Första intrycket: Bull

Ibland när jag har haft ögonen på en ny serie så brukar jag skriva ett inlägg om mitt första intryck direkt efter att ha sett pilotavsnittet. Några tidigare inlägg, där jag har skrivit om mitt första intryck är:
 
Billions
Blood and Oil samt Quantico
Grandfathered samt The Grinder
The Art of More
True Detective (säsong två)
 
Bildkälla/Image source: IMDB
 
I dagens inlägg tar jag mig friheten att fritt analysera och sia om den nya serien Bulls framtid! Alla ni NCIS-fans där ute borde vara överlyckliga just nu - här får vi nämligen en rejäl dos av tittarfavoriten Michael Weatherly i rollen som Dr. Jason Bull. Bull är en karaktär som är inspirerad av Dr. Phil McGraws tidiga karriär. Dock har jag en aning svårt med att se kopplingen/likheten (?). Nej, mitt första intryck av seriekaraktären Bull säger mig att han har väldigt få likheter med Dr. Phil men vem vet, det kanske ändras. Allting utspelar sig i dagens samhälle med supermodern teknik och alla möjliga behjälpliga applikationer. I seriens första avsnitt grunnar den något sexistiske figuren Jason Bull på hur han ska hjälpa en son till en framgångsrik man att frias från mordanklagelser. Givetvis har vi hela spektrat med "Är han verkligen oskyldig?" samt "Vem är karaktären Bull egentligen?" som återkommande frågetecken hos tittaren under avsnittet. Utan att avslöja för mycket om det första avsnittet kan jag bekräfta att ja, vi kommer att få ett mordfall där vi får en lösning av fallet i takt med den information som huvudkaraktären upptäcker. Det är alltså inte en serie där man får reda på svaret innan karaktärerna själva vet om det. Annars gör Michael en bra prestation men jag kan inte undgå att nämna seriens oerhört sexistiska framtoning. Jag brukar vara bra på att bortse från och ursäkta serier för deras outvecklade syn på män och kvinnor men ugh, vad Dr. Bull inger vissa obehagskänslor. Under en stor del av avsnittet är Bull inte en karaktär man direkt sympatiserar med. Han är alldeles för mansgrisig. I slutet av avsnittet blev det lite bättre, så jag hoppas att serieskaparna väljer den senare vägen. 
 
Kommer jag att fortsätta titta på Bull? Ja, när jag har chansen. Idag var det första gången på flera veckor som jag hade chans att titta på en serie (förutom Freaks and Geeks på en kompis dator). Jag ska verkligen försöka sätta mig i skolan ibland (som har öppet till 19.45) och se de nya serierna som kommer. 


Karin    •     •   http://karinsuniversum.blogg.se/

Jag tyckte om den här serien. Mer än vad jag trodde jag skulle göra. Visst är Bull en mansgris – men man såg ändå fina saker med honom ibland. Så hoppas verkligen att den sidan visas mer och mer.

Svar: Vad bra att den överträffade dina förväntningar! :) Den uppfyllde mina förväntningar, tyckte den var ungefär som trailern visade. Bull lär säkerligen utvecklas, särskilt med tanke på allt kvinnan sa till honom i slutet!
seriereflektioner.blogg.se

Katrine Larsson    •     •   http://serieexecutioner.blogg.se/

Jag kände inte att Bull nådde upp till mina förväntningar, var helt klart någonting som fattades för att serien ska vara bra.

Svar: Vad synd att du kände så! Der positiva är att du får mer tid till andra serier ;)
seriereflektioner.blogg.se

FrökenTV, bloggen om tv och film    •     •   http://efji.blogg.se/

jag tänkte kolla in den men den har ju fått jätte dåliga betyg på bl.a. imdb så tror jag hoppar, hehe

Svar: IMDB brukar ge en fingervisning men verkligen inte i början :) Det är dock en "mordlösarserie" och de brukar inte vara min favorittyp av serier heller.
seriereflektioner.blogg.se










Kom ihåg mig?
Välkommen till bloggen Seriereflektioner!
Här bloggar jag om allt det senaste i serievärlden och därtill även något om filmer. Letar du efter de bästa tipsen, det senaste skvallret och recensioner om just dina favoritserier har du hittat rätt! Här skapar vi tillsammans ett forum med utrymme för diskussion. Jag ser fram emot att få höra av dig i kommentarsfältet!
Vill du kontakta mig är du välkommen att höra av dig till den e-mail som står i menyn ovan.

HannaVic logotype