man tycker det! Kanske att jag accepterar det om och när det väl händer... haha!
seriereflektioner.blogg.se










Kom ihåg mig?
Välkommen till bloggen Seriereflektioner!
Här bloggar jag om allt det senaste i serievärlden och därtill även något om filmer. Letar du efter de bästa tipsen, det senaste skvallret och recensioner om just dina favoritserier har du hittat rätt! Här skapar vi tillsammans ett forum med utrymme för diskussion. Jag ser fram emot att få höra av dig i kommentarsfältet!
Vill du kontakta mig är du välkommen att höra av dig till den e-mail som står i menyn ovan.

HannaVic logotype