Topp 4 bästa hämndscener

Det här är veckans temainlägg i samarbete med följande bloggar:
 
Felicia som bloggar på frokentv.se
Elsa som bloggar på gillafilm.se
Emelie som bloggar på gothamalley.blogg.se
Karin som bloggar på karinsuniversum.blogg.se
Lovisa som bloggar på seriedrottningen.se
 
Ber om ursäkt för att inlägget kommer upp en dag för sent, men jag har inget wifi förrän ca den 25 november. Jag har flyttat (på grund av att jordbävningarna förstörde min förra lägenhet, true story) och ska få wifi inom kort, men till dess får jag utnyttja universitetets wifi som typiskt nog inte fungerande igår.
 
Jag tycker att veckans tema är väldigt roligt eftersom det finns så många bra hämndscener i seriekosmos! Det kan vara klurigt att komma ihåg allt man har sett men jag har nog lyckats skrapa ihop en värdig lista, tycker jag! När ni har läst så kan ni väl berätta om era egna favoriter eller tycka till om de jag har plockat ut här i inlägget? ♥
 
Bree tittar på när George dör
 
4. Desperate Housewives - "That's Good, That's Bad" (säsong 2, avsnitt 9)
Den här scenen är så bra, just för att Bree äntligen får reda på sanningen om vem George är och vad han har gjort. Det som är extra tillfredsställande är att det är han själv som orsakar sin egen hämnd, men det blir extra chockerande när man får se beslutet Bree tar! Spoiler: Bree får ett meddelande från George om att han har tagit en överdos och att hon måste komma till hans hotell om hon verkligen älskar honom. Hon har redan fått reda på att det var George som troligtvis förgiftade hennes ex-man Rex, varpå hon bryter ihop i hissen på väg upp. När hon väl är framme hos George försöker hon få honom att erkänna vad han har gjort, men allt han säger är att vad han än har gjort, så har det varit för hennes skull. George ber Bree att hjälpa honom, och hon försäkrar honom om att hon har ringt efter en ambulans, vilket hon i själva verket inte har. I stället sitter hon och tittar på medan han somnar in. 
 
Chockerande hämndscener
 
3. Outlander - "Vengeance is Mine" (säsong 2, avsnitt 11)
Claire får oväntat reda på vem som låg bakom attacken mot Claire och den brutala våldtäkten av Mary på Paris gator. Romans 12:19: "Dearly beloved, avenge not yourselves, but rather give place unto wrath: for it is written, Vengeance is mine; I will repay, saith the Lord." Spoiler: I det här avsnittet får både Claire och vi tittare reda på det vi redan misstänkte, nämligen att det var Duke Sandringham som hade beställt de vidriga brotten mot Claire och hennes unga väninna Mary. Till skillnad från i boken Dragonfly in Amber, där det är Jamie som dödar förövaren Albert Danton, är det i stället Mary som i serien knivhugger Danton och på så sätt återtar den makt som hon berövades i Paris. I och med att Mary hade fått lida så för något hon inte själv kunde hjälpa var det en befriande känsla att se henne förvandlas från ett offer till en överlevare. 
 
Ramsay möter ett blodigt öde medan Sansa tittar på
 
2. Game of Thrones - "Battle of the Bastards" (säsong 6, avsnitt 9)
 Eftersom det nästan räknas som en dödssynd att spoila Game of Thrones (och tidsgränsen för när det blir acceptabelt är diffus) vill jag rekommendera alla fans som inte har sett alla avsnitt att titta bort nu. Om det är någon scen som har orsakat kalla kårar samtidigt som händelsen har tillfredsställt många fans, så är det scenen då Ramsay sitter fastkedjad och Sansa plötsligt dyker upp. Spoiler: Sansa frågar Jon var han håller Ramsay fången. Den kvällen besöker hon honom i kenneln. Ramsay hånar henne genom att berätta för henne att hon aldrig kommer att bli av med honom, eftersom han är en del av henne nu. När han inser att hans egna hundar närmar sig honom, hävdar han i förnekelse att de aldrig kommer att skada honom då han kan styra de att göra exakt som han vill. Hundarna har dock varit utan mat i en vecka och börjar kort därefter att slita honom i stycken, medan Sansa vänder sig om och lämnar platsen med ett mörkt leende på läpparna. Anledningen till att scenen inte hamnar på första plats är dels för att det i och med Ramsays död inte finns speciellt många superskurkar kvar i Game of Thrones, om ens någon, dels för att den scen jag har listat som nummer ett (enligt min åsikt) är en av TV-seriehistoriens häftigaste hämndscener.
 
 Någon får smaka på hämnd
 
1. Breaking Bad - "Face Off" (säsong 4, avsnitt 13)
Att det här hämndavsnittet har fått 9.9/10 på IMDB vittnar klart och tydligt om vilken kvalitet och tillfredsställelse vi har att göra med i denna säsongsfinal. För att få hjälp med att komma åt Gus Fring tvingas Walter White ta hjälp av en gammal fiende. Det kan vara det mest tillfredsställande ögonblicket på TV för mig. Det är inte bara vad som händer, utan även hur det sker. Breaking Bad är ett konststycke och just denna scen är ett av de största bevisen för det påståendet. Spoiler: Det som är så genialiskt med den här scenen är att vi får två fienden till Walter dödade i en enda smäll (bokstavligt talat). Hector Salamanca är raka motsatsen till en ängel och har orsakat Walter en stor mängd lidande. Trots det söker sig Walter till honom i ren desperation och utgången av denna hämndauktion är avgörande för hur Walt därefter genomgår en dessförinnan oförutsedd karaktärsförvandling, till att bli den största skurken av alla i serien.
 


Katrine Larsson    •     •   http://serieexecutioner.blogg.se/

Game of Thrones har många "bra" hämndscener, Bolton är ju helt klart den bästa men tycker även om när Arya får sin hämnd på en vis person (kommer inte ihåg om du har sett alla GOT avsnitt, så vill inte spoila).


Svar: Självklart har jag sett alla avsnitt, det är ju världens bästa serie :D Aryas hämnd är absolut värd att nämna i sammanhanget! Det var ett riktigt "påhittigt" sätt att hämnas på. Bra tips :)
seriereflektioner.blogg.se










Kom ihåg mig?
Välkommen till bloggen Seriereflektioner!
Här bloggar jag om allt det senaste i serievärlden och därtill även något om filmer. Letar du efter de bästa tipsen, det senaste skvallret och recensioner om just dina favoritserier har du hittat rätt! Här skapar vi tillsammans ett forum med utrymme för diskussion. Jag ser fram emot att få höra av dig i kommentarsfältet!
Vill du kontakta mig är du välkommen att höra av dig till den e-mail som står i menyn ovan.

HannaVic logotype