Julstreaming

 
I Dickens magiska värld - SVT Play
BBC har producerat fram ett makalöst juläventyr som publicerades 2 dec på SVT Play och som kan ses fram till 10 januari. "Dickensian" är originalnamnet och serien utspelar sig i ett viktorianskt London, där alla kända karaktärer från Charles Dickens berättelser - som Ebenezer Scrooge, Oliver Twist m.fl. - bor. Polisen Stephen Rea åker till grannskapet för att utreda mordet på Jacob Marley, en girig kompanjon till Scrooge. Det här är årets julserie som inte får missas! Passa på när det är gratis och bra kvalitet (med svensk text), dessutom! Totalt 10 avsnitt finns att se här.
 
 
El Camino Christmas - Netflix
Netflix kommer med en svart komedi om ett spritbutiksrån och uppenbarligen har hela spektaklet ett jultema. Det finns en hel del kända ansikten och manusförfattaren är ingen mindre än oscarnominerade Theodore Melfi.
 
Bildkälla/Image source: TV4
 
Mandelmanns jul - TV4 Play och CMore
Paret Mandelmann bjuder på extraordinär julstämning med gamla traditionella julförberedelser Man kan välja att titta gratis på TV4 play eller nyttja ett existerande CMore-abonnemang. 
 
 
Northpole: Open For Christmas - Viaplay
Viaplay har en hel del julfilmer i sitt utbud, bland annat den kanadensiska filmen Northpole: Open For Christmas. Beskrivningen lyder: "Magin som får jultomtens släde att flyga världen över håller på att försvinna. För att magin ska återuppstå och för att rädda julen måste Clementin väcka julkänsla på ett hotell som tomten får sin magi ifrån." 
 
 
Norsemen - Netflix
I Norsemen (eller Vikingane, som den egentligen heter) bjuds det på vinterkänsla i vikingformat. Saknar du SKAM kan du fylla Norge-saknaden med att streama serien som ger såväl Vikings- som Monty Pythonvibbar. I en liten by på slutet av 700-talet ägnar sig vikingarna åt att plundra, offra människor till gudarna och att supa till. Samtidigt talar och tjafsar de som om det vore nutid. Serien hittar du på Netflix. 











Kom ihåg mig?
Välkommen till bloggen Seriereflektioner!
Här bloggar jag om allt det senaste i serievärlden och därtill även något om filmer. Letar du efter de bästa tipsen, det senaste skvallret och recensioner om just dina favoritserier har du hittat rätt! Här skapar vi tillsammans ett forum med utrymme för diskussion. Jag ser fram emot att få höra av dig i kommentarsfältet!
Vill du kontakta mig är du välkommen att höra av dig till den e-mail som står i menyn ovan.

HannaVic logotype