Veckans tema: Legal/advokat

Det här är veckans temainlägg i samarbete med följande bloggar:
 
Felicia som bloggar på frokentv.se
Elsa som bloggar på gillafilm.se
Emelie som bloggar på gothamalley.blogg.se
Karin som bloggar på karinsuniversum.blogg.se
(Ny!) Lovisa som bloggar på seriedrottningen.se
 
Förra veckan körde vi ju en hel vecka med samarbetsinlägg med temat Klassiker. Nu har vi återgått till onsdagsvarianten och idag är det dags för temat Legal/advokat. Advokatserier tillhör mina favoriter och det finns verkligen inte nog med sådana enligt mig. Inte med tillräckligt hög klass i alla fall!
 
Låt oss nu presumera att du är i behov av ett juridiskt ombud. Vi tar oss en titt på några av serievärldens advokater och ser vem som har de största förutsättningarna för att ro ditt mål i hamn! Utifrån de serier jag har följt/följer tänker jag välja ut 10 olika typer av försvarare, för att betygsätta deras skicklighet och klargöra deras särskilda färdigheter. Vem av följande personer skulle du vilja anlita?
 
1. Denny Crane
Bildkälla/Image source: cranepooleandschmidt
 
Denny utgör en av partnerna i firman Crane, Poole and Schmidt - med all rätta. Han är visserligen lättdistraherad och drabbas ibland av minnesförluster men om det är något han aldrig glömmer så är det vem han är. Denny Crane.  Han har gedigna meriter och en rejäl törst efter vinst i varje rättegång. Denny är stenhård och gör allt för att du ska vinna rättegången/tvisten. Denny Crane.
 
Dina chanser till vinst med Denny som ombud: 85%
 
2. Alan Shore
Bildkälla/Image source: cranepooleandschmidt
 
Alan Shore förlorar aldrig sin lekfullhet och det märker du på hans otroligt sarkastiska repliker som ständigt haglar. Trots att Alan är en av de bästa advokaterna kan han ibland ta sig för stora friheter och är inte särskilt respektfull mot auktoritära personer. Därför gör han sig inte särskilt populär hos vissa domare, varpå chanserna till vinst minskar. Hans fantastiska improvisationsförmåga kan dock rädda dig när det ser som mörkast ut. Pläderingen är Alans starka sida. Hans mindre smickrande sida? Han kan vara en mansgris.

Dina chanser till vinst med Alan som ombud: 75%
 
3. Saul Goodman
Bildkälla/Image source: lesterfreamon
 
Etik och moral är inte Sauls starka sida - men det betyder inte att det inte är till din fördel. Tack vare hans benägenhet att tänja på reglerna kan du få hjälp, även om du är den värsta sortens skurk. Det viktiga för Saul är att du som klient är nöjd med honom och känna dig fullständigt trygg med att han får saker och ting gjorda. Om det är något han är bra på, så är det att tänka outside the box!
 
Dina chanser till vinst med Saul som ombud: 60%
 
4. Ally McBeal
Bildkälla/Image source: gabyvazarr
 
Trots att hon lätt kan zona ut och ge ett litet verklighetsfrånvänt intryck, är Ally McBeal en advokat med ett starkt rättvisepatos. Till en början kan det vara svårt att knyta an till hennes person men snart är ni goda vänner även utanför rättssalen. 
 
Dina chanser till vinst med Ally som ombud: 60%
 
5. Mike Ross
Mikes största styrka är definitivt hans fotografiska minne; du behöver aldrig vara rädd för att han glömmer bort en viktig detalj! Det som däremot kan vara till en nackdel är att han kan ha det svårt att hålla sina egna känslor utanför. Om ditt case på något sätt får Mike att tänka på sina föräldrars tragiska olycka, kan du lita på att han kämpar för dig som om han kämpade för sitt eget liv! Han har också svårt för att gå utanför de moraliska gränserna, varpå Mike är en advokat för dig som värderar etik och moral högt - om man bortser från det faktum att han faktiskt är en bluff och inte en Harvard-utbildad advokat. 
 
Bildkälla/Image source: iriswestallen
 
Dina chanser till vinst med Mike som ombud: 50%
 
6. Jessica Pearson
Bildkälla/Image source: jemandthediazepams
 
Jessica är inte bara en advokat som tar ned sina fiender - hon ser även till att de stannar där! Jessica är fullständigt orädd och du kan vara säker på att hon tar till alla nödvändiga medel för att vinna. Hon sköter sina affärer med diskretion, så du är i trygga händer när obehöriga försöker att få ut detaljer om dig. Jessica är mån om sitt rykte och ser alltid till att vinna de fall hon tar sig an. Hon har många ovärderliga kontakter och gentjänster att utnyttja om saker och ting skulle se mörkt ut. 
 
Dina chanser till vinst med Jessica som ombud: 90%
 
7. Harvey Specter
Bildkälla/Image source: mikespecterross
 
Harvey är förmodligen den bästa advokaten du kan springa på. Han ser alltid till att lösa problemen utanför rättssalen och skulle ni ändå hamna där så kan du nästan lita på en vinst. Inte nog med att han alltid ser till att kamma hem segern i slutändan - han ser även till att fälla de riktiga skurkarna samtidigt. Harvey må ha en del fiender, men du kan lita på, oavsett hur lång tid det tar, att han ser till att hitta ett sätt att hjälpa dig på. Inte nog med att han alltid löser ett problem, han ser till att lösa det på bästa möjliga sätt! Dessutom sätter han alltid sina egna behov åt sidan för att hjälpa andra. Trots detta ses han som en hänsynslös advokat men faktum är att han är en av de mest godhjärtade och omtänksamma människorna du någonsin kommer att träffa! 
 
Dina chanser till vinst med Harvey som ombud: 99%
 
8. Annalise Keating
Bildkälla/Image source: tunneys
 
Annalise är en toppadvokat samt professor som besitter alla insikter i hur man får någon friad för även den värsta sortens brott. Hon förstår hur viktigt det är att alltid vara på klientens sida. Det innebär att hon inte har några problem med att försvara den värsta sortens människor - det är ju en stor del av rättssäkerheten att få sin sak prövad och få en försvarare som inte låter sina egna känslor styra. Nackdelen med Annalise är att hon tar dina problem och gör dem till sina egna. Det kanske inte alltid är jättebra med en advokat som själv löper en stor risk att råka illa ut. En annan nackdel är att hon troligtvis kommer att ljuga för dig - en hel del. Det är alltid för att skydda dig och "för ditt eget bästa". Ibland kan dock yttre omständigheter göra att saker och ting går fel och i stället råkar du illa ut, just på grund av dessa lögner. 
 
Dina chanser till vinst med Annalise som ombud: 80%
 
9. Marshall Eriksen
Bildkälla/Image source: the-bear-onesie
 
Marshall är advokaten (och sedermera domaren) med de renaste intentioner du kan tänka dig! Marshalls mål är att rädda miljön och att tvinga alla miljöförstörande företag att stänga ner sina verksamheter. Han är oerhört ödmjuk, så till den grad att han faktiskt kan ha väldigt svårt att ta för sig. Marshall är allt annat än hänsynslös och det kan tyvärr vara till din nackdel i en riktigt pressad situation. Daktum är att Marshall passar bättre som domare än som advokat. På plussidan: Han har världens bästa catch phrase: Lawyered.

Dina chanser till vinst med Marshall som ombud: 50%
 
10. Ron LaFlamme
Bildkälla/Image source: benfelds
 
Ron LaFlamme - tidernas sämsta advokat? Det är svårt att säga, med så många tvivelaktiga exemplar där ute. Det är i alla fall klart att LaFlamme bara ser till att tillgodose sina egna intressen. Så länge klienten (du) betalar, är han villig att göra som du säger. Han kan dock få för sig att plötsligt företräda någon för den andra sidan och han är aldrig beredd att ta på sig något ansvar för sina handlingar. Kort sagt: Anlita inte Ron LaFlamme. Bara gör det inte.
 
Dina chanser till vinst med Ron som ombud: 0-10%
 


Elsa    •     •   http://www.gillafilm.se

Åh älskar detta! Hade jag varit i trubbel och kunnat välja mellan dessa - hade utan tvekan valt antingen Jessica eller Harvey! Men Jessica har man ju inte sett så mycket av i rättssalen, men man bara vet att hon är otroligt bra på det hon gör!

Och då vet jag att jag inte ska välja Ron i alla fall ;)

Lovisa    •     •   http://www.seriedrottningen.se

Haha vilken rolig vinkling!! Älskar att Ally McBeal är med där. Men håller med dina topp rankings, skulle också vilja ha Jessica eller Harvey som representerade mig :D

Katrine    •     •   http://serieexecutioner.blogg.se

Efter att ha läst den här listan så har jag kommit på att jag inte ser på någon advokat serie och har inte heller sett på gamla advokatserier. Kände bara igen Marshall, haha.

Lena    •     •   http://livinginfictionalworlds.blogg.se

Åh Harvey tror jag skulle säkert bli förbannad på honom under jobbets gång men Harvey absolut ;)

Svar: Hahaha, det är lätt hänt - han vill ju så gärna styra och ställa!
seriereflektioner.blogg.se










Kom ihåg mig?
Välkommen till bloggen Seriereflektioner!
Här bloggar jag om allt det senaste i serievärlden och därtill även något om filmer. Letar du efter de bästa tipsen, det senaste skvallret och recensioner om just dina favoritserier har du hittat rätt! Här skapar vi tillsammans ett forum med utrymme för diskussion. Jag ser fram emot att få höra av dig i kommentarsfältet!
Vill du kontakta mig är du välkommen att höra av dig till den e-mail som står i menyn ovan.

HannaVic logotype