Minirecensioner av filmer jag har sett

Det här är några filmer jag har sett i höst/vinter men inte skrivit en recension om (än). Därför samlar jag filmerna i ett minirecensionsinlägg, för dig som klurar lite på vad som kan vara värt att se i mellandagarna.
 
Zootropolis (2016)
Betyg: 🌝🌝🌝🌝🌜
Animerat äventyr, komedi
I en stad full av alla tänkbara djur är mottot att alla kan bli precis vad de vill. En kaninpolis får nys om en konspiration och för att lösa mysteriet tar hon hjälp av en cynisk räv som till vardags svindlar andra djur på pengar. Enligt mig är det här ett härligt familjeäventyr, om än fullt av övertydliga, men likväl viktiga, budskap.
Finns att se på Netflix
 
Spotlight (2015)
Betyg: 🌝🌝🌝🌝🌜
Kriminaldrama, historiebaserat
Det här är den sanna historien om hur en liten tidningsredaktion på Boston Globe avslöjade den massiva skandalen om övergrepp på barn inom den lokala katolska kyrkförsamlingen, som sedermera skakade om hela den katolska kyrkan i grunden. Ett gripande och obehagligt drama som varje människa bör se. Skådespelarna är briljanta och det är en rejält skrämmande lärdom om vad som kan pågå bakom kulisserna.
Finns att se på Viaplay (ingår i abonnemang i EN DAG TILL, så se den ikväll!)
 
Independence Day: Återkomsten (2016)
Betyg: 🌝🌝
Action, äventyr, sci-fi
Två årtionden efter den första invasionen står jorden inför ett nytt utomjordiskt hot. Kommer människans nya rymdförsvar vara tillräckligt? Om du såg den första filmen och gillade den innebär det inte nödvändigtvis att du kommer att gilla den här. Många anspelningar görs givetvis på föregångaren men det mesta faller ganska platt. Filmen innehåller dock många coola rymdeffekter.
Finns att se på Cmore eller att hyra på Viaplay store
 
Nerve (2016)
Betyg: 🌝🌝🌜
Äventyr, kriminaldrama, thriller
En sistaårselev på gymnasiet blir indragen i onlineversionen av sanning eller konsekvens, där alla hennes steg manipuleras genom en anonym samling "tittare". Det här är en skrämmande dystopi som inte känns som ett helt overkligt framtidsscenario, även om det inte är troligt.
Finns att se på Viaplay (ingår i abonnemang)
 
Sully (2016)
Betyg: 🌝🌝🌝
Biografi, drama
Undrar du hur det egentligen gick till när piloten Chesley Sullenberger landade det skadade planet på Hudsonfloden i ett försök att rädda passagerarna ombord? Mot alla odds överlevde samtliga ombord på planet. I den här filmen ifrågasätts det dock huruvida han verkligen tog rätt beslut (det är väl rätt självklart för alla nu i efterhand, kan det tyckas).
Finns att se på Netflix eller att hyra på Viaplay store
 
Snowden (2016)
Betyg: 🌝🌝🌝🌝
Biografi, drama, thriller
Det har varit en del verklighetsinspirerade filmer på min lista i år och det beror väl till viss del på att det allmänna intresset för sådana filmer är stort. Filmen Snowden är verklighetsbaserad och visar hur NSA sysslar med illegal övervakning av samhällsmedborgare. När Edward Snowden, som är anställd av myndigheten, upptäcker övervakningen, läcker han ut tusentals hemlighetsstämplade dokument till allmänheten, för att sprida sanningen till befolkningen. Det här är en väldigt viktig film att se för att få insikt i vad som egentligen sker på hög nivå.
Finns att se på Viaplay (ingår i abonnemang)
 
The Big Short (2015)
Betyg: 🌝🌝🌝🌝🌜
Biografi, komedi, drama
Sist ut har vi föga förvånande ännu en verklighetsbaserad film. The Big Short visar på ett förståeligt sätt händelserna som ledde till världens börskrasch 2008. Precis som i Spotlight längre upp på listan, bjuds vi tillika på utmärkt skådespel.
Finns att se på Netflix
 
Bildkälla/Image source: Filmgamed, IMDB, IMDB, tidningskulturen, IMDB, IMDBa, IMDBb.


Nathalie Isaksson    •     •   http://nathalieisaksson89.blogg.se/2016/may/filmrecension-zootopia-zootropolis.html

Zootropolis är så himla gullig, jag gillade den, spotlight och även the big short =)

Svar: Härligt att höra! Tre himla bra filmer :)
seriereflektioner.blogg.se


Kom ihåg mig?
Välkommen till bloggen Seriereflektioner!
Här bloggar jag om allt det senaste i serievärlden och därtill även något om filmer. Letar du efter de bästa tipsen, det senaste skvallret och recensioner om just dina favoritserier har du hittat rätt! Här skapar vi tillsammans ett forum med utrymme för diskussion. Jag ser fram emot att få höra av dig i kommentarsfältet!
Vill du kontakta mig är du välkommen att höra av dig till den e-mail som står i menyn ovan.

HannaVic logotype