Tankar om första avsnittet av True Detective - säsong 2

Bildkälla/Image source: We Heart It
 
Nu är det så att jag nyligen precis påbörjat den första säsongen av True Detective men eftersom säsong två är helt oberoende av säsong ett så tänkte jag: "varför inte?" och kollade in det första avsnittet. Eftersom jag inte har mycket att jämföra med så kan jag ge den andra säsongen en mer rättvis bedömning, då den inte har kravet på sig att leva upp till första säsongens kvalitet, för mig.
 
Alltså, bedömd i sin helhet verkar serien mycket lovande. Jag tyckte att det var en något rörig pilot och jag förstår inte riktigt Frank Semyons (Vince Vaughn) story än. Vince Vaughn tillhör den skara av skådisar som jag av någon oidentifierbar anledning gillar, varför jag hade störst förhoppningar angående hans roll. Efter att ha sett avsnittet så uppfylldes inte riktigt dessa förhoppningar, då mina favoritkaraktärer just nu spelas av Rachel McAdams och Taylor Kitsch. Inte för att de verkar vara "goda" eller "onda", utan för att deras respektive story överraskade mig positivt och gjorde mig intresserad. Även Colin Farrells roll är intressant, då han verkar ha ett riktigt kriminellt alter ego.
 
Eftersom det kommer ut ett nytt avsnitt varje vecka så lär det väl inte dröja så länge innan jag har sett klart den första säsongen och då bli up to date med serien. Nya avsnitt släpps på HBO Nordic varje måndag.
 
Har ni sett det första avsnittet? Vilka var era första intryck? Undvik gärna att spoila något från första säsongen!


Elsa    •     •   http://www.gillafilm.devote.se

Jag funderar på att kolla in andra säsongen, även om jag inte har sett första. Som du säger så är ju den andra säsongen helt oberoende från den första.

Svar: Ja, det tycker jag att du ska göra!
seriereflektioner.blogg.se










Kom ihåg mig?
Välkommen till bloggen Seriereflektioner!
Här bloggar jag om allt det senaste i serievärlden och därtill även något om filmer. Letar du efter de bästa tipsen, det senaste skvallret och recensioner om just dina favoritserier har du hittat rätt! Här skapar vi tillsammans ett forum med utrymme för diskussion. Jag ser fram emot att få höra av dig i kommentarsfältet!
Vill du kontakta mig är du välkommen att höra av dig till den e-mail som står i menyn ovan.

HannaVic logotype