Fallet O.J. Simpson - serien vs. real life

Jag vill tipsa er alla om serien 

FALLET O.J. SIMPSON: AMERICAN CRIME STORY

som skildrar vad som har kallats århundradets rättegång mot den populäre spelare i amerikansk fotboll - O.J. Simpson. Avsnitten finns tillgängliga på SVT Play och hittills har de tre första avsnitten släppts. Jag följer serien med stor spänning och tycker att den har varit riktigt bra ända från starten! Jag har inte varit så insatt i rättegångarna mot Simpson eftersom jag var så liten när det hände. Det är väldigt spännande att få följa en verklighetsbaserad historia som har gjort ett stort avtryck i modern tid. Här nedanför har jag komponerat en bildserie med de verkliga personerna och hur deras karaktärer ser ut i serien. Det är faktiskt spektakulärt hur bra de har lyckats få till vissa av karaktärerna när det kommer till utseendet. Visst är en del slående lika?
 
Till er som följer serien har jag ytterligare en fråga: Tror du att O.J. Simpson är skyldig till morden eller inte? Motivera!
 
Till vänster: I verkligheten
Till höger: I serien
 
 
Vem? 
Christopher Darden.
Vad?
Tilldelades åtalet mot O.J. Simpson. Känd för att ha varit den som bad O.J. att testa den blodiga handsken i rättssalen.
Spelas i serien av:
Sterling K. Brown.
 
 
Vem?
Gil Garcetti.
Vad?
District Attorney i L.A.
Spelas i serien av:
Bruce Greenwood.
 
  
Vem?
Bill Hodgman
Vad?
L.A. Deputy District Attorney som drabbades av en stressrelaterad åkomma under rättegängen mot O.J. Simpson.
Spelas i serien av:
Christian Clemenson.
 
 
Vem?
F. Lee Bailey.
Vad?
En av O.J. Simpsons försvarsadvokater.
Spelas i serien av:
Nathan Lane.
 
 
Vem?
Judge Lance Ito.
Vad?
Domaren som kontroversiellt nog tillät TV-sändning av rättegången. Han mottog kritik för att verka njuta av uppmärksamheten allt för mycket och för att han tillät så många sidebars, pauser m.m. 
Spelas i serien av:
Kenneth Choi.
 
 
Vem?
Kato Kaelin.
Vad?
Blev förhörd som vittne då han bodde i O.J. Simpsons gästhus och bevittnade vissa av Simpsons ageranden före och efter tiden för morden. Han ansågs inte vara särskilt trovärdig på grund av sitt osammanhängande vittnesmål. Han verkade gilla uppmärksamheten han fick i media.
Spelas i serien av:
Billy Magnussen.
 
 
Vem?
Robert Kardashian.
Vad?
O.J. Simpsons bästa vän och försvarsadvokat. Pappa till de kända Kardashian-barnen.
Spelas i serien av:
David Schwimmer.
 
 
Vem?
Johnnie Cochran.
Vad?
En advokat vars karriärsändamål var inriktat på rättigheter för färgade människor. Han var innan Simpson-fallet en känd försvarsadvokat men nådde ytterligare höjder efter att ha övertygat den till största delen färgade juryn om att den blodiga handsken som mördaren hade tappat inte passade O.J. Simpson - och därför kunde han inte ligga bakom morden. Han menade också att fallet handlade om ras och var färgat av rasism.
Spelas i serien av:
Courtney B. Vance. 
 
 
Vem?
Robert Shapiro.
Vad?
En advokat med en färdighet i processföring. Utgjorde en del av det så kallade "Dream Team" som försvarade O.J. Simpson och som lyckades få honom friad från anklagelserna. 
Spelas i serien av:
John Travolta.
 
 
Vem?
Marcia Clark.
Vad?
Åklagaren som tillsammans med Christopher Darden förde åtalet mot O.J. Simpson. Trots att de i början kände sig säkra med bevisningen mot honom så fann juryn honom till slut icke skyldig.
Spelas i serien av:
Sarah Paulson.
 
 
Vem?
O.J. Simpson.
Vad?
Var en professionell spelare i amerikansk fotboll och dessutom skådespelare och en folkkär ikon. Världen befann sig i chock när hans ex-fru Nicole och hennes goda vän Ronald påträffades döda och O.J. pekades ut som huvudmisstänkt. Båda hade mottagit en stort antal knivhugg och Nicole hade nästan fått sitt huvud avskilt från kroppen. O.J. greps efter en fartfylld och långdragen biljakt som livesändes i TV. Rättegången mot O.J. varade i nio månader men en enig jury fann honom slutligen icke skyldig. 150 miljoner människor tittade på TV:n när O.J. fick sin dom och det var troligtvis rasism-spekulationerna och brist på tilltro till den nya metoden för DNA-analys som fick juryn att tvivla.
Spelas i serien av:
Cuba Gooding Jr.
 
Bildkällor/Image sources: New Yorker, GoldDerby, Bustle.


Elsa    •     •   http://www.gillafilm.se

Intressant inlägg! Har inte sett serien ännu (bara en scen av biljakten när den gick på TV) men shit vad lika vissa av dem är! Helt otroligt.

Svar: Visst är det kusligt! Du borde se serien om du har tid :) Passa på medan den finns på SVT.
seriereflektioner.blogg.se

FrökenTV, bloggen om tv och film    •     •   http://efji.blogg.se/

tack för tipset. Knappt hört talas om detta, vet bara att min syster sett det :). Gud vad lika typ alla är förresten.

Svar: Ja, kolla gärna in serien om du hinner medan den finns på SVT play! :) Alla är verkligen otroligt lika.
seriereflektioner.blogg.se










Kom ihåg mig?
Välkommen till bloggen Seriereflektioner!
Här bloggar jag om allt det senaste i serievärlden och därtill även något om filmer. Letar du efter de bästa tipsen, det senaste skvallret och recensioner om just dina favoritserier har du hittat rätt! Här skapar vi tillsammans ett forum med utrymme för diskussion. Jag ser fram emot att få höra av dig i kommentarsfältet!
Vill du kontakta mig är du välkommen att höra av dig till den e-mail som står i menyn ovan.

HannaVic logotype