Big Little Revelation

Serie- och avsnittsrecension av Big Little Lies (2017).
Antal avsnitt: 7
Seriebetyg: 🌅🌅🌅🌅🌅/5
 
Nu har vi fĂ„tt det sista avsnittet av den fantastiska serien Big Little Lies och trots att jag grĂ„ter över att den nu Ă€r helt över sĂ„ vill jag sĂ„klart kommentera gĂ„rdagens upplösning och svaren pĂ„ alla frĂ„gor som vi fick. Innan jag gĂ„r in pĂ„ den spoilande delen vill jag sĂ€ga nĂ„gra ord om serien i sin helhet. Det smĂ€rtar som sagt att den nu Ă€r helt över (nej, det finns ingen chans till en sĂ€song tvĂ„, sĂ€ger regissören och exekutiva producenten). Big Little Lies Ă€r i mina ögon Ă„rets bĂ€sta serie, och det finns sĂ„ mycket som jag vill framhĂ„lla. Det finaste Ă€r Ă€ndĂ„ hur mycket man kĂ€nner med karaktĂ€rerna. Jag kĂ€nner smĂ€rtan och glĂ€djen - INNERLIGT. Serien hyllar kvinnlig vĂ€nskap pĂ„ ett aldrig tidigare skĂ„dat vis, vill jag sĂ€ga. Den finaste serien Ă€r nog (förutom det sista avsnittet med alla kvinnorna samlande pĂ„ stranden) nĂ€r Jane joggar pĂ„ stranden och Celeste och Madeline sluter upp bredvid henne, sĂ„ att de springer tillsammans. 💙 Serien har allt: Vackra miljöer, drama, verklighetsförankring, olidlig spĂ€nning, omöjlig kĂ€rlek och sorg. SĂ„, lĂ€s nu inte vidare om du inte har sett serien.
 
Nicole Kidman har verkligen överraskat mig. Hon har ju varit en A-skĂ„dis sen typ för alltid, men i mina ögon har hon briljerat extra mycket i den hĂ€r serien. Hon har inte varit en sjĂ€lvklar favorit hos mig tidigare, men det Ă€r hon definitivt nu. SĂ€ttet som hon portrĂ€tterar en utsatt kvinna, som Ă€ndĂ„ inte blir ett offer, Ă€r makalöst bra. Allt frĂ„n den dualistiska kampen mellan kĂ€rlek och ondska som hon ser i sin man, och hur hon hanterar det, till hur hon faktiskt slĂ„r tillbaka iblan och slutligen hur hon gĂ„r frĂ„n ett förnekande stadium till ett stadium dĂ€r hon bara mĂ„ste agera, för sin och sina barns skull. Hur mycket det Ă€n tar emot mĂ„ste jag ocksĂ„ sĂ€ga att Alexander SkarsgĂ„rd gör ett vĂ€ldigt bra jobb han ocksĂ„, med tanke pĂ„ hur fruktansvĂ€rt obehaglig och verklig han framstĂ„r. Han lyckas förmedla en mycket obehaglig kĂ€nsla i sitt skĂ„despel. Även Reese Witherspoon gör ett fantastiskt jobb. 
 
LĂ€s inte vidare om du inte har sett det allra sista avsnittet.
 
TÀnkte först kommentera att vi fick reda pÄ vem som mobbade Amabella. Det var alltsÄ en av tvillingarna! Föga förvÄnande. Det Àr vad mÄnga teorier handlat om. Jag hade tidigt en tanke om det, men visst har man haft sina tvivel! Nu i slutet sÄ hade jag i alla fall uppfattningen om att det kunde vara tvillingarna. Dessutom var jag och de allra flesta helt sÀkra pÄ att Alexander SkarsgÄrd var den som skulle dö (och att han var Ziggys pappa). Det blev ju sÄ! I ögonblicket nÀr han frÄgade Celeste om det dÀr med lÀgenheten sÄ visste jag att han definitivt skulle vara tvungen att dö. Hon hade ju ordnat ett nytt boende och han fick reda pÄ det. DÀrför var hans kommentar en tydlig indikator i avsnittet pÄ att den enda lösningen pÄ problemet skulle vara om han dog. Vilket han gjorde! Men sÀttet han dog pÄ var oförutsebart. Att Bonnie skulle bli den som knuffade honom ner för trapporna var verkligen ovÀntat. Men! Det finns faktiskt teorier om att detta har varit uppenbart för oss alla Ànda sedan början. Hur? Jo, genom introt. Jag har faktiskt hela tiden tÀnkt att vi har fÄtt avslöjandet i introt, men jag har inte kunnat lista ut hur. Det enda som i mina ögon har varit pÄtagligt Àr att Madeline har varit den enda med en annan klÀdsel (klÀdd i sovklÀder i stÀllet för uppklÀdd), men det visade sig ju inte vara av betydelse. 
 
LedtrÄdar i introt:
 
Den enda av barnen som inte förekommer i introt Àr Max. Josh Àr med som ni ser. Anledningen till att Max inte Àr med tros vara för att han kanske inte kommer sÄ bra överens med de andra barnen kanske.
 
 
I slutdelen av introt Ă€r Bonnie den som gĂ„r först och de andra kvinnorna gĂ„r efter henne, som i att visa att de har hennes rygg. Fiffigt va? Visst kan det vara sĂ„? Fans har ofta bra teorier och jag tror helhjĂ€rtat pĂ„ detta.😊
 
Jag tyckte det var en fantastisk avslutning; hur Bonnie dök upp som en hjĂ€lte i sista minuten och rĂ€ddade dem alla. Ja, hon Ă€r en hjĂ€ltinna, trots att det slutade med att en person dog. Perry var ett monster och de var alla i ett utsatt lĂ€ge. SĂ€ttet hon gjorde det pĂ„ var ocksĂ„ mĂ€ktigt. Hon liksom vrĂ„lade som om hon la varenda liten energidroppe pĂ„ den dĂ€r knuffen. Tycker att de alla gjorde vĂ€ldigt rĂ€tt i att backa upp henne genom att sĂ€ga att Perry föll. Älskade scenen pĂ„ stranden dĂ€r alla tjejerna senare var tillsammans med sina barn. Ett vĂ€rdigt avslut. En frĂ„ga man kan ha med sig Ă€r dock om Jane och Celeste i framtiden kommer att berĂ€tta för sina barn att de Ă€r halvsyskon, och varför pappan dog. 
 
En sista aspekt jag vill framhĂ„lla med serien Ă€r det vĂ€rmande och ljuva introt, som har fĂ„tt mig att upptĂ€cka denna fantastiska och mysiga lĂ„t. Visst Ă€r den vacker? ❀
 
 
BildkÀllor/Image sources: IMDB, elitedaily


Simon    ‱     â€ą   http://www.filmnight.se

Mycket bra serie förutom just detaljen med Perry och Ziggy. Hela den grejen gör sÄ att serien blir alldeles för "overklig" i hela upplÀgget. Vad Àr chansen liksom? Kom igen. Hela den storyn fick ju egentligen inget avslut, bara att dom kollar pÄ varandra vilket i sig inte ledde nÄgonstans. NÄja.
Svar: Mja, jag vet inte hur overkligt jag tycker det Àr - det beror givetvis hur instÀlld man var pÄ det frÄn början. Jag trodde sedan tidigare att det skulle vara Perry som var pappan eftersom han Àr ivÀg pÄ affÀrsresor hela tiden, men visst kan det framstÄ som lite overkligt. Tycker dock inte att det drar ner serien :)
seriereflektioner.blogg.se

Emelie Karlsson    ‱     â€ą   http://fictionalem.blogg.se/

SÄ bra serie!! Kommer sakna den jÀtte mycket!! Det sista avsnittet var jÀtte bra, haha, har lyssnat pÄ soundtracket konstant sedan i mÄndags :'(


Kom ihÄg mig?
VĂ€lkommen till bloggen Seriereflektioner!
HÀr bloggar jag om allt det senaste i serievÀrlden och dÀrtill Àven nÄgot om filmer. Letar du efter de bÀsta tipsen, det senaste skvallret och recensioner om just dina favoritserier har du hittat rÀtt! HÀr skapar vi tillsammans ett forum med utrymme för diskussion. Jag ser fram emot att fÄ höra av dig i kommentarsfÀltet!
Vill du kontakta mig Àr du vÀlkommen att höra av dig till den e-mail som stÄr i menyn ovan.

HannaVic logotype